PREMIUM BEAUTIFUL

Assalamualaikum readers yg dikasihi sekelian.

First of all, kak Mawar nak ucap terima kasih byk2 sbb sudi singgah blog kak Mawar ni. Thank you sgt2 tau korang!!

Korg pernah dengar tak pasal Premium Beautiful sebelum ni? Ada yg tak pernah dengar dan ada yg dah dengar macam2 cerita pasal korset Superbrand no.1 in Malaysia ni. Haha..

Anyway, utk  nak mudahkan korg cari info pasal korset bakar lemak kegilaan wanita ni, kak Mawar dah letak menu seperti di bawah. Korang just klik jer kat menu2 ni yer....

 

MENU

  1. PENGENALAN
  2. CIRI-CIRI
  3. KHASIAT
  4. CARA PEMAKAIAN
  5. PENJAGAAN
  6. LIFETIME WARRANTY
  7. MY STORY
  8. TESTIMONI
  9. HARGA DAN CARA ORDER
  10. AGENT DIPERLUKAN

 

 

PENGENALAN 

Sebenarnya, apakah Corset Premium Beautiful ni?... 

Sebelum tu, meh kak Mawar nak cerita pengalaman kak Mawar, bagaimana boleh terjumpa Premium Beautiful ni.

Actually, sebelum ni Kak Mawar memang pakai girdle untuk nak kempiskan perut yang buncit ni haa...

Berjenis-jenis girdle kak Mawar beli tapi semuanya agak mengecewakan.

Fabrik yang gatal, tak serap peluh, bergulung di bawah, tak tahan lama (jadi longgar selepas beberapa kali basuh).

Kesan pula macam.. tak nampak berkesan pun.. Sedih juga sebab bukannya murah kak Mawar beli semua tu.

Kak Mawar pernah dengar pasal corset Premium Beautiful ni tapi macam tak berapa ambil tahu sebab dalam fikiran kak Mawar corset ni mesti macam corset-corset yang sedia ada di supermarket tu.

Bila kak Mawar cari dalam internet pasal corset, banyak appear blog pasal Premium Beautiful ni.

So, kak Mawar pun surf blog-blog yang menceritakan pasal korset ni.

Kebaikan, testimoni, semuanya diceritakan di sini. Sangat bagus… dan percaya tak, corset ni sudah berada di pasaran Malaysia lebih dari 15 tahun. Agak-agak kenapa ia begitu popular sehingga ke hari ini yer? Hmmm...

I studied about this corset and kak Mawar boleh simpulkan seperti berikut :

Basically, corset Premium Beautiful mempunyai 3 bahagian untuk dikategorikan sebagai satu set lengkap. Setiap satu bahagian ada fungsinya masing-masing.

 

Bahagian I – Long Bra Premium Beautiful. 

 

Fungsinya:

  • Mempunyai 3 keping jahitan cawan coli berstereoskopik yang dapat menolak ke atas, menyokong menetapkan kedudukan payudara.
  • Mempunyai rawan keluli yang berfungsi untuk menetap dan mengukuhkan kedudukan payudara.
  • Reka bentuk yang berkuasa tekanan dan regangan berganda di bahagian depan dapat menyelaras perut yang menonjol serta meningkatkan kontur payudara.
  • 2 batang keluli berfungsi untuk menyelaras dan membentuk kontur badan.
  • Reka bentuk yang berkuasa tekanan dan regangan di bahagian belakang dapat menyelaraskan lemak yang berlebihan.
  • Bentuk “U” yang direka khas pada bahagian belakang coli dapat menonjolkan kontur badan yang menarik.
  • Perhiasan berlian berbentuk rama-rama menonjolkan keunggulan produk.
  • 3 pasang cangkuk membolehkan anda membuat penyelarasan yang sesuai.

 

Bahagian II – Waist Nipper Premium Beautiful.

Fungsinya :

  • Mempunyai 7 batang keluli yang dapat menyokong bahagian pinggang dan mengukuhkan tulang belakang, seterusnya memperbaiki postur badan.
  • Reka bentuk ergonomi yang unik dapat menyelaraskan lemak pada bahagian pinggang ke bahagian dada dan pinggul, seterusnya menghasilkan kontur badan yang menarik.
  • Benang yang diimport dari Jepun membantu membentuk kontur badan yang menarik.
  • Reka bentuknya yang fleksibel dapat memberi kesan yang memuaskan berdasarkan bentuk badan seseorang.
    3 pasang cangkuk membolehkan anda membuat penyelarasan yang sesuai.
  • Perhiasan berlian berbentuk rama-rama menonjolkan keunggulan produk.

 

Bahagian III - Long Girdle Premium Beautiful

Fungsinya:

  • 32 keping jahitan stereoskopik yang menggunakan teori tekanan untuk menumpu kembali lemak yang tersebar ke tempat asal.
  • Reka bentuk di bahagian pinggul yang unik dapat memperbetulkan punggung yang kendur dan membentuk kontur pinggul yang lebih menarik.
  • Membahagikan garisan di bahagian paha dan pinggul, menumpukan lemak yang berlebihan di paha ke dalam cawan pinggul dan seterusnya menghasilkan kontur pinggul yang menarik.
  • Kapas yang ditambah pada bahagian dalam seluar dapat memperbaiki kontur pinggang agar kelihatan lebih ramping.
  • Perhiasan berlian berbentuk rama-rama menonjolkan keunggulan produk.
  • Mampatan yang tetap ke atas abdomen pada seluar di bahagian perut dapat memecahkan lemak yang berlebihan dan menyelaraskan perut yang menonjol.
  • Reka bentuk yang menggunakan kuasa tekanan dapat menyelaraskan lemak di bahagian dalam dan luar paha, membentuk kontur kaki yang cantik.
  • Penggunaan 2 lapisan kain kapas yang berongga membolehkan peredaran udara yang baik dan selesa dipakai. Ia direka khas untuk bahagian sulit kaum wanita.
  • Penggunaan renda (lace) yang fleksibel dapat mengelakkan pakaian dalam daripada tergulung akan menghasilkan garisan-garisan di bahagian paha.

 

WOWWW..!! So now I know why corset Premium Beautiful ini memang popular dari dulu sehingga sekarang.

Permintaan tak pernah putus walaupun semakin banyak jenis corset dijual di luar sana.

Yang dah pakai berasa akan terus memakainya kerana ia sangat selesa.

Cara nak beli pun bukan main hentam size S, M atau L saja.

Kami, para agent yang bertauliah (Premium Beautiful Expert) akan mengambil ukuran badan pelanggan supaya ianya bertepatan dengan saiz badan.

Ukuran badan seseorang tidak sama. Mungkin bahagian dadanya besar dan pinggulnya kecil atau sebaliknya.

Kami akan pastikan setiap keping set Premium Beautiful ini sesuai dengan saiz bahagian badan tertentu : dada, pinggang dan pinggul.

Kepada sesiapa especially dari area Sungai Petani yang nak tahu dengan lebih lanjut mengenai corset Premium Beautiful ni, jangan segan silu untuk hubungi kak Mawar yer. Insya Allah kak Mawar akan bantu seberapa banyak yang boleh.

Klik jer di wsapp link ni.. http://mawardusqie.wasap.my/

Back to MENU

 

 

CIRI-CIRI

Assalamualaikum readers semua, Semoga semuanya sihat dan dalam lindungan Allah sentiasa ya...

Ramai orang tanya kak Mawar, “Apa kelebihan korset Premium Beautiful ni berbanding dgn korset brand  lain..?”

Honestly kak Mawar tak tahu nak jawab sebab kak Mawar sendiri tak pernah pakai brand yg sekian2 tu. Hehe.. 

Yg pernah kak Mawar pakai tu brand yg murah2. Kalau nak dibandingkan dgn yg murah beli kat pasar malam ni, of course laa… mmg banyak sgt beza dia.. 

So, hari ni kak Mawar nak share sikit kenapa korset Premium Beautiful ni menjadi kegilaan wanita2 di luar sana.

Tak kan Premium Beautiful ni dapat anugerah Superbrands sesajer jer kan.. Mesti ada something special about this magic lingerie.

 

Teknologi FIR (Far Infrared Rays).

Premium Beautiful ni merupakan perintis kepada pakaian dalam yang menggunakan teknologi FIR ni.

Premium Beautiful ni dah berada di pasaran Malaysia lebih dari 20 tahun tau.

Siapa yg pakai mmg akan rasa khasiat FIR ni. Kalau korang nak tahu apa itu FIR, klik jer link ini.
 

 

Mendapat anugerah Superbrand.

Macam mana orang pilih produk, nak dapatkan anugerah Superbrands ni..?

Ok.. macam ni.. Kalau apa2 produk dlm kategori tertentu, paling laris di pasaran sbb paling tinggi kualitinya akan mendapat pengiktirafan Superbrands.

Contoh kategori roti – dapat kat Gardenia. Kalau kategori pakaian dalam..? Ya.. betuulll… dapat kat Premium Beautiful laa..

Tak kan ada 2 jenama yg berlainan dalam kategori yg sama utk anugerah Superbrands ni tau.
 

 

Membantu dalam pembentukan tulang belakang

Korang pernah ada tak masalah slipped disc..? Atau sakit pinggang sbb angkat benda2 berat atau terjatuh..? Atau pertumbuhan tulang belakang yang tidak lurus..?

In sha Allah.. Premium Beautiful ni boleh menolong melegakan sakit pinggang tadi.. dan pemakaian yang berterusan mampu  menyokong dan memperbetulkan balik tulang belakang kita. 

Customer yang dah pakai Premium Beautiful mmg mengakui korset ni grip badan dgn kemas. Sakit2 pinggang tiada lagi.
 

One stop center

 

Dari kesihatan dalaman ke kecantikan luaran, you name it, you got it.

Teknologi FIR ni sangat menolong kesihatan dalaman especially bagi seorang wanita.

Hormon lebih stabil, sistem peranakan yang lebih baik dan perjalanan darah yang lebih lancar.

Inilah yang disebut:  70% kesihatan – 30% kecantikan.

Bila dalaman dah sihat, automatically luaran akan nampak lebih berseri dan glowing gitu. Kita akan tampil dengan lebih berkeyakinan. Trust me..!
 

 

Mampu dimiliki oleh semua orang

 

Kak Mawar menyediakan cara pembayaran yang flexible kepada peminat2 Premium Beautiful ni yer.. So don’t you all worry. Semua orang mampu memiliki set eksklusif ni.

Selain dari pembayaran tunai, kita juga ada menawarkan pembayaran secara kad kredit dan ansuran. So, korang boleh lah sesuaikan dengan budget masing2 yer.

 


 
Jaminan seumur hidup (Lifetime warranty)

Yang ni lah offer yang paling best dari pihak syarikat yg kak Mawar tak pernah jumpa di mana2 kedai baju dalam.

Kalau korset korang koyak ker, cakuk tercabut ker, patah ker.. korang boleh hantar balik ke stokis dan repair balik for FREE.

Bukan sekali, bukan 10 kali… Actually korang boleh ulang2 repair..  berkali2.. seumur hidup..!! FREE ni tau…  Ooppss.. cuma ada satu jer tak termasuk dalam warranty ni – Alter bagi kecik… hahaha…
 

Teknologi dari 3 buah negara maju:

 Amerika Syarikat – jahitan stereoscopic.

 

Jahitannya tahan regangan, potongan mengikut keselesaan untuk semua potongan badan wanita. Walaupun korang dah pakai bertahun, jahitan nya masih seperti mula2 beli dulu.. tak meregang..

 

Germany – fabrik aquatech dan aquadyne

Fabrik special ni mampu mengimbangi suhu badan si pemakai. Korang tak kan rasa panas dan melekit atau sejuk yang melampau.

Lagi satu yg bestnya, fabrik ni serap peluh. Bila korang berpeluh, sekejap jer korset ni kering. Korang tak akan rasa basah dan lembab berpanjangan.

Kalau sesiapa yang pernah pakai korset ni kan, korang perasan tak.. badan kita tak berbau pun..

 

Japan – teknologi FIR pada fabrik

FIR ni banyak khasiatnya pada tubuh badan manusia. Imagine kalau dah 8 jam sehari FIR ni melekat jer pada badan, sure korang akan rasa lebih sihat dan cergas. Kenapa ekk..?

Korang boleh baca pasal khasiat FIR kepada tubuh badan manusia pada link ini.

So skrg korang dah tahu kan kenapa korset Premium Beautiful ni sangat kebabooomm salesnya di Malaysia ni.

Oopps bukan saja di Malaysia tau. Infact, kami dah pasarkan ke serata dunia hingga ke US, UK, Australia, Jordan, Jeddah, Tokyo dan byk lagi.

 

Ada sesetengah customer tu siap order utk 2nd or 3rd set. Dah tak boleh kalau tak pakai katanya. Best kann…

Siapa2 lagi nak bakar2 lemak degil tu, boleh contact kak Mawar ya.. Meh kita service balik badan tu.

Ok ladies…!!! Kalau korg berminat atau nak tanya2 dulu pun boleh. Contact kak Mawar yer.. In sha Allah kak Mawar sedia membantu.. To Wsapp, klik jer kat link bwh ni..

Mobile / WhatsApp : http://mawardusqie.wasap.my/ 

Back to MENU 

 

 

KHASIAT

Ada beberapa entry berkaitan dgn khasiat Premium Beautiful ni. Kak Mawar list down as below, so korg boleh klik kat mana2 topik yg berkenan.. k..

  1. KELEBIHAN PREMIUM BEAUTIFUL SEMASA DALAM PANTANG
  2. KEAJAIBAN BENGKUNG WAIST NIPPER PREMIUM BEAUTIFUL
  3. BAGAIMANA PREMIUM BEAUTIFUL BOLEH MELEGAKAN SLIPPED DISC.

 

 

KELEBIHAN PREMIUM BEAUTIFUL SEMASA DALAM PANTANG

Ok uollz, entry kali ni kak Mawar nak share pasal kebaikan korset Premium Beautiful ni kepada orang dalam pantang selepas bersalin.

Memang sangat tepat pilihan korang. Lebih2 lagi yang dah beli korset ni sebelum berkahwin lagi. Kalau terus pakai korset ni lepas kahwin, badan akan sentiasa maintain size anak dara. Haa… best kan..?

Kenapa lah korset Premium Beautiful ni sangat baik untuk wanita dalam pantang selepas bersalin..?

Actually ramai wanita dah pakai korset ni dan dah banyak testimoni berkenaan hasilnya yang positif.

Mari kita lihat satu persatu kelebihan Premium Beautiful ni semasa dalam pantang:

 

Pulihkan balik kesihatan dalaman.

Korset Premium Beautiful ni mempunyai unsur FIR dalam setiap sulaman fabriknya. Ia mampu melancarkan perjalanan darah seluruh badan seterusnya memulihkan balik rasa letih dan lesu semasa proses melahirkan anak hari tu. Badan akan terasa ringan dan tiada lagi senak, lenguh, kebas atau pening.

 

Badan terasa ringan

Dalam masa beberapa hari saja dah boleh rasa perubahan di mana badan akan lebih terasa ringan dan bertenaga. Semuanya disebabkan oleh FIR yang melancarkan perjalanan darah ke seluruh badan. Ubat2an yang kita ambil pun akan cepat sampai ke destinasinya.

 

Tetapkan kedudukan rahim dan kecutkan rahim

Dengan pemakaian long girdle, perut kita akan disokong kemas dan kejap. Tiada lagi masalah perut londeh dan longgar yang boleh menyebabkan rahim tidak dapat kembali ke posisi awalnya.

 

Luka cepat sembuh

Tak kira luka akibat bersalin normal ataupun operate, kesan FIR tadi akan menyembuhkan luka dengan cepat. FIR sebenarnya boleh menembusi permukaan kulit kita sehingga ke lapisan otot dan daging. Bukan setakat luka luaran sahaja, malah luka dalaman juga turut sembuh dengan cepat.

 

Cepat dapat balik bentuk badan anak dara dulu

Yang ini memang tidak boleh disangkal lagi. Korset Premium Beautiful ni akan mengalihkan balik lemak2 yang berterabur semasa pregnant dulu ke tempat dia semula. Mana2 lemak lebih akan dibakar.

