MARINE ESSENCE BEAUTY BAR

-- Pesanan dari Syarikat Sahajidah Hai-O Marketing --

AWAS PRODUK TIRUAN!! BELI HANYA DARI AGENT YANG BERDAFTAR!!

Semua produk yang kak Mawar jual diambil direct dari HQ dan stokis Hai-O berdaftar. Tidak perlu lagi rasa was2 akan ketulenannya.

Penggunaan produk yg original akan memberikan hasil yang optimum dalam masa yang singkat. Tiada kesan sampingan kerana produk original tiada bahan2 terlarang.
Semoga kita semua diberi rezeki kesihatan dan penyembuhan oleh Allah S.W.T.

-Diamond Sales Manager Mawar-

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Assalamualaikum readers semua..,

Hari ni kak Mawar nak share dengan korang mengenai sabun Marine Essence atau lebih dikenali ramai dengan sabun hijau or sabun ketiak. Di mana-mana jer kita dengar orang duk sebut sabun hijau, sabun hijau. Apa benda sabun hijau ni? Kenapa ia popular sangat?

First time kak Mawar diperkenalkan dengan sabun hijau ni ialah oleh seorang kawan. Dia bagi tahu sabun ni boleh hilangkan sel-sel kulit mati yang berwarna kehitaman especially di celah-celah pelipat, ketiak, tengkuk dan kelangkang.

Kak Mawar pun try seketul. First skali kak Mawar memang terpesona dengan baunya yang sangat wangi dan fresh. Bila first time guna, bau bilik air harum semerbak macam ada 'air freshener'.

Kak Mawar guna sabun ni satu badan.. best. Sesetengah orang guna di bahagian badan yang bermasalah jer. Yer lah untuk berjimat cermat. 

Hasilnya.. wow.. sgt2 amazing!! I love it !!!

Kak Mawar tak tahu orang lain, tapi kak Mawar guna sponge semasa mandi. Dan of course sel-sel kulit mati yang gelap tu, tertanggal dengan mudah. Badan rasa bersih jer.. tetapi tak kering macam sesetengah sabun tu. Bau wangi yang fresh tu pula melekat lama pada badan. Memang syoklahhh.. hihi..

Oklah korang..., utk nak mudahkan korg cari info pasal Marine Essence Beauty Bar ni, kak Mawar dah letak menu seperti di bawah. Korang just klik jer kat menu2 ni yer....

MENU

  1. PENGENALAN
  2. KANDUNGAN
  3. KHASIAT
  4. CARA PENGGUNAAN
  5. AWAS YANG TIRUAN
  6. TESTIMONI
  7. HARGA DAN CARA ORDER
  8. AGENT DIPERLUKAN SEGERA
     

PENGENALAN

Ok.. first sekali kak Mawar nak tunjuk kat korg rupa sabun hijau ni. Dalam satu kotak ada 3 ketul. Satu ketul tu sebesar tapak tangan dan seberat 100gm. Setiap ketul tu dibalut kemas dgn plastik wrapper untuk menjaga qualiti dan kesegarannya.

Baunya sangat2 wangiiii.. Satu bilik air tu jadi wangi. Macam letak air fresherner. Even though ia diperbuat dari garam buluh, memang ia tak der bau hanyir macam air laut ker, longkang ker... hehe..

Back to MENU

 

KANDUNGAN

Walaupun sabun ini bertindak sebagai antiseptik yang membunuh kuman, ianya sangat lembut pada kulit sensitif. Antara kandungan yang ada dalam sabun ini ialah :