 

Kempiskan perut

Perut yang menggeleber selepas bersalin adalah normal. Mana tak nyer.. ia dah mengembang ke tahap maksima semasa sarat dulu. Pemakaian long girdle dan waist nipper sangat membantu mengempiskan perut dengan cepat. Lemak dibakar, punggung dan pinggul akan dibentuk semula.

 

Lancarkan perjalanan darah

Kesan FIR ke atas badan manusia dapat membuka saluran darah, seterusnya melancarkan perjalanan darah ke seluruh badan.

 

Darah nifas keluar sehingga habis

FIR ni juga akan menolong mengeluarkan semua darah nifas dalam rahim. Jika terdapat walau sedikit saki baki darah nifas dalam badan akan membuatkan seseorang itu mudah mendapat sakit pinggang, sakit urat, migrain etc.

 

Banyakkan susu badan

FIR ni juga dapat mengembangkan saluran susu seterusnya pengeluaran susu menjadi lancar dan tidak tersekat2.

 

Hilangkan stretch mark (kesan selulit)

Stretch mark kat perut atau peha semasa mengandung adalah perkara biasa. Selepas proses bersalin, stretch mark ini akan meninggalkan kesan dan mengambil masa yang lama untuk hilang. Dengan pemakaian korset Premium Beautiful ni,

 

Mudah nak pakai

Jika dibandingkan dengan bengkung tradisional yang panjang dan banyak lilitan tu, of course korset Premium Beautiful ni lebih mudah. Korset ni juga tak akan menjadi longgar walaupun pakai seharian dan kita bergerak ke sana sini.

 

Sentiasa kejap di badan – tak longgar

Once you sarung jer korset Premium Beautiful ia akan grip badan you all dengan kemas. Walaupun you bergerak ke sana sini, bangun baring, ia tak akan menjadi longgar walaupun seharian you pakai.

 

Buang angin

Tindak balas FIR dapat melancarkan perjalanan darah dan dapat membuang angin dari dalam badan. You all akan kentut dan sendawa.. seterusnya tiada lagi angin2 penyakit yang terperangkap dalam badan.

 

Well, hopefully you all akan dapat sedikit sebanyak info pasal kelebihan korset Premium Beautiful ni.

Ia bukan semata2 untuk kurus jer. Unsur FIR dalam setiap sulaman akan memastikan kesihatan kita akan terus in tip top condition.

Mahal ker? Kalau nak dibandingkan dgn kelebihan dan keberkesanannya tu, inilah pakaian dalam paling berbaloi yg pernah kak Mawar jumpa.

Premium Beautiful – 70% kesihatan, 30% kecantikan.

Ok ladies…!!! Kalau korg berminat atau nak tanya2 dulu pun boleh. Contact kak Mawar yer.. In sha Allah kak Mawar sedia membantu.. To Wsapp, klik jer kat link bwh ni..

Mobile / WhatsApp : http://mawardusqie.wasap.my/

Back to KHASIAT

Back to MENU

 

 

KEAJAIBAN BENGKUNG WAIST NIPPER PREMIUM BEAUTIFUL
 
Pernah dengar tak pasal Waist Nipper..? Korang dah tau ker fungsi dan kebaikan Waist Nipper ni? Haa… meh sini nak story the mory sket…

Menyokong tulang belakang dan membantu mendapatkan postur tubuh yang lebih baik.

Kalau kita ada habit suka menyenget atau bongkokkan badan bila berdiri atau duduk, besar kemungkinan ia akan affect tulang belakang kita. Kalau dah terbiasa, kita tak sedar pun yang badan kita dah senget atau bongkok. Dengan pemakaian Waist Nipper ni, actually ia membantu menegakkan tulang belakang dan seterusnya membuatkan postur badan kita lebih cantik walaupun masa you all berdiri atau duduk

 

 

Membantu melegakan pesakit yang mengalami masalah ‘slipped disc’ atau ‘tulang belakang lari’.

Malang tidak berbau.. Slip disc ni selalunya terjadi apabila seseorang tu mengalami kemalangan (hentakan pada bahagian pinggang), terjatuh or even mengangkat benda berat dengan posisi yang salah.

Kemalangan dan terjatuh tu, memang tak dapat nak dielak.. tapi semasa mengangkat benda berat, ada caranya.. bukan boleh main kalih ikut dan sajaa.. Lebih2 lagi bila dah berumur ni.. haa… Silap sikit jer, terpeleot sana sini…

Bila nak angkat benda berat, please follow the guidelines yer, you alls… hatta mendukung anak sekali pun.. Jangan main hentam saja… So, actually dengan pemakaian Waist Nipper ni, ia akan menyokong tulang belakang dengan kejap. Waist Nipper ni sendiri ada bilah2 tetulang untuk support yang lebih kemas. Once sarung jer Waist Nipper ni, korang terus akan rasa kejap dan selesa di bahagian pinggang.

 

 

Mengempiskan perut yang buncit

Teknologi FIR pada Waist Nipper membantu melancarkan perjalanan darah sekitar abdomen dan dengan pemakaian yang konsisten, ia akan membuatkan perut kita kempis sama macam kita buat sit ups.

Memang sesuai sangatlah untuk siapa2 yang malas bersenam seperti kak Mawar ni.. hahaha… Guess what.. Ini memang betul2 terjadi kepada diri kak Mawar sendiri !! Kak Mawar sendiri pun tak percaya boleh kempis setara ni.. bila tengok balik ukuran lama kak Mawar masa kak Mawar mula2 nak pakai korset ni… mak aihh.. memang jauh berbeza dengan sekarang. Spare tyre langsung hilang… Best! Best!

 

 

Menghilangkan stretch mark selepas bersalin, menjalani pembedahan atau kesan pengembangan badan yang melampau

Stretch mark kat perut memang hodoh. Nampak macam akar ape ntah menjalar naik.. Pas tu kaler merah2, belang2.. macam cacat kulit jer.. kann.. Fenomena ni biasa laa bagi wanita2 yang dah bersalin..

Bila perut membesar, kulit jadi cekang dan timbul stretch mark ni… Pastu rasa gatal2.. dan sedap digaru… kann… Haa ni menambahkan lagi kehodohan kulit perut kita tu…

So, macam mana pakai Waist Nipper ni boleh hilangkan stretch mark hodoh ni? Well, one thing for sure, teknologi Far Infrared Rays (FIR) ni mampu melancarkan perjalanan darah.. So yang kelihatan seperti darah beku kat stretch mark tu akan hilang sedikit demi sedikit… Dan bila badan dah kurus sikit, bentuk stretch mark seperti akar kayu tu pun akan hilang akhirnya…

 

Membentuk pinggang yang ramping

Kalau korang nak tengok pinggang ramping.. huh.. dalam masa10 minit jer dah boleh nampak dah… Kenapa? Tak percaya? Inilah dia ‘Instant Shaping’ dari Premium Beautiful. Walaupun badan berisi, bila pinggang ramping, memang nampak menarik.. Ni tidak.. nampak perut lagi tinggi dari dada… dah nampak macam tempayan…

Bila badan dah menarik, pinggang dah ramping, laju jer tangan husband kita singgah nak letak.. kann… geram katanya… heheh… menjamin kebahagiaan rumah tangga tu you allss… haa…


 

Macam mana korang? Ni baru pakai Waist Nipper… cuba pakai satu set Premium Beautiful.. haa… dah serupa model kita jadinya…

Bila pakai secara konsisten 8 jam sehari, InsyaAllah, shape tu akan kekal..

Kalau korg berminat atau nak tanya2 dulu pun boleh. Contact kak Mawar yer.. In sha Allah kak Mawar sedia membantu.. Wsapp, klik jer kat link bwh ni

Mobile / WhatsApp : http://mawardusqie.wasap.my/

Back to KHASIAT

Back to MENU

 

 

BAGAIMANA PREMIUM BEAUTIFUL BOLEH MELEGAKAN SLIPPED DISC.

Assalamualaikum,.. Hari ni kak Mawar nak share bagaimana corset Premium Beautiful ni boleh melegakan back pain dan slipped disc.

First of all jom kita belajar apa itu slipped disc. 

 

Apa itu slipped disc?

Slipped disc secara ringkas bermaksud tulang belakang yang “teralih” atau “mengelongsor dari kedudukan asal. 

Ini disebabkab oleh gel antara tulang yang berfungsi menyerap tekanan telah bocor seterusnya mengakibatkan alihan.

Bengkak pada disc akan menekan urat saraf di belakangnya. Keadaan menjadi lebih serius apabila ia pecah menyebabkan isinya atau nucleus polposus keluar dan menekan urat saraf. 

Apabila ini terjadi, tulang akan menekan pula saraf-saraf yang mengawal anggota badan seperti kaki, tangan dan leher. 

Kesakitan melampau menyebabkan anggota badan menjadi kebas pergerakan akan terbatas. Apabila otot kaki kejang, tiada apa yang dapat menghilangkan kesakitan.

Gel antara disc yang pecah atau bocor

 

 

Apakah simptom Slipped Disc?

Sakit yg teramat sangat dan tiba2 biasanya berlaku. Biasanya pada bahagian bawah belakang tapi boleh juga terjadi pada bahagian tengkuk atau bahu.

Kalau di bahagian bawah belakang, kesakitan boleh dirasa sampai ke kaki dan tapak kaki, terasa seperti menyucuk-nyucuk dan terbakar.

Kalau jadi mcm ni cepat2la jumpa doktor ye..jgn tunggu lama takut melarat..boleh jadi lumpuh tau..!!!

Sakit di bahagian bawah belakang

 

Cara rawatan

Physiotherapy

Menjalani sesi dengan pakar yang menunjukkan kaedah senaman yang betul untuk menguatkan otot. Ini termasuklah sesi rawatan menggunakan tuala panas pada bahagian sakit.

 

Steroid

Untuk kesakitan biasa, suntikan stereoid dapat menguatkan otot belakang dan mengurangkan kesakitan. Ia adalah kaedah rawatan segera untuk mengurangkan kesakitan.

 

Pembedahan

Ini adalah langkah terakhir di mana bahagian tulang dan disc yang terkeluar akan dikikis. Untuk kes yang lebih serius, kepingan besi akan dimasukkan untuk menyokong tulang belakang.

 

Lumbar Corset

Cara paling murah dan tidak menyakitkan adalah pakai Lumbar Corset, atau boleh pakai Waist Nipper Premium Beautiful utk support tulang belakang dan cepatkan proses pemulihan.

Waist nipper = Lumbar Corset!!!

Lagi satu kelebihan Waist Nipper Premium Beautiful ialah ia ada sinar F.I.R. yg dpt menembusi hingga 3.5 inci ke dalam otot dan tulang belakang. F.I.R. ni dpt menghilangkan sakit belakang dan merawat kecederaan dalaman.

 

Cara Mencegah

  • Body kena maintain berat…jaga berat badan yg ideal, berat yg berlebihan akan menambah bebanan pada tulang belakang dan disc tu.
  • Bersenam selalu, kuatkan otot2 belakang.
  • Berhenti merokok, sebab nikotin dlm asap rokok tu adalah toxic pada disc…menyebabkan disc tidak dpt menyerap nutrien dan mengekalkan sifat elastiknya.
  • Amalkan posture badan yg betul…contoh2nya mcm dlm gambar2 ni…

 Cara berdiri yang betul adalah yang paling kanan!


 

 

Ni pulak cara angkat barang…gunakan kekuatan kaki dan bukan belakang…

 

 

Last sekali…gunakan waist nipper PB (murah, tidak menyakitkan dan lifetime warranty)…ia ada 7 tetulang yang elastik dan dapat menyokong tulang belakang kita…

Corset ini telah mendapat recognition dari Persatuan Pakar Tulang Antarabangsa…Jika kita mencuba dan konsisten, in sha Allah, mmg berkesan.

Siapa2  yg nak ikhtiar sakit belakang dgn cara Premium Beautiful ni, kak Mawar sedia membantu.. k..
Klik jer di wsapp link di bawah..

Mobile / WhatsApp : http://mawardusqie.wasap.my/

Back to KHASIAT

Back to MENU

 



 

CARA PEMAKAIAN

Ok ladies.. Berikut adalah cerita2 kak Mawar mengenai cara pemakaian Premium Beautiful ni. Klik jer mana2 pilihan hati.. k..

  1. MUDAH JER NAK PAKAI KORSET PREMIUM BEAUTIFUL NI
  2. SUSAH KER NAK SARUNG PREMIUM BEAUTIFUL NI..?
  3. CARA PEMAKAIAN KORSET PREMIUM BEAUTIFUL DENGAN BETUL

 

 

 

MUDAH JER NAK PAKAI KORSET PREMIUM BEAUTIFUL NI

Assalamualaikum readers yang dikasihi sekelian,.. Hopefully you all dalam keadaan sihat sejahtera sentiasa. Always be positive yaa…

Ok uollz hari ni kak Mawar nak share pasal bagaimana mudahnya sarung korset Premium Beautiful ni. Dan bagaimana nak basuh supaya tiap2 hari boleh pakai korset ni.

Sorry to say but… sesetengah orang tu, belum apa2 dah mengeluh dan mengata.. nak kena bangun sejam lebih awal laa… boleh pengsan sebab kena ikat tali berangkai-rangkai laa… susah pergi toilet laa..

Kenapa perlu buat andaian teruk2 macam tu ? Tak kan dah judge padahal baru dengar2 orang bercakap saja kutt…

Ntah2 org2 yang bercakap tu pun belum ada experience pakai korset ni lagi… kalau korset lain tu tak tau la pulak… kann…

Soo… macam mana yang kak Mawar boleh kata mudah tadi??

Ok.. first of all, korang kena dapatkan khidmat nasihat daripada agen yang betul2 expert yer.. bukan yang main tangkap muat sbb nak jual habiskan barang jer..

 

Cara pakai Long Girdle

Jom kita mulakan dengan girdle… Mula2 sarung girdle dulu.. sebab bila pakai girdle, perut kita dah kempis sikit… baru senang nak pakai long bra… And last sekali baru pakai waist nipper.

Ok.. nak pakai girdle ni pula ada macam2 cara orang petua.. bagi terbalik dulu laa… lipat kaki dia dulu laa..

Tapi bagi kak Mawar, sarung jer macam biasa… macam pakai seluar tu…

Bila dah sampai kat pinggul memang dia akan rasa ketat sikit.. bila nak lepas punggung tu, kak Mawar akan tarik bahagian belakang girdle tu ke atas..  baru adjust bahagian tepi dan depan..

Once dah lepas punggung, actually girdle ni grip just nice jer kat pinggang.. tak ketat sangat, tak longgar sangat.. Well, there you go.. siap tak sampai seminit…

 

 

Cara pakai Long Bra

Next is long bra. Kalau uollz boleh pasang cangkuk kat belakang lagi bagus.. tak perlu pusing2 bagai.

Tapi bagi mereka yang rasa susah pasang cangkuk kat belakang, korang boleh pakai guna ‘cara tradisional’.. pasang cangkuk di depan kemudian pusing bra tu ke belakang.. baru masuk tangan..

Tapi kak Mawar sarankan supaya pakai dulu kain batik sebab lebih mudah ketika nak pusing nanti..

Sebab once dah pasang cangkuk, long bra tu akan grip badan korang dengan kejap dan agak mustahil untuk pusingkan ia ke belakang.

Ada enam cangkuk semuanya… Dan masa pusing tu mesti berhati2.. jangan sampai patah tetulang atau besi bra yang tersulam pada bra tu..

Bila dah ada pada kedudukan yang sepatutnya, bolehlah korang masukkan tangan dan adjust supaya selesa..

Oh yess… lepas tu jangan lupa tunduk macam orang rukuk dalam solat tu, kemudian urut semua lemak belakang, lemak tepi, lemak bawah ketiak masuk ke dalam cup bra..

 

Cara pakai Waist Nipper

Akhir sekali ialah waist nipper. Bila dah sarung girdle dan long bra, nak pakai waist nipper akan jadi sangatlah mudah.

You all kena start dengan cangkuk bawah dulu kemudian naik ke atas.

Akhir sekali ambil tali kiri dan kanan dari belakang dan bawa ke depan kemudian cangkuk ke dalam lubang yang sesuai.

Dah siapp… Dahh dapat figure yang cantik dan menarik… Itu jerr.. apa yang susahnyerr??

 

Cara membasuh korset Premium Beautiful

Ok.. seterusnya kak Mawar nak terangkan pula macam mana nak basuh dan pakai hari2 walaupun ada satu set Premium Beautiful saja..

Korang kalau nak kesan yang cepat, mestilah pakai korset ni at least 8 jam sehari.. Tu diaa.. lamanyaaa...

Dengar macam lama tapi actually macam you all pakai baju dan seluar dalam tiap2 hari jer.. cuba kira berapa jam… haa.. kan lebih lama tuuu…

Pagi2 sebelum pergi kerja, sarung korset Premium Beautiful (as a substitude to pakaian dalam korang)..

Bila balik kerja kan dah cukup 8 jam.. tak terasa pun..

Pastu time mandi petang tu, sambil2 mandi tu korang basuh ler korset Premium Beautiful korang tuu...

Bukannya kena sental teruk2 pun.. basuh manja2 jer..

Pastu korang gantung la kat bilik air tu kejap… nak toskan airnya.. Tak pun kalau nak cepat, korang boleh dap dap dap dengan tuala..

Then gantung dalam bilik guna hanger..(kalau ada kipas lagi cepat kering – ambil masa lebih kurang 3 – 4 jam jer)..

Esok pagi dah kering sempurna.. boleh pakai semula…

Mcm tu la everyday routine.. tak susah pun.. Dah setahun kak Mawar pakai.. satu set ni jer.. ok pun…

So, kepada siapa2 yang masih teragak2 nak pakai sebab orang kata susah, well frankly speaking, alah bisa tegal biasa.

This is ‘Superbrand’ product kott.. kalau tak best takkan orang sanggup beli ribu riban… kann..

Well,.. Kalau korg berminat atau nak tanya2 dulu pun boleh. Contact kak Mawar yer.. In sha Allah kak Mawar sedia membantu.. Wsapp, klik jer kat link bwh ni..

Mobile / WhatsApp : http://mawardusqie.wasap.my/

Back to CARA PEMAKAIAN

Back to MENU

 

 

SUSAH KER NAK SARUNG PREMIUM BEAUTIFUL NI..?

Assalamualaikum,

Just nak share dengan you all kesan pemakaian korset Premium Beautiful ni bagi diri kak Mawar sendiri.

Ingat lagi bila kak Mawar ambil keputusan nak pakai korset ni, kak Mawar buat research, cari information kat internet..

Ada kut dekat sebulan kak Mawar study sebelum kak Mawar betul2 puas hati. Ye lah.. bukan seringgit dua punya barang ni beb..

First skali kak Mawar contact seorang agen di Sg. Petani.. tapi kak Mawar rasa lebih tertarik kepada Izyan.

Macam mana layanan dia.. how dia convince kak Mawar yang korset Premium Beautiful ni memang bagus.

Bila umur dah meningkat ni, badan dah out of shape.. pastu lutut start rasa sengal, pinggang dan belakang pun sakit macam salah urat jer..

Mungkin sebab kerja di ofis tu asyik duduk mengadap computer. Kut salah duduk, posture tak betul ker.. tak tahu lahh..

Sebelum purchase tu, kak Mawar memang tanya habis-habisan kat Izyan dan Izyan pun layan jer.. I like the way she handle her customers.

After puas hati dan memang nak sangat2 pakai korset ni, kak Mawar pun beli dan Izyan sendiri datang ke Sg. Petani untuk fittingkan kak Mawar. Best kan.. :).

After 5 years tak jumpa, first thing kak Mawar nampak ialah badan dia yang cantik.. kurus tinggi.. macam anak dara..

Orang mesti tak percaya dia dah ada 2 orang anak. Pastu naik kereta Mercedes.. kak Mawar fikir.. hebat giler minah ni sekarang ni. Boleh ker bisnes ni untung sampai macam ni sekali..?? Yang ni kak Mawar akan cerita in my next post.. haha..

 

Masa fitting

Ok.. time fitting tu, first sekali pakai girdle.

First time nak pakai, Izyan ajar cara2 yang senang untuk sarungkan girdle tu.

Pakai macam seluar biasa.. tapi bila tarik sampai punggung tu,..  mak aih!..  rasa ketat dan macam tak boleh nak tarik naik atas dah.. stuck kat situ.. kak Mawar fikir.. betul ke Izyan ni bagi saiz.. huhuhu.. But she was there helping me.

Memang susah sikit untuk first timer mcm kak Mawar ni. I had to do a bit of jumping.. jangan gelak haa… senget sana, senget sini…

Bila dah lepas punggung, actually, girdle tu just nice jer terletak kat perut. Ketat sikit ok sebab dia nak kempiskan perut yang buncit tu.

Pas tu Izyan suruh kak Mawar betulkan posisi punggung supaya selesa. Mana isi lebih2 kat hips tu kena tarik dan masuk dalam cup punggung girdle tu.

Dan hasilnya.. wallaa… punggung nampak penuh dan terangkat you..!! Senyum aku sorang2 dpn cermin. kiki...

 

Next is long bra.

Long bra ni ada 5 cangkuk kat belakang. Yang ni agak tricky sikit.

Masa first time pakai tu, Izyan yang tolong pakaikan cangkuk di belakang.

Kalau sendiri nak buat memang macam impossible. Tak sampai tangan ke belakang wehh..

Boleh juga buat secara ‘tradisional’.. buh cangkuk kat depan dulu pastu baru pusing bra tu.. Tapi yang ni kena hati2 sebab once dah buh cangkuk, dia akan grip badan kita dengan kemas.

So nak pusing tu pula agak susah. Kalau paksa pusing jugak, silap2 boleh patah tetulang atau besi pada long bra tu.

Kalau nak guna cara tu juga, kena pakai kain batik dulu dibawah macam berkemban gitu. Baru senang nak pusing.

Apa-apa pun kena hati2 yerr.. jangan kasar sangat. 

Oh yes.. masa nak pakai tu Izyan suruh kak Mawar membongkok macam orang rukuk dlm solat tu.. Pastu kena urut mana2 lemak yang bersepah di bawah ketiak tu masuk ke dalam cup bra, kiri dan kanan.

Dan hasilnya… wallaa.. asset nampak penuh dan terangkat you!! In no time kak Mawar dah dapat bentuk badan persis model giteww… suker suker suker !!… 

 

Finally is Waist Nipper.  

Ok.. tujuan kita pakai Waist Nipper ini ialah untuk memperkemaskan lagi pemakaian girdle dan long bra tadi.

FIR (far infrared rays) juga banyak terdapat di kawasan Waist Nipper ni.

Pakai waist nipper ni tak la sesusah girdle dan long bra tadi..

Ada 3 saiz cangkuk dan you all boleh guna ikut kesesuaian badan you all..

Contohnya, kalau punggung besar dan pinggang kecil, boleh bubuh cangkuk pertama pada area punggung dan cangkuk ketiga pada area pinggang. Begitulah seterusnya…

Pas tu tali kat belakang tu kena diikat di depan ikut hook yang sedia ada. Ikat tu biar selesa.. jangan ketat sangat.  

Once dah pakai, kak Mawar rasa badan tegak dan selesa, pinggang kejap dan perut kempis tapi tak der lah sampai tak boleh bernafas.

 

Nak ke tandas macam mana yer..?

Ooopss.. one more thing. Ramai orang tanya nak pergi toilet susah ker? Karang baru nak buka cangkuk dah tak pasal2 terkencing pulakk..

Sebenarnya senang jer you all, mula2 buka 5 ‘cangkuk atas’ waist nipper. Tarik waist nipper tu ke atas dan boleh buka girdle seperti biasa. That’s it..

Pastu ada jugak orang komen.. kenapa tak der lubang kat bawah long girdle tu untuk mudahkan urusan toilet.

You all boleh imagine tak pergi toilet tanpa buka seluar dan harapkan lubang girdle tu ajer nak lepaskan hajat? Confirm ker tak terpercik atau terkena girdle tu? Kalau bawa ke solat dah najis tu.. kena berhati2 you all!!

Design korset Premium Beautiful ni memang sangat pentingkan kebersihan dan hygiene yaa.. That’s why girdle dia tak der lubang kat bawah..

Ok… apa kata kita lihat perbandingan diri kak Mawar sendiri before and after pakai Premium Beautiful ni.. Tadaaa…

 


Ok you all.. kak Mawar sendiri pun macam tak percaya kak Mawar sangat gemuk dulu..

Alhamdulillah sekarang badan terasa lebih ringan, mudah nak beribadah bagai..

Bila badan ringan, rasa sihat, emosi ceria, keluarga pun bahagia..  Melancong ke luar negeri pun rasa macam ada mood dan nak pergi sangat. hehe...

Kalau you all nak sihat dalaman dan luaran, invest lah sedikit.. tak rugi pun.. sangat berbaloi.. tahan sepanjang hayat..

Just call me kalau nak tahu dengan lebih lanjut. Kak Mawar sedia membantu. Klik jer kat link wsapp ni..

Mobile / WhatsApp : http://mawardusqie.wasap.my/

Back to CARA PEMAKAIAN

Back to MENU

 

 

 

CARA PEMAKAIAN KORSET PREMIUM BEAUTIFUL DENGAN BETUL

Bismillahirrohmanirrohim…

Entry kali ni kak Mawar nak share cara-cara nak pakai korset Premium Beautiful ni.

Setelah mendapat ukuran dan size, kami akan datang dan mengajar teknik-teknik mudah untuk pemakaian yang betul. Keselesaan anda adalah keutamaan kami.

 

Cara pemakaian korset Premium Beautiful yang betul mengikut turutan

LONG GIRDLE

  1.  Lipatkan bahagian pinggang dan kaki long girdle.
  2. Sarungkan ke badan seperti memakai ‘seluar dalam’.
  3. Tarik dengan perlahan sehingga ke bahagian pinggang sambil bengkokkan kaki untuk penyelarasan yang selesa.
  4. Masukkan tangan di bahagian punggung, paha depan dan belakang dan tarik lebihan lemak ke atas.
  5. Pemeriksaan sendiri.
  6. Perbetulkan kedudukannya agar selesa.

 

Tips :

Anda perlu berjalan beberapa langkah bagi memastikan kedudukan Long Girdle adalah betul dan selesa.

Jika anda terasa pedih atau perit, bermakna Girdle bukan berada di kedudkan yang betul, jadi anda perlu tarik tetulang di bawah punggung bagi memastikan anda selesa dan nampak kemas sepanjang hari.

 

LONG BRA

  1. Sarungkan bra ke badan dan kemaskan (masukkan) payu dara ke dalam cawan bra. Tetapkan puting pada bahagian tengah cawan bra.
  2. Bongkokkan badan sehingga 45 darjah dan pasangkan cangkuk di bahagian belakang.
  3. Sambil bongkokkan badan, tarik semua lebihan lemak di bawah ketiak dan di bawah lengan dan bawa ke hadapan, masukkan ke dalam cawan bra.
  4. Laraskan tali bra dan kemaskan cup bra supaya dapat kedudukan yang selesa (pastikan satu jari boleh melepasi bawah tali coli).
  5. Betulkan kedudukan bra di tahap keselesaan anda – pemeriksaan sendiri.

 

WAIST NIPPER (BENGKUNG)

  1. Kedudukan bengkung, pastikan ‘batu permata’ berada betul-betul ditengah badan. Pasang kesemua cangkuk (position cangkuk memang di tepi badan) dari bawah ke atas.
  2. Perhatikan garisan tengah dan betulkan kedudukannya.
  3. Pegang tali di belakang, tahan nafas & tarik tali (membawa kesan pinggang meramping) dan bawa cangkuk kehadapan.
  4. Cangkukkan ikut keselesaan dan pastikan ianya selesa.
  5. Pemeriksaan sendiri.

 

Tips: 

Untuk kesan yang lebih elok, anda digalakkan memakai selama 8 jam. Anda akan mendapat kesan yang menakjubkan. Percayalah….saya dah rasa, anda bila lagi.


Kak Mawar sedia membantu jika korang mempunyai masalah semasa memakai corset Premium Beautiful ini. Contact jer kak Mawar k.. Klik jer kat link wsapp ni..

Mobile / WhatsApp : http://mawardusqie.wasap.my/

Back to CARA PEMAKAIAN

Back to MENU

 

 

 

PENJAGAAN

Ok ladies, korang boleh klik mana2 tajuk di bawah ya..

  1. PREMIUM BEAUTIFUL NATURAL WASH
  2. CARA MENCUCI KORSET PREMIUM BEAUTIFUL ANDA

 

 

PREMIUM BEAUTIFUL NATURAL WASH

Assalamuakaikum,

First of all, terima kasih yang tidak terhingga kepada pelanggan-pelanggan yang telah membeli set korset Premium Beautiful dari kak Mawar yer.

Pilihan anda sememangnya tepat. Anda tahu apa yang terbaik untuk anda. Syabas!!

Set Premium Beautiful anda ini sangat eksklusif yer, dan seharusnya penjagaannya juga mesti eksklusif.

Korset Premium Beautiful ni memang terkenal dengan khasiat FIR (Far Infrared Rays) pada setiap sulaman fabriknya kepada sesiapa yang memakainya.

Korang akan dapat rasa serta merta tindak balasnya seperti rasa hangat semasa mula-mula sarungkan ke badan.

Tindakan FIR sangat cepat yer.. Sebab tu semasa free fitting, kami akan pakaikan di atas baju dan tidak direct pada kulit. Ia sangat cepat menarik toksin-toksin dari dalam badan.

Apabila seseorang yang mempunyai toksin yang tinggi dalam badan memakai korset Premium Beautiful ni, selalunya tindak balas yang jelas kelihatan ialah terdapat tompokan-tompokan putih di permukaan korset.

Ini menunjukkan bahawa korset ini mampu menarik toksin dari dalam badan seseorang. Set korset yang dicemari dengan toksin ini seharusnya dicuci supaya ianya bersih dari segala kekotoran sebelum pemakaian berikutnya. Kalau tidak dicuci dengan bersih, besar kemungkinan si pemakai akan berasa gatal-gatal.

Oh ya.. beberapa nasihat untuk si pemakai ialah korang seharusnya jangan menggaru di tempat yang gatal dengan kuku. Ini akan memburukkan lagi kerengsaan kulit korang.

Selain itu, seeloknya, semasa mandi, hendaklah menggosok ditempat yang gatal tersebut dengan menggunakan span mandi atau sebagainya. Lebih elok jika menggunakan sabun hijau Marine Essence, Marine Essence Body Shampoo with Bamboo Salt atau Marine Essence Nourishing Body Scrub. Sabun hijau ini memang terkenal dengan khasiatnya yang mampu melegakan masalah-masalah kulit seperti ruam, eczema, panau dan lain-lain lagi.

Untuk membasuh set Premium Beautiful korang, kami mengesyorkan supaya menggunakan Premium Beautiful Natural Wash.

Ia bukan sahaja lembut pada fabrik yang halus, malah ia mampu menarik keluar segala kekotoran seperti tompokan putih toksin badan pada permukaannya.

Ia terdiri daripada sebatian ekstrak tumbuhan semulajadi yang terpilih dan kaya dengan vitamin. Ianya juga lembut pada tangan, selamat digunakan dan tidak meninggalkan kesan sisa serta mesra alam. Bau haruman bunga-bungaannya sangat eksklusif dan bertahan lama pada fabrik.

Next entry kak Mawar akan terangkan cara-cara mencuci korset Premium Beautiful anda dengan menggunakan Premium Beautiful Natural Wash ini. Cara mencucinya juga sangat mudah dan cepat.

Kalau ada yg nak beli PB Wash ni, wsapp jer kak Mawar.. k..