  1. GLISERIN
    • Tidak mengeringkan kulit
    • Menarik kelembapan daripada udara ke dalam kulit
    • Pelembab kulit yang terbaik
  2. GARAM BULUH
    • Kaya dengan mineral dan anti oksidan
    • Untuk kulit :
      • Anti bakteria
      • Anti alergi
      • Anti keradangan
  3. EKSTRAK LIQUORICE
    • Warna kulit lebih sekata
    • Menolong mengurangkan bintik-bintik hitam
    • Cerahkan pigmentasi kulit
  4. VITAMIN E
    • Anti oksidan
    • Anti penuaan
    • Sembuhkan kulit yang bermasalah/rosak dengan berkesan
  5. MINYAK TEA TREE
    • Anti bakteria
    • Anti kulat
  6. PHENO-SFE (EKSTRAK TEH PU-ERH)
    • Terkenal dengan sifat anti oksidan
    • Terkenal dengan sifat2 pemulihan untuk menghapuskan radikal bebas yang merbahaya daripada merosakkan sel2 kulit
    • Anti penuaan
    • Membaiki dan memperbaharui set2 kulit dengan menjaganya agar tetap sihat dan muda untuk masa yang lebih lama
  7. ALOE VERA
    • Kebolehan untuk menyembuhkan dan meransang pertumbuhan sel2 kulit yang baru untuk kulit yang bermasalah

Back to MENU

 

 

KHASIAT

Ok.. antara khasiat lain sabun ini ialah :

  • Mengurangkan stretchmarks pada kulit selepas bersalin
  • Menanggalkan sel-sel kulit mati
  • Menghilangkan kesan hitam di ketiak, kelangkang, tengkuk dan celah-celah pelipat 
  • Melembabkan kulit kering dan kusam
  • Mengatasi masalah kulit muka yang berminyak
  • Mengatasi masalah eczema (ruam yang teruk)
  • Mengatasi kulit kaki yang merekah dan pedih
  • Mengatasi masalah jerawat di muka dan di badan
  • Mengatasi masalah selulit dan ketuat
  • Mengatasi masalah bau badan
  • Sangat sesuai untuk mereka yang terkena chicken pox terutama kanak-kanak - menghilangkan parut dan rasa gatal
  • Ruam susu pada pipi bayi (yess.. sangat lembut even baby pun boleh guna)
  • Menghilangkan panau
  • Membantu merawat rekahan pada tumit kaki
  • Menipiskan jeragat
  • Membantu merawat kudis
     

Back to MENU

 

 

CARA PENGGUNAN

 Ok korang... Cara nak guna sabun hijau ni sama jer seperti sabun ketul yang lain....

  1. Basahkan sabun dengan air yang mencukupi
  2. Sapu sabun ke tempat yang bermasalah
  3. Gosok atau urut perlahan2 selama 30 saat
  4. Bilas sempurna dengan air

Kalau ada luka2 kecil, mungkin korg akan rasa pedih sikit… sebab sabun ni mengandungi garam buluh. But no worries ya.. kejap jer pedihnya tu. Kuman habis semua kena bunuh.. haha.. Kan garam ni terkenal dengan sifat antiseptiknya.. 

 

Back to MENU

 

 

AWAS YANG TIRUAN

Hmmm… walau apa barang pun.. kalau produk tu laku keras, mesti akan ada yang tiruan punya. Kat mana2 pun ada jer org nak ambil kesempatan dan mengaut untung yg banyak. That is why kak Mawar memang strongly advise supaya korg beli sabun hijau ni dari agent Hai-O yang berdaftar sahaja.

Actually ada sorang customer kak Mawar yang dah terbeli sabun hijau tiruan ni. Dia beli dari pemborong jamu dengan harga yang sangat2 murah. Cuba korg imagine… kalau pemborong tu boleh jual murah, agak2 berapa modal dia. HQ Hai-O sendiri pun tak jual semurah tu.

Bila customer kak Mawar tadi guna sabun ni muka dia rasa pedih, kering dan kasar. Bila kak Mawar minta nak tengok sabun tu.. hmm.. ya Allah.. warna pun lain.. bau pun lain.

Bagi kak Mawar sendiri la kan.. kak Mawar sendiri memang rasa was2 kalau nak beli sabun hijau ni kat pasar malam ker, kat kiosk2 ker.. Pastu boleh dapat dengan harga murah pulak tu.

 

Ok korg.. Beberapa perbezaan antara sabun hijau ori dengan tiruan adalah seperti berikut : 

  1. Warna sabun yg tiruan ni seakan2 hijau tua yg terang. Mcm org buh pewarna tu. 
  2. Packaging dia pun lain. Printing dia lebih pudar dan tak cantik.