Harga : RM 55 (Postage RM12 kak Mawar tanggung)

Mobile / WhatsApp : http://mawardusqie.wasap.my/

Back to PENJAGAAN

Back to MENU

 

CARA MENCUCI KORSET PREMIUM BEAUTIFUL ANDA

Assalamualaikum,

Sebelum kak Mawar sharing mengenai cara-cara membasuh set Premium Beautiful korang dengan Premium Beautiful Natural Wash, kak Mawar akan expose dulu apa sebenarnya kandungan PB Wash ni.

Ia mengandungi sebatian ekstrak tumbuhan semulajadi yang terpilih dan kaya dengan vitamin. Tiada sumber dari haiwan yerr..

Tiada bahan kimia yang merbahaya justeru ianya lembut pada tangan, selamat digunakan dan tidak meninggalkan sisa seperti tompokan putih pada pakaian serta mesra alam.

Bau haruman bunga-bungaan sangat lembut, fresh dan eksklusif serta tahan lama.

Percaya atau tidak, korang sendiri akan hairan kenapa apabila sarungkan korset ini sahaja, bau badan seperti hilang. Walaupun kita pakai sepanjang hari dan berpeluh. Sangat menyenangkan lebih-lebih lagi apabila bersama kawan-kawan disekeliling.

PB Wash sangat lembut pada fabrik. Pakaian tidak akan mengecut, meregang mahupun luntur warna. Ia juga tidak meninggalkan kesan seperti kesan berminyak ataupun rasa bersabun pada permukaan pakaian.

Sungguhpun ianya lembut, kuasa mencucinya sangat hebat. Ia mampu menarik kotoran dan sisa-sisa toksin yang diserap korset dari badan.

Pakaian akan menjadi lebih bersih dan lembut. Tidak perlu menggunakan pelembut pakaian lagi. Sangat menjimatkan.

 

Cara mudah mencuci set Premium Beautiful anda :

Hendaklah dengan cucian tangan sahaja tanpa menggunakan mesin basuh. Suhu air pula di antara 30C – 40C.

  1. Tuangkan 1-2 penutup botol cecair Natural Wash ke dalam baldi yang berisi air.
  2. Rendam set Premium Beautiful anda selama lebih kurang 15 – 30 minit. Jangan menggunakan peluntur yang mengandungi klorin.
  3.  Bersihkan secara lembut pada bahagian yang kotor.
  4. Bilas dengan sekurang-kurangnya 3 kali air bersih.
  5. Jangan perah dengan tangan. Sebaliknya lap dengan tuala bersih sehingga tiada lagi air menitis.
  6. Kemaskan bentuk set korset anda kepada bentuk asal sebelum disidai.
  7. Keringkan set korset anda di tempat yang berangin dan kering. Jangan sidai bawah matahari terik.
  8. Jangan seterika set korset anda. Ia sedia digunakan semula apabila telah kering. Selalunya hanya mengambil masa selama 3-4 jam untuk kering.

 

 

Kalau korang perlukan bantuan kak Mawar mengenai cara2 mencuci atau mengeringkan set Premium Beautiful korang, just klik jer kat link wsapp ni yer..

Mobile / WhatsApp : http://mawardusqie.wasap.my/

Back to PENJAGAAN

Back to MENU

 

 

 

LIFETIME WARRANTY

 LIFETIME WARRANTY EXCLUSIVELY FOR PREMIUM BEAUTIFUL

Kejap jer rasanya.. Dah 3 tahun kak Mawar pakai PB. Sampai sekarang masih pakai. Rasa best sgt macam mana dia support aset2 supaya tak bergegar longgar.

Kak mawar mengaku.. memang sepanjang2 pemakaian Premium Beautiful ni kak Mawar pernah bg patah besi, tetulang kat Long Bra dan Waist Nipper tu. Tak sengaja beb..

Fuhh… Nasib baik ada jaminan sepanjang hayat (Lifetime Warranty). Maksudnya boleh hantar repair kalau rosak. Banyak kali pun boleh, in fact sepanjang hayat lah.. secara PERCUMA dan tak perlu tunjuk resit.

Biarlah koyak teruk mcm cawat tarzan pun, tetap HQ terima utk repair. hahaha… asalkan jangan sampai terputus dua, hilang separuh dahhh…

Workmanship dia mmg kemas, korg tak perasan pun dia repair kat mana. Rasa mcm baru beli.

Ada customer yg dah 15 – 20 tahun pakai PB.. tak perlu beli pakaian dlm yg lain pun. Haa.. Jimat ker SANGAT jimat?? Haa… dah tentulah SANGAT JIMAT!!!

Ok ladies…!!! Kalau korg ada set Premium Beautiful yg rosak atau terkoyak, boleh contact kak Mawar utk repair yer.

Don’t worry kalau resit pembelian dulu dah hilang. Tak perlu pun tunjuk resit. Just bagi jer kat stokis berdekatan.

Kalau korang tinggal area Sungai Petani, korang boleh serah terus kat kak Mawar. Kak Mawar akan hantar ke stokis. Don’t worry… kak Mawar buat ikhlas.. free of charge.

Kalau korang berminat atau nak tanya2 dulu pun boleh. Contact kak Mawar yer.. In sha Allah kak Mawar sedia membantu.. To Wsapp, klik jer kat link bwh ni..

Mobile / WhatsApp : http://mawardusqie.wasap.my/

Back to MENU

 

 

MY STORY

Jom baca kisah pengalaman kak Mawar dengan Premium Beautiful ni..

  1. ADUH KEKOKNYER NAK BERGAMBAR
  2. PREMIUM BEAUTIFUL UNTUK BAKAL PENGANTIN
  3. ALASAN, ALASAN, ALASAN... HAISSSZZZ...
  4. SUAMI TAK BAGI PAKAI PB..?
  5. OBESITI
  6. PERLU KER ORANG KURUS PAKAI PREMIUM BEAUTIFUL NI..?
  7. BERPANTANG CARA MUDAH DAN BERKESAN
  8. KEMPISKAN PERUT BUNCIT DENGAN PREMIUM BEAUTIFUL
  9. SAY GOODBYE TO FLABBY ARMS AND WAIST WITH PREMIUM BEAUTIFUL
  10. BUANG ANGIN DALAM BADAN DGN PREMIUM BEAUTIFUL
  11. PREMIUM BEAUTIFUL PENIPU??
  12. BONGKAR PENYAKIT KANSER DGN PREMIUM BEAUTIFUL
  13. IN SHA ALLAH.. HAMIL ASBAB PREMIUM BEAUTIFUL
  14. BAKAR 900 KALORI SEHARI DGN PREMIUM BEAUTIFUL
  15. KENAPA PREMIUM BEAUTIFUL MENJADI PILIHAN KAK MAWAR..?
  16. DAH JUMPA..!! YESSS..!!
  17. DAH MASUK UMUR 40AN...??

 

 

ADUH KEKOKNYER NAK BERGAMBAR.. 

Assalamualaikum readers semua..Kak Mawar harap semuanya baik2 belaka…

Sekarang cuaca cukup panas… kelmarin reached sampai 41’C… kena minum banyak air ya uollz..and jaga kesihatan.

Kalau pergi kat kedai elektrik tu, belum sempat nak kata apa, mesti tokey tu tanya dulu… “You mau beli aircon kah..?”. Bisnes jual aircon sure kencang time sekarang ni kan.. hihi…

Cepat nya masa berlalu.. Rasa macam baru jer pergi gala dinner anjuran TLC (Top Leaders Circle) bulan Dec 2015 lepas..

Ni minggu depan dah nak ke event yang besar lg.. Anugerah SM SSM.. Bila tengok balik gambar2 TLC Gala Dinner hari tu, seronok pun ada.. nak tergelak pun ada.. Macam2 aksi kami posing. Nasib baik ada tuan director… suruh buat gaya itu la.. buat gaya ini la..

Kalau ada dalam kalangan uollz yang tak biasa bergambar2 mcm ni.. kak Mawar confirm mesti korang kaku macam tiang.. Betull..!! Kak Mawar sendiri pun tak reti nak pose mcm model2 tu.. Nampak keras semacam jer… kui kui kui…



Masa gambar kami di ambil waktu ni, cameraman tu mmg suruh kitorg semua pandang ke kanan.. Hahaha.. macam tengok apa jer kan..

Haa.. Percaya tak… akak2 dalam gambar ni dulu semua big2 size belaka..? Dulu kalau minta bergambar macam ni memang idok lerr… Kena selindung balik pokok laa… balik tiang laa.. Pastu nak berdiri sudut 45′ nak bagi nampak kurus laa.. Kena tahan nafas nak kempiskan perut laa.. hadoiiii… macam2 kerenah..!!

Pastu bila dah ambil gambar.. tengok tak puas hati.. delete… perut nampak buncit.. delete… buruk.. delete… huduh.. delete… hampehhh… wakakaka…

Tapi jangan tak percaya uollz, kami ni memang pengguna tegar Premium Beautiful..!! Just look what happen to us..

Nak bergambar..? Boleh sajaaa…!! Anytime dear..!! 100% confident..!!

Ok ladies.. just stand in the middle and have your picture taken..!! Clicks.. clicks.. Be confident with Premium Beautiful because now you have that gorgeous curvy body every woman is longing for..!!

Patut laa Premium Beautiful ni orang bagi tagline : Premium Beautiful – 70% kesihatan + 30% kecantikan = 100% keyakinan.

Peace uollz..!! No offence..!!

Ok ladies…!!! Kalau korg berminat atau nak tanya2 dulu pun boleh. Contact kak Mawar yer.. In sha Allah kak Mawar sedia membantu.. To Wsapp, klik jer kat link bwh ni..

Mobile / WhatsApp : http://mawardusqie.wasap.my/

Back to MY STORY

Back to MENU

 

 

PREMIUM BEAUTIFUL UNTUK BAKAL PENGANTIN

Assalamualaikum readers semua… Hopefully semuanya happy dan ceria selalu yaa… Pejam celik pejam celik.. dahhh nak masuk bulan Oktober 2015.

Oh ya.. sebelum tu mari kita sedekahkan al-Fatihah buat mereka yang dijemput Allah dalam trajedi kren runtuh di Masjidil Haram dan rempuhan di Mina.

Dan masa kak Mawar tulis ni, tinggal lagi 4 hari jer sebelum cuti sekolah bulan September bermula. Dan seperti biasa,…  asal cuti sekolah jer, kenduri kahwin,….  asal kenduri kahwin jer, cuti sekolah. hehe..

Ada seorg customer kak Mawar ni baru sgt2 jumpa my IG. Dia nak kenduri hujung minggu ni dan dia nak pakai PB semasa sarung baju pengantin nnt.

Dah merata dia cari agen PB ni.. tak tau drpd siapa dia nak beli.. To that custormer, you certainly made the right choice.

Kenapa kak Mawar kata tindakannya tepat.. Sbb… firstly, of course you nak kelihatan anggun menawan semasa majlis resepsi nanti. Nak jadi raja sehari tu, nak ler juga rasa ala2 princess giteww kan..

Trust me, you kenakan baju pengantin apa pun akan nampak cantik. Baik songket ker, kebaya ker, dress ker.. mmg akan terletak elok.

Finally I managed to get her PB set within 3 days. Punya la happy customer tu. Dan kak Mawar pun happy dan rasa legaaa sbb dah settlekan problem dia.

Love you, dear! Thank you Allah for this rezeki.

Ok.. lepas dah pakai PB ni waktu kahwin, uollz jgn la simpan dlm almari tu pulak… konon2 nak pakai waktu special occasion.. Special occasion la sangat… Haa.. ni yg makcik nak berleter ni..

Kalau time tu badan uollz dah besar, dah lari dari size asal, tak ker rugi… Please.. pakai tiap2 hari yer!! Beli mahal2 mesti kena pakai. Alah membeli menang memakai.

Setengah orang fikir.. sayangnyer nak pakai sebab mahal..  baik aku simpan.. guna utk majlis2 special jer..

HELLOOO!! Ni bukan barang perhiasan yerr… bukan kategori pinggan mangkuk… bukan kategori barang kemas… yang uollz nak simpan2 nihh!!

PAKAI teruss.. tiap2 hari… ni lah baju dalam korang. Faham ker ni..? At least 8 jam sehari. Baru la tindakan FIR tu ada kesan.. Ni tidak.. baru FIR tu nak bakar lemak… dahh korang tak pakai… lemak2 geliss pun datang bertapuk balik.. dah tu bila nak dapat hour glass shape nyerr???

And one more thing… Adakah uollz fikir pakai PB ni setakat hari kenduri kahwin saja? Pas tu rasa mcm rugi pulak sbb nk pakai sekali tu jer…

No no no… tak rugi langsung beb!! Lepas kahwin, korang mengandung.. of course la time mengandung tak boleh pakai PB.. giler ko? Haha…

TAPI… bila korang dah bersalin nanti, masa dalam pantang tu, sila PAKAI yerr… you have no idea betapa bagusnya korset Premium Beautiful ni untuk korang time tu.

You cannot imagine how it will bring good to you, heal you and fast recovery. Darah nifas keluar berketul2… sampai habis bersih.

Kedudukan rahim akan ditetapkan ke tempat asal. Angin2 dalam badan tu akan dibuang habis. Susu badan jadi banyak.

Kalau ada luka parut bekas pembedahan, FIR ni akan sembuhkannya dengan cepat. Pastu, rekahan2 hodoh atau stretchmark kat perut, peha.. pun akan hilang. Korang ingat pakai PB ni untuk kurus aje ker ? Takkk…

Kalau banding dengan bengkung tradisional, korset ni lebih mudah dipakai.. Ia akan grip badan dengan kemas… tak der lah terlondeh ker, ternaik atas ker,…

Kan kita baring.. pas tu duduk menyusu,.. pastu baring.. lama2 bengkung tradisional tu jadi longgar dan terlari2 ke atas atau bawah.. last2 tak der effect pun kat perut kita..

Memang berbeza dengan PB yg grip badan kita dengan kemas.. korang nak duduk menyusu ker, nak baring ker, nak mengiring ker… ia still di position yang sama..

Well, in no time, korang akan rasa sihat dan bertenaga dengan lebih cepat… but, jangan lupa pula yg korang tu dalam pantang selama 44 hari atau lebih… bila dah rasa sihat tu dah lupa pulak yg korang ni belum habis pantang lagi kann… haha.. ini lah penangan korset Premium Beautiful.

Dah la badan rasa ringan dan cergas. Dapat balik bentuk badan anak dara dulu tau uollzz… Siapa tak nak kann??

Baikk… to bakal2 pengantins out there, just give yourselves a chance utk jadi cantik bak model semasa hari perkahwinan uollz.

Percayalah… gambar2 perkahwinan uollz ni akan disimpan dan ditatap oleh anak2 cucu uollz nnt. Cantiknya mak dulu2…!! Cantiknya nenek dulu2..!! This event only occur once in a lifetime tau !!

Don’t worry because trust me. It is really worth it..!! Sangat untung dan berbaloi. Boleh pakai lama sebab ia ada lifetime warranty..

Dan yg bestnyer.. kalau start pakai dari anak dara dan terus menerus pakai, PB ni akan pastikan uollz akan stay that size sehinggalah umur uollz 40an atau 50an even 60an… Waahhhhhh !!! Best ker sgt best..??

Ok ladies…!!! Kalau korg berminat atau nak tanya2 dulu pun boleh. Contact kak Mawar yer.. In sha Allah kak Mawar sedia membantu.. Wsapp, klik jer kat link bwh ni..

Mobile / WhatsApp : http://mawardusqie.wasap.my/

Back to MY STORY

Back to MENU

 

 

 

ALASAN, ALASAN, ALASAN... HAISSSZZZ...

Assalamualaikum..

Just wondering.. Kenapa perlu beri banyak alasan utk sesuatu yang baik kepada kesihatan dalaman dan luaran kita?

Mungkin jika ianya murah, orang tidak akan teragak-agak untuk membelinya. Bila harga mencecah ribuan ringgit untuk sepasang pakaian dalam, ianya seperti tidak munasabah dan tak masuk akal. Kak Mawar tau sebab kak Mawar pun berfikiran begitu juga dulu..

Actually, ramai customer yang contact kak Mawar untuk tahu lebih lanjut pasal PB ni. Dan untuk ‘pm’ yang pertama lagi ayatnya mesti bertanyakan mengenai harga.

Antara sebab utama pelanggan-pelanggan di luar sana yang masih teragak-agak untuk membeli korset Premium Beautiful ni ialah :

TERLALU MAHAL

Sebenarnya ianya tidak mahal jika dibandingkan dengan :

Hi-End korset jenama lain. Ada yang sampai RM 5000. Tu pun ada orang sanggup beli..

Pakaian dalam murah yang kita beli sebulan sekali. Setahun dah berapa Ringgit? 5 tahun? 10 tahun? Premium Beautiful ni kita beli sekali seumur hidup. It has a lifetime warranty tau..!

Fabriknya berkualiti tinggi (aquatec dan aquadyne) dengan sulaman FIR (Far Infrared Rays).. material ni bukanlah murah.. Tak jumpa lagi la pakaian dalam lain yang ada material ni..

 

TAK MAMPU

Sekiranya membayar secara cash seperti mustahil, korang boleh membayar secara kredit atau ansuran melalui sistem perbankan yang terdapat di negara kita ni contoh seperti EASY RHB dll.

Rata-rata yang menghairankan kak Mawar ialah bila diorang ni boleh pulak shopping gadget seperti smartphone, handbags, kasut setiap bulan. Mungkin pakaian dalam ni dianggap remeh untuk dibelanja semewah begitu. Lagi pun siapa nampak benda yang pakai di dalam ni. Lainlah kalau smartphone atau handbag atau kasut.. Niat dah ke mana tu cik kak ooii.. 

 

SUAMI TAK BAGI

Aduhh.. betul ker Encik- Encik Suami di luar sana tak nak tengok isteri-isteri mereka mempunyai badan yang MELETOP.. I don’t think so.. Mungkin diorang tak tahu Premium Beautiful ni bukan pakaian dalam biasa, tetapi ianya luar biasa. 70% kesihatan dan 30% kecantikan. A little bit of reading might help. Bolehlah korang explain dengan lebih detail bagaimana ianya dapat meningkatkan lagi hubungan intim suami-isteri..

 

SAYA BELUM KAHWIN / BERANAK LAGI

Korset Premium Beautiful ni bukan untuk orang yang dah kahwin dan beranak jerr.. Jangan tunggu badan berisi baru nak start pakai. Pakai seawal umur anak dara sangat bagus untuk kesihatan dalaman. Yer lah.. sebagai preparation untuk alam perkahwinan nanti. Lebih-lebih lagi kepada bakal pengantin.

Percayalah, dengan pemakaian Premium Beautiful ni, korang pakai baju pengantin apa pun akan nampak cantik, terletak elok di badan. Nak pakai long dress ker, kebaya songket ker.. pasti akan nampak vouge gitu..

Dan yang paling best lagi, korset ni boleh dipakai sewaktu dalam pantang bila dah bersalin nanti sebagai bengkung. Tak ker jimat begitu ? Dan korang boleh kekalkan bentuk badan seperti anak dara… yay !!

 

SAYA NAK EXERCISE DAN DIET JER UNTUK KURUS

Ok.. first of all.. siapa di antara kita yang disiplin sangat2 bab2 exercise ni.. Kalau ada memang saya salute korang. Tahu tak dengan pemakaian 8 jam korset Premium Beautiful ni korang actually boleh bakar sehingga 900 kalori. Santai sambil relax jerr…

Cuba compare dengan senaman lompat tali (skipping).. 20 minit baru bakar 400 kalori.. Nak dapat 900 kalori tu mengah jugak laa… pas tu sakit lutut, sakit kaki.. korset ni memang sesuai untuk orang yang malas bersenam macam kak Mawar ni…

And lagi satu, memang la korang bersenam untuk nak kurus dan sihat… tapi tak nak la kurus di aset2 penting tubuh badan. Korset ni sebenarnya tidak akan mengecutkan payudara atau punggung malah akan alihkan lemak ke tempat2 itu dan membentukkan lagi aset2 tersebut. Macam mana ? Best kan.. 

 

RIMAS DAN MALAS NAK PAKAI

Hendak seribu daya.. tak hendak seribu dalih.. tepuk dada tanya selera… Kalau dari awal lagi dah berazam nak badan cantik dan kesihatan yang tip-top, Insha Allah korang mesti sanggup lakukan apa saja. ni jer yang kak Mawar boleh katakan..

Pada awal pemakaian korset ni, korang mesti rasa lain sebab yer lah.. mana nak sama dengan pakaian dalam yang korang dah pakai sekian lama. Tapi dalam masa dua minggu, korang akan rasa lebih selesa di mana korset ni akan grip area perut, tulang belakang jadi tegak, peha tak melecet.. sehinggakan kalau tak sarung korset ni rasa macam everything nak terlondeh jer..

Kalau korang dah sanggup keluarkan duit ribuan Ringgit, korang masih nak main-main lagi ker pakai korset ni?

 

SUAMI TAK KISAH PUN DENGAN BADAN SAYA SEKARANG

Betul ker tak kisah ??.. Ke sekadar nak ambil hari isteri dia jer… Orang lelaki ni walau pun dia boroi, kalau boleh dia tak nak tengok isteri dia pun ikut boroi macam dia juga.

Memang dah fitrah kaum adam ni suka tengok perempuan yang cantik dan seksi. Kenapa tak sediakan benda yang halal daripada dia keluar mencari benda yang haram di luar sana ? You know what i mean..

Even dalam keratan akhbar pun ada statement yang menyatakan ‘Isteri ramping rahsia rumahtangga bahagia’.. Hrmm.. no need to explain more about this..

 

Ok ladies…!!! Kalau korg berminat atau nak tanya2 dulu pun boleh. Contact kak Mawar yer.. In sha Allah kak Mawar sedia membantu.. Wsapp, klik jer kat link bwh ni..

Mobile / WhatsApp : http://mawardusqie.wasap.my/

Back to MY STORY

Back to MENU

 

 

 

SUAMI TAK BAGI PAKAI PB..?

Assalamualaikum readers yang diingati semua.. kak Mawar harap semuanya berada dalam keadaan sihat sejahtera.

Bercakap pasal sihat ni, kak Mawar nak share dgn you all pasal PB which is 70% untuk kesihatan.

Ramai org di luar sana yang ingat pakai PB ni hanya untuk kurus semata2. Actually PB ni banyak sangat kelebihan dia. Antaranya adalah seperti berikut :

Ramai juga customer yang betul2 berminat dan nak sangat pakai korset Premium Beautiful ni tapi husband masing2 pula tak bagi.

Mesti diorang ingat sangat membazir duit.. alaa… nak beli baju dalam jer pun.. tak kan mesti sampai ribu riban?

Mungkin hubby2 ni tak tahu betapa bagusnya PB ni utk wife masing2. Kalau tak tau, para2 isteri mestilah explain dgn penuh kasih sayang yer…

Tapi kalau hubby2 ni dah tahu bagaimana wife masing2 boleh sihat dalaman serta cantik luaran… tapi still tak bagi pakai lagi.. Hrmmm… tak tau lah nak kata apa… Sayang duit lagi dari sayang bini agaknyer…

Actually tak semua hubby yg macam ni yer.. Ada sesetengah tu sangat supportive dan concern habis pasal kesihatan wife dia. Suami yg macam ni ialah jenis yang ambil tahu pasal produk dan faham apa kelebihan korset ni.

Pernah dapat msg dari seorang suami yang nak kan isteri dia sihat semasa dalam pantang. Wahh.. bertuahnyerr badan.. Bukan sahaja sihat dalaman malah cantik dan seksi luaran. Haa… kann…

Dan isteri2 yg mempunyai suami mithali begini kena sentiasa menjaga penampilan diri yerr.. Tu dia dah bagi hint dah tu sebenarnya… nakkan seorang isteri yang sentiasa kelihatan cantik..

Ok ladies…!!! Kalau korg berminat atau nak tanya2 dulu pun boleh. Contact kak Mawar yer.. In sha Allah kak Mawar sedia membantu.. To Wsapp, klik jer kat link bwh ni..

Mobile / WhatsApp : http://mawardusqie.wasap.my/

Back to MY STORY

Back to MENU

 

 

 

OBESITI

Assalamualaikum readers semua..

Kak Mawar doakan semua berada dalam sihat sejahtera dan gembira sentiasa.. Uollz mesti berada dalam positive mood always.. Ok.??

Hari ni kak Mawar nak bincang pasal.. well.. a bit sensitive for some of us.. obesity..

Gemuk ni ada banyak kategori sebenarnya.. Gemuk sebab pemakanan, semulajadi atau keturunan..

Apa2 pun kalau bercakap pasal gemuk ni, memang akhirnya akan menjurus ke arah situasi yang tidak sihat.. Banyak penyakit yang datang akibat obesity ni..

Kak Mawar tak nak bincang dengan mendalam pasal penyakit2 merbahaya tu.. buat orang lemah semangat jer.. sekarang kita hanya perlu cari jalan bagaimana nak kuruskan badan atau at least maintain sihat sentiasa… Ok uollz?

Meh kak Mawar cerita satu testimoni ni…Ada seorang kakak ni… badan gempal. Salah satu problem bagi orang2 yang comel macam ni ialah suka melecet celah peha bila berjalan.. Sakit pedih hanya Allah yang tahu..

Mesti kena pakai seluar.. dan kalau berpeluh lagi belengas dan pedih.. Seluar pula kadang2 boleh menimbulkan rasa gatal… pastu tergaru2.. tau2 dah luka.. adehhh…

Satu hari kakak ni try korset Premium Beautiful. Dia beli semata2 untuk nak melegakan peha dia yang melecet tu. Once sarung jer girdle tu, masalah geseran antara peha hilang serta merta..

Fabrik Premium Beautiful ni lembut dan licin.. almost tiada geseran especially pada peha bila berjalan..

Lagi satu.. bila berpeluh, fabric ni cepat kering membuatkan kita rasa sejuk dan selesa.. Tiada lagi kawasan lembab, belengas dan berbau.. Bila tiada lembapan, tiada lah kuman dan kulit tak gatal2..

FIR yang terdapat pada setiap helai sulaman fabric ni berfungsi sebagai pembakar lemak dan penyerap toksin dari badan. Once sarung jer akan rasa panas.. itu adalah tindakan FIR dengan lemak2 pada badan kita.. Lama kelamaan, peha akan mengecil dan kurus..

Dan kalau badan kita ada toksin yang banyak, akan kelihatan seperti tompokan putih (seperti bedak) pada permukaan girdle tersebut.. Bagi kes kakak ni, dalam masa sebulan jer dah nampak perubahan. Peha semakin kecil dan luka melecet tadi semakin sembuh.

Dan yang paling best sekali ialah keseluruhan badan jadi kurus. Asalnya nak mengatasi masalah peha melecet jer.. tau2 dapat bentuk badan hour glass lagii.. haa.. 2 in 1 giteww..

Kakak ni punya la happy… berterima kasih kepada kami tak henti2. Kami sebagai ejen PB ni lagi laa happy sebab dapat menyelesaikan masalah wanita di luar sana.

Ok ladies…!!! Kalau korg berminat atau nak tanya2 dulu pun boleh. Contact kak Mawar yer.. In sha Allah kak Mawar sedia membantu.. Wsapp, klik jer kat link bwh ni..

Mobile / WhatsApp : http://mawardusqie.wasap.my/

Back to MY STORY

Back to MENU

 

 

 

PERLU KER ORANG KURUS PAKAI PREMIUM BEAUTIFUL NI..?

Assalamualaikum readers yang dikasihi sekalian..

Apa khabar you all hari ni? Hopefully everything is great over there. Baik dari segi jasmani dan rohani. Always be positive yaa…

Ok.. hari ni kak Mawar nak share pasal persoalan “Perlukah orang kurus pakai korset Premium Beautiful ni?”..

Selalu jer kita dengar ayat2 mcm ni.. “Akak kan dah kurus.. tak payah pakai korset pun..”… atau… “Eh! Bukan korset tu untuk orang gemuk jer ker?”..

Haaa.. inilah persepsi sesetengah orang kalau bercerita bab korset ni.. Diorang ingat korset ni tak sesuai dan tak perlu pun dipakai oleh orang yang berbadan kurus..

Yer ker? Betul ker tak perlu..?? Aikk.. ko pun dah sama mentality dengan diorg tu..?? Hahaha..

Baiklah… bukan nak memaksa.. tapi kita kena ada sedikit sebanyak ilmu sebelum buat andaian atau tuduhan melulu.. kann.. Ok.. ada beberapa soalan mudah kak Mawar nak tanya..

  1. Orang yang kurus tu mempunyai berat badan ideal ker..?
  2. Orang yang kurus tu sihat dalaman dan luaran ker..?
  3. Orang yang kurus tu mempunyai posture dan bentuk badan yang cantik ker..?

 

 

Agak2 boleh buka minda korang tak, kalau kak Mawar katakan yang dengan memakai korset Premium Beautiful ni…

  1. Orang kurus yang bongkok boleh dapat posture badan yang tegak.. sekaligus memelihara tulang belakangnya.
  2. Bahagian badan yang kecil boleh dibesarkan… yang ‘londeh’ boleh dinaikkan… yang gemuk boleh dikecilkan… haa… camna tue??

 

Tapi kebanyakan orang kurus ni masalah dia ialah bongkok.. especially yang tinggi.. Duduk bongkok.. berdiri bongkok.. berjalan bongkok.. Tahu tak kalau diikutkan sangat kondisi badan yang relax tu, seseorang tu tend to hump more.

Lama-kelamaan tulang belakang pun ikut posisi ni dan tak dapat nak diluruskan semula. Lebih2 lagi bila umur semakin meningkat di mana jisim tulang akan mula menyusut. Masa ni la terjadi apa yang dikatakan osteoporosis.

Jadiiii… bagaimana korset Premium Beautiful ni boleh menolong untuk meluruskan tulang belakang seseorang??

Ok.. pada korset Premium Beautiful ni terdapat bilah2 tetulang untuk menyokong badan kita. Ia bukan diperbuat daripada besi (ooo.. kalau tercucuk sakit ooo). Ianya diperbuat dari bahan yang lembut dan fleksibel seperti tulang rawan tapi cukup kuat untuk menyokong posture kita.

Tapi kita tak der laa sentiasa menegak keras macam robot tuuu… Uollz still boleh bongkokkan badan tapi to certain angle saja.. Abih kalau tak boleh tunduk langsung, macam mana nak solat bagai.. kann.. haaa…

Lagi satu yang orang paling nak tahu ialah betul ker… aset2 yang kecil boleh dibesarkan..?? dan… aset2 yang londeh boleh dinaikkan..?? Ok.. biasanya orang2 yang kurus ni mempunyai aset2 yang kecil dan kendur..

Apa yang korset Premium Beautiful ni boleh membantu ialah dari segi menyokong aset2 supaya terletak pada posisi yang sepatutnya. ..dan.. besi pada cup bra sangat selesa yer uollz..

Bila nak pakai long bra ni, korang kenalah tunduk 90 darjah (macam orang tengah rukuk dalam solat tu).. Korang kena urut atau adjust supaya payudara berada pada posisi yang betul dalam cup bra tadi.. sambil2 tu korang kena la urut dari tepi, dari bawah.. masuk ke dalam cup bra..

FIR yang ada pada setiap sulaman long bra ni tadi akan melancarkan perjalanan darah pada payudara dan bahagian badan yang lain.. Ini akan meransangkan pertumbuhan sel2 payudara dan ia akan menjadi lebih sihat..

Cup bra pula berbentuk seperti pyramid di mana terdapat ruang untuk puting.. bukan seperti sesetengah bra tu.. berbentuk bulat.. dan menekan puting.. kan dah tak selesa jadinyaa…

Bila badan dah tegak, posture yang betul, aset2 membesar dan up… tak ker dah jadi seperti seorang model, korang..?? Haa.. kann..

See... no more bulging tummy.. yesss..!!!

Malah geng2 kurus ni lebih bernasib baik sebab tak perlu tunggu lama untuk nak dapatkan bentuk badan yang cantik berbanding orang2 yang berbadan besar..