 

Utk nak lebih puas hati, korg boleh buat ujikaji ni sendiri. Don’t worry.. senang jer..

  1. Potong sebahagian kecil sabun hijau dan masukkan ke dalam sudu.
  2. Bakar sudu tersebut sehingga sabun tu cair.
  3. Kalau cecair sabun tu masih berwarna hijau jernih dan berbau wangi - yg ini mmg sabun ori.
  4. Kalau cecair sabun tu bertukar kpd warna hitam dan berbau busuk hangit - yg ini sah2 yg tiruan punya.

 

Haaa.. try tau korang... :)

 

Back to MENU

 

 

TESTIMONI

 Testimoni 1

Yang ni mmg terjadi kpd cust kak Mawar sendiri. Dia kerja kat kilang. Kulit dia tak tahan dgn habuk dari bahan2 proses di kilang tu. Naik gatal2 especially bahagian kulit yang terdedah seperti tangan dan kaki. Bila garu, lagi merebak.

Pergi jumpa doktor. Doktor bagi ubat sapu dan ubat makan. Tahan ler kejap. Bila ubat habis, gatal balik. Garu sampai kulit jadi keras dan hitam.

Bila dia try sabun hijau ni, first thing yg dia notice ialah area yg gatal2 tadi dah tak gatal dah. So dia dah tak menggaru dah starting from that day.

Another thing yg dia notice after a while ialah kulit keras kehitaman tu semakin lembut dan cerah.

This is so amazinggg!!! Even makan ubat doktor pun tak boleh nak cerahkan balik kulit hitam tu…

 

 

Testimoni 2

HILANG GATAL2 DAN KUDIS CACAR

Anak customer ni terkena kudis cacar. Paling banyak terdapat kat pelipat2. Gatal, pedih, memang tak tau nak cerita macam mana lebih2 lagi bila berpeluh.

Sebaik saja berhenti cacar, jadi gatal2 satu badan pula. Sampai naik kudis.

Asbab menggunakan sabun Marine Essence ni, gatal2 dan kudis cacar tadi memang hilang terus dengan kuasa Allah.

Seminggu jer dia mandikan anaknya dengan sabun Marine Essence ni. Cantik dan bersih balik kulit anaknya tu. Parut pun hilang.

 

Testimoni 3

JERAWAT BADAN PUN KECUT!!!!

Customer ni mengalami masalah jerawat yang tumbuh di badan especially belakang badan. Kalau tengok tu memang hodoh lah. Nak pegang pun geli.

Alhamdulillah, tak sampai 2 minggu pun guna sabun Marine Essence ni, jerawat di badan dia semakin kecut dan hilang dengan izin Allah. Bukan tu saja, parut2 bekas jerawat tadi pun semakin pudar.

Kulit badan dia semakin bersih dan cantik. Syukur sangat2..!!

 

 

Back to MENU

 

 

HARGA DAN CARA ORDER

Harga sabun hijau ni ialah :

RM120 RM98 (sekotak - ada 3 ketul). 

RM35 (seketul)

 

Boleh jer kalau nak cuba seketul dulu.. wsapp jer kak mawar di link ni yer..

http://mawardusqie.wasap.my/

 

Atau korang boleh juga beli di website e-commerce kami. Klik jer link ni :-

http://bit.ly/Bizumer_MawarDusqie_MarineEssenceBeautyBar

 

Terima kasih byk2 yer korang.. :) 

Back to MENU

 

 

AGENT DIPERLUKAN SEGERA

Agent diperlukan. Kak Mawar sekarang sedang mencari agent di seluruh Malaysia atau negara2 jiran.

Boleh jer kalau korang nak jadi dropship, part time atau full time. Team kak Mawar akan bimbing dan ajar dari A sampai Z. 

In sha Allah... pengisian bab2 ruhaniah amat dititik beratkan sebab yang bagi rezeki ni tidak lain dan tidak bukan, hanyalah Allah.

Bila betul jalannya, in sha Allah, rezeki memang datang dari sumber yang tak disangka2.

Berminat nak jadi agent ? Wsapp jer kak Mawar di:    http://mawardusqie.wasap.my/ 

Back to MENU