Well uollz.. di atas adalah beberapa reasons why orang kurus pun digalakkan memakai korset Premium Beautiful ni.. Sekarang macam mana..? Boleh terima dek akal tak.. Haa… kann… 

Ok ladies…!!! Kalau korg berminat atau nak tanya2 dulu pun boleh. Contact kak Mawar yer.. In sha Allah kak Mawar sedia membantu.. Wsapp, klik jer kat link bwh ni..

Mobile / WhatsApp : http://mawardusqie.wasap.my/

Back to MY STORY

Back to MENU

 

 

 

BERPANTANG CARA MUDAH DAN BERKESAN

Assalamualaikum readers semua.. Hopefully uollz dlm keadaan sihat sentiasa. Sentiasa lah cari dan pilih nilai2 yang positif sahaja yer… Uollz tak kan rasa stressed..

Kepada ibu2 yang baru bersalin, syukur Alhamdulillah kerana diberi rezeki dan nikmat zuriat. Bukan semua orang dapat rezeki anak ni yer.. Bertahun2 kahwin, tapi tak der rezeki.. Berubat sana sini.. dari yang moden sehinggalah ke tradisional..

Kesian tengok diorang ni.. Kalau boleh memang nak tolong dari segi apa pun. Harap bersabarlah dengan ketentuan Allah ni.. Dia lebih tahu apa yang terbaik untuk kita.

Bagaimana pengalaman melahirkan hari tu? Memang sesuatu yang tak dapat nak diceritakan. Tak kisahlah samada normal atau cara cesarean.

Pengalaman kak Mawar sendiri, ke empat2 anak kak Mawar lahir secara normal… daripada sakitnya.. senaknya.. ketatnya.. Nak menangis, nak menjerit, nak meraung, rasa nak pengsan semua ada..

Masa meneran tu.. nak tau kuat tak kuat tu, tengok railing tepi katil tu dah mcm nak tercabut.. Entah dari mana datang tenaga dan kekuatan masa tu..

Masa anak ketiga tu, kak Mawar pegang tangan suami.. terhuyung hayang kak Mawar tarik dia.. macam lawan tarik tali.. haha..

Dia pun hairan macam mana kak Mawar boleh jadi sekuat tu… kann.. bila baby dah keluar… rasa nak angkat tangan pun dah tak larat lepas tu.. habih dah tenaga aku perah tadi… haha.. inilah dia the miracle of child birth..

Lepas bersalin ni maka bermulalah era berpantang selama minimum 44 hari. Waktu ni lah kita kena jaga sungguh2 kesihatan dalaman dan luaran kita.

Mak2 kita memang strict kalau masuk bab2 berpantang ni.. Diorang cukup jaga jangan bagi masuk angin, jangan makan benda2 sejuk, etc.. Badan biar berpeluh dan busuk sentiasa tak per.. Bukan lama pun.. 44 hari jer..

Routine tiap2 hari ialah awal2 pagi dah mandi dengan air halia… bukan sikit2 macam masak sup tu haa… dekat 2 kilo sekali mandi, ko… blend dan campur dengan ntah daun2 apa lagi.. badan jadi pedas dan hangat.. tapi sedapp jer lepas tu.. dan masa nak menyusu kena basuh bersih2 nenen supaya baby tak pedas nanti… hehe..

Lepas mandi dan menyusu baby, start bertungku.. Dulu2 kak Mawar guna batu sungai yang beratnya ada kut lebih kurang 4 ke 5 kilo.. pastu balut dengan daun2 spt daun Meringan, daun Tengkorak Lutong, daun Mengkudu, daun Pandan.. ada banyak lagi sebenarnya tapi kak Mawar tak ingat dah.. exotic betul kann..

Bertungku sampai tengahari.. kadang2 sampai terlelap… Pastu pakai bengkung dan barut.. sebelum tu sapu dulu kat perut jamu macam bedak panas.. untuk cepat kempiskan perut…

Kak Mawar guna kain anduh yang 10 meter panjang untuk melilit perut sampai pinggul.. Yaa.. 2 – 3 minggu tahan lagi routine ni.. kann.. haaa… Masuk minggu ke 4 rasa nak give up jer.. hehehe.. tapi tetap ku tahan juaa…

Sedihnyaa.. kak Mawar tak diperkenalkan dengan korset Premium Beautiful dulu.. so kak Mawar tak tau pun korset ni wujud.. Padahal ia dah berada di pasaran sejak 20 tahun dulu..

Kak Mawar tengok generasi sekarang pakai korset Premium Beautiful jer sebagai ganti bengkung dan barut dalam masa berpantang. Betapa punya senang daa..

Dah la tu cepat pula dapat bentuk badan asal sebab ciri2 FIR nya yang berkesan membakar lemak dan melancarkan pengaliran darah dalam badan.

Banyak testimoni pasal berpantang dengan Premium Beautiful ni.. Antaranya ialah pengeluaran susu badan yang banyak, darah nifas keluar dengan tidak tersekat-sekat, rahim mengecut dan kembali ke kedudukan asal dengan cepat,

Pendek kata korset Premium Beautiful ni set berpantang terbaik lahh!!!

Kalau korg berminat atau nak tanya2 dulu pun boleh. Contact kak Mawar yer.. In sha Allah kak Mawar sedia membantu.. Wsapp, klik jer kat link bwh ni..

Mobile / WhatsApp : http://mawardusqie.wasap.my/

Back to MY STORY

Back to MENU

 

 

 

KEMPISKAN PERUT BUNCIT DENGAN PREMIUM BEAUTIFUL

Assalamualaikum readers semua…

Hopefully you all dalam keadaan sihat dan positif sentiasa.. Soo… macam mana korang? Plan nak kuruskan badan bulan puasa hari tu menjadi tak? Berapa kilo dah turun? 5 kilo? 3 kilo? Sikit jer? Adehhh… frust jugak laa… dah berlapar sebulan tapi berat badan turun sikit jer??

Tu tak kira hari Raya lagi… Mulut ni ngap ngap ngap makan tak berhenti… dari awal pagi sehingga malam… pastu esoknya tu start lagi… pastu esok pulak… pas tu esok pulak… pergi beraya rumah saudara mara, kawan2… open house sana sini… Maunya berat badan naik balik 5 kilo lepas ni… Adehhh… hancusss diet ku….

Yang paling tak best sekali ialah bila ada pulak orang tanya… “Ehh.. ko mengandung pulak ekk??”

Adusss… sentap tahap gaban kott… dengar soalan2 mcm nihh… padahal baru habis puasa sebulan.. Berlapar dan berdiet selama sebulan ni pun boleh dapat soalans cepumas macam ni kerr?? Hampehh betul laa.. macam sia2 jer usaha berdiet aku selama ni…

Kenapa susah sangat perut nak kempis nihh?? Makan sikit jer pun… tapi kat perut tu jugak laa yang nak menonjol dulu…

Siapa yang dah ada anak, lagi pening memikirkan masalah ni… ye lah.. perut dah pernah membesar masa mengandung dulu..  so, dia macam lebih longgar dan senang untuk membesar semula..

Jadi.. bagaimanakah korset Premium Beautiful ni boleh membantu menyelesaikan masalah ni??

Ok.. korset Premium Beautiful ni diperbuat dari fabric yang ada unsur FIR (far infrared rays). FIR ni boleh membakar lemak dan menyerap toksin dari badan…

Once sarung jer korang boleh rasa panas… Pakai kena at least 8 jam sehari.. confirm cepat nampak kesan. Oh yaa.. korang jangan lupa minum banyak air yer… nak cuci balik lemak yang dah cair tu… dan menolong proses membuang toksin tadi..

Lagi satu ciri korset Premium Beautiful ni yang best ialah ia mempunyai bilah2 tetulang untuk memegang kemas lemak di badan. Maknanya, bila kita pakai korset ni, lemak pada bawah lengan akan diurut masuk ke dalam cup bra… manakala lemak di kawasan peha dan pinggul akan diurut masuk ke dalam cup punggung di girdle.. Bilah2 tetulang ni akan hold lemak2 tadi supaya ia tak beralih tempat asal semula..

You all boleh imagine tak? Lama kelamaan, badan kita akan mengikut shape korset ni tadi… lemak akan stay di tempat baru (cup bra dan cup girdle).. dan hasilnya… Wallaaa… persis model giteww.. haaa… Believe me.. if you look good you will feel good…

Kalau korg berminat atau nak tanya2 dulu pun boleh. Contact kak Mawar yer.. In sha Allah kak Mawar sedia membantu.. Wsapp, klik jer kat link bwh ni..

Mobile / WhatsApp : http://mawardusqie.wasap.my/

Back to MY STORY

Back to MENU

 

 

 

SAY GOODBYE TO FLABBY ARMS AND WAIST WITH PREMIUM BEAUTIFUL

Apa khabar readers hari ni? Hopefully korang berada dalam keadaan sihat dan ceria sentiasa. Kak Mawar pun happy sangat bila customer happy dan puas hati dengan result bila sarung korset Premium Beautiful ni.

Baru2 ni kak Mawar pergi fitting sorang customer yang sebelum ni memang dah pernah pakai PB ni… Tapi sayang, size tak berapa kena dan dia rasa tak selesa sangat.

Long girdle dia ketat sgt sampai berbekas kat pinggang.. Tapi dia teruskan pakai jugak.. siksanya ya amatt… nak2 lagi bila pergi toilet…  until at last sampai carik lah girdle dia tu… pas tu hantar repair.. pas tu koyak lagi…

Finally dia decide nak beli yang baru.. Dia try beli bamboo girdle.. tapi tak rasa firm.. grip tak kejap mcm Premium Beautiful.. Girdle tu tak mampu nak alih lemak2 ke tempat yang sepatutnya.. Alih2 lemak2 dia berterabur balik dan shape badan jadi tak cantik.. Dia sangat sedih!

Finally dia decided nak beli korset Premium Beautiful semula… lepas beri ukuran semua, kak Mawar pun pergi punch kat stokis dan the next day tu, pergi fitting dia.

Kak Mawar jumpa dia kat office tempat dia kerja masa lunch break. Kak Mawar ada masa lebih kurang 1 jam jer untuk nak fittingkan dia ni..

Dan kak Mawar tak perlu ajar lebih2 cara2 nak pakai sebab dia memang dah pernah pakai sebelum ni.. dah terrer dah boh girdle dan bra..

Bila sarung jer kali ni, terus dia cakap…” WAHHH… SELESANYAAA… yg dulu tu ketat nak mamposs… “ And then last skali bila pakai Waist Nipper, terus dia jerit “ EHH… TENGOK NIII… BADAN NAMPAK SEMAKIN KECIL LAAA… saya sukaaa… Pakai terus laa..”.

Kak Mawar pun terus jadi happy bila customer happy.. dia senyum jer memanjang.. “Badan jadi tegak kan?.. Jalan pun dah serupa model dah ni.. terima kasih banyak2 yer, kak Mawar…”

 

Tengok tu, terharu betul bila customer berterima kasih sgt kpd kita sebab dah menolong dia mendapatkan semula bentuk badan yang cantik.

Kak Mawar pun suka sangat menolong wanita2 di luar sana yang dah putus asa dengan diet dan senaman untuk nak kuruskan badan..

Memang semua wanita nak kelihatan cantik. Pakai korset Premium Beautiful ni bukan untuk cantik saja, yer korang… yang penting tu, dalaman kita pun sihat. Memang sangat berbaloi dengan harga dia…

Contact kak Mawar kalau berminat yer.. In sha Allah kak Mawar sedia membantu.. Wsapp, klik jer kat link bwh ni..

Mobile / WhatsApp : http://mawardusqie.wasap.my/

Back to MY STORY

Back to MENU

 

 

 

BUANG ANGIN DALAM BADAN DGN PREMIUM BEAUTIFUL

Assalamualaikum,

Hari ni nak share dengan you all satu cerita best.

Balik kerja baru2 ni, kak Mawar pergi ‘servis’ badan.. mengurut dengan bidan masa kak Mawar bersalin dulu.

Rasanya dah hampir setahun kak Mawar tak pergi ‘servis’ badan kak Mawar ni. Bukan apa, mana2 urat cekang tu nak perbetul balik, peranakan yang turun tu nak diangkat balik..

Actually, kak Mawar memang recommend sesi mengurut ni utk para ibu di luar sana.  Badan rasa lebih cergas lepas mengurut ni.

Misalnya, kalau peranakan turun, kita akan rasa sengal di bahagian ari2, nak berjalan pun sakit, badan rasa seram sejuk nak demam.

Haa… jangan ambil mudah bab peranakan turun ni korang.. ada sesetengah kes tu, boleh tersembul keluar rahim tu..

Well, selain dari mengambil supplement herba, mengurut untuk mengangkat balik peranakan tu harus dibuat maybe sebulan sekali.. Perlu buat lebih kerap jika perkerjaan kita melibatkan kita mengangkat benda2 berat dan sebagainya.

Petang habis kerja kak Mawar terus pergi ke rumah Cik An, bidan kak Mawar tu.

Bila jumpa dia, first sekali dia tegur, “Amboii.. Kurus dan rampingnya sekarang ni… Makan ubat apa?”.

Kak Mawar pun sengih jer, “Tak makan ubat apa aihh… pakai korset sajaa..”

Cik An tegur lagi, “..Oooo… memang bagus pakai korset nii… badan tak masuk angin. Bila kejap di badan, angin tak mudah masuk.. angin keluar lagi adaa… Perut pun tak mudah buncit”

First time kak Mawar dengar ni, “Betul ke Cik An”

Cik An bagi info lagi, “Laa.. betui !! Cik An kalau boleh nak suruh hampa semua pakai korset/bengkung… Jangan pakai seluar yang longgaq2… angin mudah masuk dalam badan dan urat pun kembang..”

Cik An tambah lagi, “Cik An sendiri pun pakai girdle.. Rasa kejap perut sikit… Nak buat kerja pun senang.. Maklumlah kerja bidan ni bukan setakat mengurut saja.. Kalau orang minta tungku, kena tungku… Sikit punya berat ka batu tungku tu… Boleh sakit pinggang kita kalau tak jaga”

Kak Mawar pun.. “..Oooo…”

Lepas habis urut kaki, tangan, belakang, last sekali dia akan urut di perut. Kalau peranakan jatuh, dia urut untuk angkatkan ia balik.

Cik An arah, “..ok.. sekarang baring depan.. Cik An nak angkat batu merian sikit naa…”

Kak Mawar pun baring seperti yang disuruh.

Cik An tegur lagi, “Amboii… perut pun tak dak aih noo… kempis elok haih.. “

Kak Mawar senyum jer. Tapi dalam hati.. yahuuuu… heheh…

Pastu dia urut dan tekan dan urut dan tekan.. Last2 dia cakap, “.. hmmm.. elok dah kedudukan batu merian ni… tak turun pun..”

Habis sesi mengurut untuk petang tu.. Ada kut sejam lebih.. Malam tu kak Mawar tidur lena.. memang deep sleep.. Pagi esok bangun cergas betul.. haha..

So, there you have it. An advise from an expert. Nak sangkal apa lagi? Nak nafi apa lagi?

Memang pemakaian korset ni untuk kesihatan wanita sebenarnya. 70% kesihatan, 30% kecantikan.

Kita pakai korset ni untuk kesihatan dan kecantikan tu akan datang dengan sendirinya.

Kalau dari segi kes kak Mawar di atas, korset Premium Beautiful ni mampu untuk keluarkan angin dari dalam badan.

Macam kita buh barut kat baby. Supaya baby tu tak kembung perut. Sama laa… You all akan sendawa dan kentut kalau badan you all banyak angin.

Dan disebabkan korset ni grip badan you all dengan kemas, ia menghalang kemasukan angin ke dalam badan. Perut pun tak mudah buncit.

Next important point is.. korset ni mampu menghalang peranankan you all dari jatuh.  

Peranakan boleh jatuh bila you all berdiri lama, mencangkung lama, angkat benda berat, etc…

Bila peranakan jatuh, mula lah timbul masalah2 wanita spt keluar cecair yg berbau, rasa sakit/sengal bila berjalan atau bersama suami, Miss V jadi longgar… etc..

Jagalah kesihatan kita. Barang nak pakai lama, kena lah jaga dari sekarang. Jangan tunggu bila bermasalah baru nak sarung korset.

Apa salahnya invest sikit? Kita harus sihat untuk menjaga keluarga dan rumahtangga. Kalau kita sihat, keluarga pun bahagia.

Contact kak Mawar kalau berminat yer.. In sha Allah kak Mawar sedia membantu.. Wsapp, klik jer kat link bwh ni..

Mobile / WhatsApp : http://mawardusqie.wasap.my/

Back to MY STORY

Back to MENU

 

 

 

PREMIUM BEAUTIFUL PENIPU??

Assalamualaikum,

Hari ni kak Mawar nak share dengan you all mengenai tuduhan-tuduhan negative yang dilemparkan kepada kami yang buat bisnes ni.

Especially bab pakaian dalam eksklusif Premium Beautiful yang dikatakan penipu dan tiada kesan langsung kepada si pemakainya.

Betul ke Premium Beautiful ni tipu?

Ada juga orang claim yang harga sebenar korset ni tak lebih dari RM500 pun. Pastu bila pakai rasa gatal-gatal dan tak kurus-kurus pun. Bayar sampai ribu riban tapi hasilnya hampehh..

Hrmmm.. bagi pengalaman kak Mawar sendiri, setelah memakai korset Premium Beautiful yang dah hampir 4 tahun ni, kak Mawar sangat puas hati dengan hasilnya.

Bila orang dah tegur badan cantik dan kurus sekarang, tak kan nak kata Premium Beautiful penipu lagi kut..

Apa pun, meh kita tengok balik di mana salahnya yang membuatkan orang kata PB ni tipu..

 

Pakai tapi tak kurus-kurus pun

Ok.. satu jer kak Mawar nak tanya.. Ada tak pakai korset ni selama 8 jam sehari? Korang kena konsisten dan berdisiplin bila pakai korset ni. Bukan pakai masa nak pi makan kenduri jer… atau hadir ke event2 esklusif jer.. kak Mawar pakai tiap2 hari tau walaupun Sabtu dan Ahad.. mula2 pakai dulu memang rasa macam.. eh.. betul ker Izyan bagi saiz yang betul ni? Rasa semput, nak pitam semua ada… tapi Izyan suruh kak Mawar bertahan untuk seminggu.. dan kak Mawar gagahi jua.. Finally bila dah lepas dua minggu, kak Mawar mula rasa selesa. Rasa sedap bila korset ni grip badan macam baby pakai barut gitu. Aset2 pun tak der la bergoyang sana sini bila berjalan. Rasa kejap dan kemas. Minggu ketiga dah boleh pakai cangkuk no. 3. Jadi, rasa2 Premium Beautiful ni penipu ker ??

 

Ketat sangat atau longgar sangat.

Yang ni you all kena hati2 masa nak beli korset ni. Korset ni bukan datang dalam saiz S, M atau L. You all mesti dapatkan ukuran yang tepat untuk pemakaian yang selesa. Dan sila dapatkan khidmat ukuran dari ajen2 yang terlatih sahaja. Jangan sesekali beli yang second hand atau pinjam korset kawan. Kalau tak kena dengan saiz, contohnya saiz yang dibeli tu kecil, you all akan rasa sakit atau perit, susah nak bernafas dan seperti kena cucuk besi.. especially bahagian bra dan bawah ketiak. Dan kalau terlalu longgar pula, you all tak akan rasa grip di badan dengan kemas. Badan pun susah nak dibentuk.

 

Boleh dapat dengan harga lebih murah dari kilang

Betul ke ni? So far, kak Mawar belum pernah jumpa lagi la Premium Beautiful harga bawah RM500. Kalau ada pun, you all akan beli ker? Barang murah belum tentu original dan berkesan. Ishh takut lah nak pakai. Karang nanti gatal2 la, tumbuh ruam laa… Syarikat juga dipersalahkan. Kalau beli gadget yang murah pun, sekejap jer jahanam. Lebih baik beli yang ori, mahal sikit tapi ada warranty dan puas hati. For your information, Premium Beautiful ni comes with lifetime warranty. Rosak, repair, rosak, repair.. sampai bila2..Tengok tu.. ada siapa2 yang boleh bagi warranty seumur hidup macam ni?

 

Terima saman dari orang ramai?

Kalau betul la Premium Beautiful ni penipu, kenapa tak ada orang buat laporan kat tribunal pengguna ker, atau pihak KDNK datang saman syarikat Hai-O ni. Premium Beautiful ni dah 20 tahun berada di pasaran. So far tak ada apa2 berita pun pasal korset ni penipu. Ada ker?

 

So kak Mawar rasa bagi mereka yang rasa macam ditipu tu, cuba check balik kat mana yang tak kena. So, for those yang berminat nak pakai korset Premium Beautiful ni, jangan rasa takut kena tipu pulak. Please contact directly dengan ajen2 yang berpengalaman sahaja, ok ?

Kalau susah sangat, contact jer kak Mawar ni haa.. In sha Allah kak Mawar sedia membantu.. Wsapp, klik jer kat link bwh ni..

Mobile / WhatsApp : http://mawardusqie.wasap.my/

Back to MY STORY

Back to MENU

 

 

 

BONGKAR PENYAKIT KANSER DGN PREMIUM BEAUTIFUL

Assalamualaikum semua,

Entry kali ni kak Mawar nak share dengan semua bagaimana korset Premium Beautiful dapat membantu mengecutkan sel-sel kanser dalam badan.

Sangat menakutkan angka kematian penderita barah di Malaysia adalah tinggi. Even 3 orang of my colleagues kat ofis telah disahkan mengidap barah.

You can just imagine ofis kak Mawar tak besar mana pun… dah 3 orang kena kanser.

Seorang meninggal dunia manakala dua orang lagi, Alhamdulillah, setelah melalui pembedahan dan rawatan susulan seperti kimoterapi dan sebagainya, diorang sudah pun kembali bekerja.

Selain dari faktor keturunan, jangkitan, virus, tekanan, faktor makanan juga mempunyai pengaruh besar pencetus timbulnya barah.

Kalau boleh hindarilah makanan bergoreng, dibakar, mengandungi bahan pengawet, penyedap rasa dan sebagainya.

Especially kepada pengidap kanser payudara atau anda sendiri tak tahu samada anda ada kanser ke tak, sila buka mata dan minda dengan apa yang akan dikongsikan selepas ini.

Sebelum itu sentiasalah ingat bahawa kuasa penyembuhan itu datang dari Allah jua. Jangan sampai terpesong akidah mempercayai benda itu atau benda ini yang menyebabkan terjadinya sesuatu.. ok ? Kita cuma berikhtiar dan mungkin ianya serasi dengan badan anda.. siapa tahu.. kann…

Tahukah anda Premium beautiful boleh membongkar penyakit yang menakutkan ini ?  Anda boleh rasakan sendiri keajaibannya.

  1. Tanda 1- Putih-putih susu keluar berkerak-kerak di hujung cup bra PB anda.
  2. Tanda 2- Darah boleh keluar melalui puting payudara anda juga.
  3. Tanda 3- Kesan denyutan mungkin timbul

 

 

Berikut adalah pengalaman dari mentor2 kak Mawar sendiri.

Maafkan saya jika saya salah tafsir atau mengganggu mana2 pihak.

Kami tidak boleh guarantee apa2 atas perubahan anda. Anda hendaklah membuat pemeriksaan doktor lebih lanjut.

Memang Premium Beautiful ini digelar “BAJU anti-cancer” tetapi bergantung juga pada betapa seriousnya tahap anda ye..

Berita baiknya saya boleh kongsikan disini, kisah benar client2 saya. Apa yang mereka experience setakat ini…. cuba check dengan kes-kes anda ini

  • tahap/stage ada kes dimana mereka kurang dan rehat dahulu pergi chemo yang menyiksakan itu —> cuba check sekali stage mana anda sekarang. Selalunya doktor akan check darah sebelum menjalankan chemo seterusnya. Anda seharusnya gembira jika doktor nyatakan ——-> “Kita tangguh dulu chemo atas u, sebab ada perkembangan pada tahap kesihatan anda!!!”

 

  • Kesegaran tubuh sebelum lesu/tak bermaya/kurang semangat hidup —–> Cuba observe kesegaran badan dan kelainan tubuh badan. Selalunya mood, tahap kesihatan pemakai Premium beautiful memang semakin improve.

 

  • selalunya sesiapa yang dah ada benjolan lump doktor telah confirmkan cancer active, lump ini bila ditekan memang ada sakit—-> Client saya! selepas memakai PB, ia semakin berkurang sakit.masyaALLAH!

 

  •  saiz lump/benjolan dalam breast —-> cuba rasakan saiznya, selalunya boleh mengecil walaupun tak banyak beza tapi tentu anda akan rasai kelainannya. Client saya juga!

 

++++++++

Maaf tulisan saya ini berdasarkan pengalaman sebenar mentor-mentor saya berhadapan dengan client-client Premium Beautiful yang mempunyai 1001 pengaduan /pengkongsian / testimoni / kerenah dan asam garam mereka sebagai pengguna sebenar yang bukan sahaja testdrive PB ni tapi pakai hari2.

Tulisan diatas adalah spontan dan original dari mentor-mentor saya. JIka ada cadangan/persoalan/tambahan lagi, malahan pembetulan apa2 kesalahan diatas boleh hubungi saya segera.

Kepada pembaca-pembaca yang terkejut dengan penyataan diatas , anda buatlah kajian sendiri–> KEAJIBAN FIR. Sila type “FIR” di google/yahoo search –> anda akan dapat fakta2 yang lebih menarik dan ada study/pengujian teknikal/ kedoktoran even guna FIR/ pusat pencegahan cancer dunia malahan pusat2 kecantikan kulit/ pusat pelangsingan dll..

Kepada yg belum memakai Premium Beautiful amat digalakkan mula sekarang untuk kesan pencegahan. Mencegah lebih baik dari mengubati. Ikut kajian kami 8/10 org yg memakai consistent PB mereka bebas sel aktif cancer tau. Kami pemakai2 tegar PB memang every year pergi check mmg alhamdullillah bebas ! Alhamdulillalh!

Last sekali nak belanja 1 gambar memogram client saya di IPOH, sebelum pakai PB ada sel canser yg aktif—> selepas consistence pakai PB sebulan, buat memogram sekali lagi! LEnyap terus sel cancer tersebut! MasyALLAH! Alhamdullillah!!

Premium Beautiful set, hadir di Malaysia bertahun lamanya. Diiktiraf & didukung badan kesihatan dunia. FIR terkandung di setiap urat benangnya menyumbangkan terapi penyembuhan barah dengan 5 langkah dibawah;

  1. FIR sinarannya membantu menigkatkan daya tahan tubuh, meneutralkan racun dan memperkuatkan proses terapi barah.
  2. Biology element theraphy. Sel barah tidak akan wujud dan berkembang jika pengaliran darah sentiasa aktif dan lancar keseluruh badan.
  3. Detoktifikasi sel-sel barah cekap.
  4. FIR mengembangkan kapilari darah-membantutkan pemberanakkan sel barah tanpa sedar.
  5. Terapi pemanasan badan yang sangat cekap. Sel Barah mati pada suhu badan 42Ç semasa pemakaian Premium Beautiful. Sangat menakjubkan!. Sel barah mempunyai kelemahan iaitu kepanasan badan. Sel barah akan MATI jika suhu badan 42’C kerana FIR mengekalkan suhu badan pada 42’C, sinar FIR akan membunuh sel barah tanpa sedar.

 

Gempar!!! Testimoni dari Perak. "Saya telah disahkan tiada Cancer"

Kak berumur awal 50an diperkenalkan dengan set Premium Beautiful dan terus memakainya sebab gelaran “Baju Anti Kanser”.

Sejarahnya macam ni..Kak ni Doktor dah buat cityscan dan amat menakutkan doktor beritahu sudah kelihatan urat-urat merah sedang mengumpul menyerupai sel barah yang aktif.

Ya Allah…sedihnya dah ingat mati dah..pandang anak kak asyik nangis je, cakap dengan suami asyik berduka cita saja saya ini..

Tapi dia beri dorongan kuat untuk melawannya jadi kak kuatkan juga. Kak terus laburkan rm2ribu lebih untuk sepasang baju Anti Kanser ini. ..

Keluarga kak memang ada sejarah kanser ni..tulah kami pun sekeluarga susah nk ckp perasaan mcm mana…bukan mudah penyakit ini ..

Cuma saya nak berkongsi 1 kisah diri saya sendiri selepas memakai set Premium Beautiful..kak memang ada potensi barah payudara …berkat kesabaran kak nekad pakai je bukan ada apa2 pun mudah je tapi hari2 pakai tak tinggal walaupun hari ahad.

Nak tahu tak kak tiba-tiba rasa kesannya..baru sedar dah 2,3 hari selepas pakai je (bukan seminggu tau)..

Sakit yang ngilu2 kat breast tiba-tiba hilang dan lenguh-lenguh badan juga lenyap tanpa sedar.

Hari next check up saya untuk scan sekali lagi tiba, berdebar-debar hati ini..TETAPI masyaallah percaya atau tidak…sel gumpalan merah darah itu sudah tiada lagi dapat dikesan.

Doktor juga sangat hairan…dia sahkan saya tiada sel kanser aktif, menangis kak kegembiraan rasa nak peluk doktor tu..

Pada saya itu salah satu kejaiban dari tenaga FIR didalam Premium Beautiful baju Anti Kanser ini. dan saya Percaya Yang Berkuasa semua tu Allah swt.kita ni hanya mampu berusaha dan semangat yang kuat lagi satu berkenaan barah dengan Premium Beautiful ni kak betul-betul berkesan ..memang pahit dan perit untuk di tanggung kan jika saya di sahkan ada kanser..

Terasa gelap dunia ini..Tapi tidak sekarang dengan kehebatan Premium Beautiful ini kak jual kehebatan nya seluruh Malaysia. Kak sekarang sudah menjadi usahawan Haio sepenuh masa..Sihat dapat wang pun dapat..Syukur alhamdullilah..

-credits to my mentors-

Kalau ingin tahu dgn lebih lanjut, wsapp jer kat kak Mawar di link ni yer..

Mobile / WhatsApp : http://mawardusqie.wasap.my/

Back to MY STORY

Back to MENU

 

 

 

IN SHA ALLAH.. HAMIL ASBAB PREMIUM BEAUTIFUL

Assalamualaikum semua,

Hari ni kak Mawar nak share satu berita gembira untuk korang yang telah lama menunggu kedatangan zuriat ke alam rumah tangga.

Apa-apa pun semua ini atas keizinanNya juga. Jangan sampai terpesong akidah percaya benda ini atau benda itulah yang membuatkan berlakunya sesuatu.

Apa yang nak kak Mawar terangkan selepas ini adalah salah satu cara ikhtiar untuk mendapatkan zuriat.

Ramai yang mencuba dan ramai yang telah berjaya. Alhamdulillah.

Anak adalah penyeri rumah tangga. Kehadirannya disambut dengan rasa penuh syukur dan sudah tentunya menggembirakan pasangan suami isteri.

Antara faktor-faktor yang menyebabkan kesukaran untuk hamil ialah :

 

Rahim atau peranakan jatuh. 

Keadaan ini biasanya disebabkan oleh otot dan ligament yang memegang rahim pada kedudukan asal menjadi lemah, terutama akibat kehamilan dan kelahiran.

Cara yang salah mengangkat bebanan yang berat, bertinggung dalam masa yang lama boleh juga menyumbang kepada keadaan ini.

Dalam kes yang teruk, ia boleh menyebabkan rasa sakit seperti cramp pada bahagian bawah abdomen.

Walaupun ia jatuh cuma sedikit, keadaan ini boleh menyukarkan proses kehamilan.

Banyak nasihat yang kita dengar untuk pergi berurut dengan tujuan untuk menaikkan balik rahim yang jatuh itu.

 

Kedatangan haid yang tidak teratur. 

Sesetengah wanita mungkin tidak datang haid setiap bulan ataupun didatangi haid yang terlalu panjang pada sesetengah bulan. Keadaan ini sangat merisaukan wanita yang merancang untuk mendapatkan zuriat. Ia menunjuk secara tidak langsung tahap kesuburan wanita tersebut.

Menurut majalah Pa & Ma, 12 punca haid yang tidak teratur adalah :

  1. KEGEMUKAN – berat badan berlebihan ataupun obesity boleh menyebabkan ketidakseimbangan hormone estrogen di dalam badan wanita. Ia seterusnya menyebabkan gangguan kepada kitaran haid
  2. KEHAMILAN – haid tidak akan dating sekiranya anda positif hamil. Ini kerana ovum yang dikeluarkan pada kitaran haid sebelumnya telah disenyawakan.
  3. BERLEBIHAN HORMON PROLAKTIN – hormon prolactin yang berlebihan menghalang pengeluaran telur dan seterusnya menyebabkan haid lewat untuk berbulan-bulan lamanya.
  4. TERLALU KURUS – tidak cukup lemak di dalam badan juga boleh mengganggu kitaran haid anda. Oleh itu, anda haruslah mempunyai berat badan yang sihat dan seimbang.
  5. MASALAH KESIHATAN – sakit secara tiba-tiba seperti demam, selsema ataupun penyakit yang memerlukan rawatan intensif mampu memberikan tekanan fizikal kepada tubuh dan sekaligus mengganggu kitaran haid.
  6. MENOPAUS – ia berlaku kepada wanita yang berusia lewat 40-an. Pada kebanyakan kes, haid akan semakin sedikit dan jarang –jarang berlaku.
  7. PENCEGAH HAMIL – pil atau ubat-ubatan hormone pencegah hamil seperti Depoprovera atau Implanon boleh menyebabkan gangguan haid. Terdapat sesetengah wanita yang tidak didatangi haid sepanjang menggunakan Implanon.
  8. TEKANAN/STRESS – stress atau tekanan dalam bentuk fizikal dan mental dari tempat kerja atau kehidupan seharian contohnya mampu mempengaruhi hormone dan seterusnya kitaran haid.
  9. PENYUSUAN BADAN – sekiranya anda menyusukan bayi secara eksklusif, hormon di dalam badan anda lebih menyediakan badan anda untuk menghasilkan susu untuk si bayi.  Terdapat sesetengah ibu menyusu yang langsung tidak didatangi haid sehingga 1 atau 2 tahun lamanya.
  10. TERSILAP PENGIRAAN – 40% wanita didapati gagal mengingati tarikh hari pertama haid mereka. Jumlah hari dalam kitaran mereka juga mungkin tidak tepat, antara 28 – 35 hari. Ini boleh memanjangkan lagi kitaran untuk sampai ke ‘hari subur’ dan kesilapan menjangka kedatangan haid yang seterusnya.
  11. MASALAH TYROID – hormon yang dirembeskan oleh tyroid boleh menyebabkan gangguan kepada hormone badan sekaligus kitaran haid wanita.
  12. UBAT-UBATAN – jamu tradisional, ubat kurus ataupun ubat-ubatan penyakit kronik boleh menyebabkan gangguan kitaran haid wanita.

 

Ovarian cysts.

Ia adalah cecair terkumpul di dalam ovari yang dikelilingi oleh dinding yang sangat nipis.

Mana-mana folikel ovari yang lebih besar daripada kira-kira 2cm adalah ovarian cysts.

Size ovarian cysts boleh bermula dari sekecil kacang hingga sebesar buah oren.

Dalam kes-kes yang jarang berlaku, ovarian cysts boleh menjadi begitu besar sehingga seorang wanita itu kelihatan seperti hamil. 

Endometriomas ialah cysts yang disebabkan oleh endometriosis, suatu keadaan di mana tisu lapisan rahim tumbuh di luar rahim.

Jenis ovarian cysts ini dikaitkan dengan masalah kesuburan seseorang wanita.

 

Jadi kenapa dikatakan korset Premium Beautiful ini sangat baik untuk kesihatan seseorang wanita..?

Dari kajian dan testimoni daripada pengguna korset ini, antara kebaikan yang diperolehi  adalah :

  1. Ia dapat menstabilkan kedudukan rahim. Long Girdle Premium Beautiful yang kejap dan mampat di kawasan perut dapat menaikkan posisi rahim ke tempat yang sepatutnya, menghalang ia dari jatuh (ketika mengangkat bebanan berat) dan bersedia untuk proses kehamilan.
  2. Kandungan FIR (Far Infrared Rays) nya dapat menembusi kulit sedalam 4-5 cm. Getaran resonans FIR adalah sama seperti getaran resonans molekul air. Darah dalam badan mempunyai kandungan air yang tinggi. Justeru molekul darah akan bergetar dan ini dapat melancarkan pengalirannya ke seluruh badan. Badan akan terasa lebih hangat semasa pemakaian korset ini akibat dari getaran tersebut.
  3. Kandungan FIR juga dapat menstabilkan gangguan hormon yang sebenarnya menjadi penghalang kesuburan.
  4. Masalah kegemukan yang juga dikaitkan dengan kesukaran untuk hamil dapat diatasi dengan pembakaran lemak oleh fungsi FIR ini

 

Jadi sebenarnya, adalah tidak rugi untuk mendapatkan set korset ini dari sebelum berkahwin hingga ke proses berpantang selepas melahirkan anak.

Selain dari mendapatkan bentuk badan yang menarik, ia juga secara tidak langsung dapat meningkatkan kesihatan dalaman wanita. Sebab itulah ianya dikatakan  30% kecantikan + 70% kesihatan = 100% keyakinan.

Berminat nak buat sesi free fitting? Wsapp jer kak Mawar.. k..

Mobile / WhatsApp : http://mawardusqie.wasap.my/

Back to MY STORY

Back to MENU

 

 

 

BAKAR 900 KALORI SEHARI DGN PREMIUM BEAUTIFUL

Assalamualaikum semua,

Entry kali ni kak Mawar nak share one of the reason kenapa antara byk2 korset, kak Mawar pilih korset Premium Beautiful ni.

 Okay.. sebelum tu, just for information, kak Mawar bekerja di pejabat dah almost 18 tahun.

You just imagine selama 18 tahun tu kerja kak Mawar duduk mengadap computer. Dari start kerja pukul 8.00 pagi hingga 5.30 petang setiap hari, mengadap komputer jer kerjanya. huhu.. 

Bila dah semakin berumur ni, terasa sangat badan dah tak fit dan firm. Mana tidaknya, naik tangga ke pejabat yang sikit tu pun dah terasa mengah. Otot-otot semakin lembik.

Nak-nak pula bila start mengantuk tu, maka mulalah exercise mulut yang kak Mawar guarantee semua orang suka. Yesss.. tid bits… ngap, ngap, ngap tak berhenti.. hahaha… Kudapan… kudapan.. dan lagi kudapan.. huhu..

Bila dah duduk sekian lama ni, tau-tau jerlah punggung jadi macam mana.

Tak der nyer nak montok, pejal dan up. Semuanya menggeleber, jatuh dan melebar ke tepi.

Senaman ? Haha… yang proper tu seminggu sekali… kak Mawar tau macam mana keadaannya seorang wanita bekerjaya dan dalam masa yang sama juga perlu pikul tanggungjawab di rumah lagi.

Oh well, kat rumah pun buat senaman jugak.. senaman cara suri rumah lah.. sapu lantai, basuh baju, masak, cuci dapur.. etc..etc.. ooo.. penat jugak woo.. haa..  tapi mana nak sama dengan workout pada bahagian-bahagian badan yang tertentu.. kann..

Yang membuatkan kak Mawar macam terbeliak bijik mata bila baca kebaikan korset Premium Beautiful ni ialah ia mampu membakar sehingga 900 kalori dengan pemakaian minima 8 jam sehari.

Kandungan FIR (Far Infrared Rays) dalam setiap helaian benang fabriknya lah yang boleh menembusi kulit sehingga 4 cm dan membakar lemak dalam kulit kita.

Wah !! Tak payah bersenam pun boleh hilang kalori. Ini sudah baguss..

Kajian mendapati jika seseorang individu itu membuat lompatan tali (rope skipping) selama 20  minit akan membakar kalori sebanyak lebih kurang 272 kalori. Laahaiii.. penat melompat selama 20 minit baru hilang 272 kalori jer..? Aduhh ni yang cepat putus asa nak bersenam ni.

Come to think of it, no wonder la kak Mawar rasa macam cepat lapar masa mula-mula pakai korset Premium Beautiful dulu..

Well, walaupun macam tu, you tak kan dapat makan banyak sebab you akan rasa cepat kenyang.

Ini sangat sesuai bagi siapa-siapa yang nak berdiet tapi tak boleh nak control nafsu makan tu. So, there you have it.. this Premium Beautiful corset is perfect for those yang :

  1. Tak ada masa nak bersenam,
  2. Sakit lutut, urat saraf dan sendi-sendi bila bersenam,
  3. Nak berdiet tapi tak disiplin,
  4. Yang takut makan ubat kurus yang berlambak di pasaran sekarang ni,
  5. Yang takut nak pergi buat pembedahan plastic untuk kurus

 

So, jangan fikir panjang lagi untuk membuat keputusan memiliki set Premium Beautiful anda sekarang. I tell you, it’s worth it. Nak free fitting? Wsapp jer.. klik kat link di bawah ni :

Mobile / WhatsApp : http://mawardusqie.wasap.my/

Back to MY STORY

Back to MENU

 

 

 

KENAPA PREMIUM BEAUTIFUL MENJADI PILIHAN KAK MAWAR..?

Assalamualaikum semua…

Salah satu sebab kenapa kak Mawar pakai korset ni ialah sebab kak Mawar dah tak tahu nak buat apa lagi nak mengurangkan perut kak Mawar yang buncit ni.

Sehinggakan ada yang menegur.. “Kak Mas, dah berisi pulak ker “.. Oh.. sangat memalukan.. tak tau nak sorok muka kat mana..

Kalau you all, apa you all nak jawab ? “Dak aihh.. ni la kilang LPN aku..” Ader ker.. hah..

Nak pakai baju apa pun still menampakkan keboroian tu baik jubah yang longgar, yang ketat apa tah lagi…

Kalau kat tempat kerja, waktu nak ambil wuduk punyalah seksa.. Paip air tu rendah, so kami kena bertinggung. Dan you all yang kilang LPN dia besar, mesti boleh imagine betapa sengkaknya perut menekan dada. Adehhh… kalih kut nu tak kena, kalih kut ni tak kena.. last-last habih basah kain dan baju.. “Ko ni wuduk ke mandi..?” Huu huu…

Kak Mawar ni anak 4 orang. Yang bongsu dah nak masuk 8 tahun.

Masa bersalin dulu siapa kata kak Mawar tak pantang or pantang main-main..? Kak Mawar ikut betul-betul tau… jaga makan, jaga luka, makan jamu, tempek macam-macam kat badan, kepala, tangan, kaki, perut.. tak nak bagi masuk angin dalam badan.

Pastu nak kembalikan shape, kak Mawar bengkung, tungku 2 kali sehari, urut.. Apa lagi yang kak Mawar tak ikut..?

Bengkung tu pulak yang jenis ada banyak loop. So, kak Mawar just ikat tali kiri kanan dari bawah sampai atas macam boh tali kasut tu.. dan jalan pun dah jadi macam orang Jepun, langkah kecil-kecil.

Dah kak Mawar ni menyusu badan, tau ajer lah, kejap-kejap bangun menyusu, pas tu baring balik.. Lama-lama bengkung tu pun meloroih naik ke atas.. Dahh nak kena adjust balik.

Bengkung tu hanya kain bandage yang panjang yang dililit kat badan.. tapi ia tak grip badan kak Mawar betul-betul.

Anyway, dulu tak tau lagi pasal korset ni.. kalau tidak, lama dah kak Mawar beli.. Tapi masih belum terlewat nak kembalikan shape kak Mawar yang kak Mawar sayang ni walaupun dah 8 tahun bersalin.

Dah nak masuk 2 bulan kak Mawar pakai korset ni… rasa macam longgar sikit.. tak mungkin korset ni meregang sebab ia diperbuat dari fabrik akwatek yang tahan regangan..

So, mungkin kak Mawar dah kurus sedikit.. yay… dah boleh capai cangkuk ke tiga dahh..

Kak Mawar try timbang berat badan.. tak der lah beza banyak sangat  dari sebelum ni.. tapi kenapa rasa macam longgar sikit ?

Maybe seperti apa yang diwar-warkan, lemak-lemak badan dah diagihkan ke kawasan yang sepatutnya.. Ooo… best-best… baru kak Mawar tahu, lemak hodoh kat keliling ketiak tu sebenarnya lemak breast yang dah teralih ke tepi..

Patutla masa first fitting dengan Izyan dulu, dia suruh urut dan tarik lemak ketiak tu masuk dalam cup bra… So you all boleh imagine bahagian tepi dan belakang ketiak dah leper tak der lemak… ke mana ia pergi.. imagine sendiri ok.. malu lah nak cerita… dan inilah kenapa korset ni dapat jolokan korset abang sayang.. 

Dengan pemakaian yang berdisiplin (pakai tiap-tiap hari), sehari mesti pakai minimum 8 jam, In sha Allah, sekarang dah boleh mula nampak curve yang kak Mawar cari selama ni.

Betullah seperti yang product ni claim, korset ni berupaya untuk alihkan lemak yang berterabur ke tempat yang sepatutnya dan lock dia kat situ.

Well, it works like magic. Dah semakin kurang lemak hodoh kat bahagian belakang dan bawah ketiak.

Even bila kak Mawar buka korset ni, lemak tu tak patah balik ke tempat yang tak sepatutnya. Yahuuu…

Kalau korg berminat atau nak tanya2 dulu pun boleh. Contact kak Mawar yer.. In sha Allah kak Mawar sedia membantu.. Wsapp, klik jer kat link bwh ni..

Mobile / WhatsApp : http://mawardusqie.wasap.my/

Back to MY STORY

Back to MENU

 

 

 

DAH JUMPA..!! YESSS..!!

Assalamualaikum semua…Sambungan kepada entry yang lepas, setelah tercari-cari apakah alternative lain untuk mengekalkan kesihatan dalaman dan luaran. So, ini yang kak Mawar jumpa...

“Health is wealth”. Itu adalah ungkapan yang mahsyur sejak dari dulu lagi.

One thing kak Mawar noticed, yang paling ramai sekali health conscious ialah kaum Cina.

Kak Mawar sangat respect kat diorang. Kalau pergi ke mana-mana taman rekreasi pada pagi hari, yang paling ramai sekali orang berjogging atau senaman ialah kaum Cina.

Dari kanak-kanak sehingga ke orang tua-tua… datang bertongkat pun ada. Yang ‘tai chi’nyer, yang senamrobiknyer, nyonya-nyonya menari cha cha cha pun ada.

Semua ada kesedaran nak jaga kesihatan. Yang paling bestnya, group-group tai chi ni tak jemu-jemu mengajak orang ramai join senaman tu.. tak kira kaum.

Uncle dan auntie-auntie sangat peramah, mengajar step-step tai chi tersebut. Dan diorang ni seawal jam 6 pagi dah start dengan aktiviti beriadah ni. Semua ni untuk kesihatan.

Kak Mawar pun sekarang dah start minum green tea yang semua orang sedia maklum sangat bagus. Ada seorang teman sekerja yang berbangsa Cina bagi tau ” Bapak i cakap, kalau you minum ni hor, boleh cuci minyak…” Memula nak tergelak jugak… cuci minyak ? Macam sabun basuh pinggan jer… kehkeh.. Tapi kak Mawar faham la maksud dia..

Ok berbalik kepada pencarian kak Mawar bersama Mr.Google, akhirnya kak Mawar decided nak pakai corset.

Now, how do I choose which one is the best for me? There are hundreds of them out there. Kak Mawar Google lagi.. dan lagi.. dan lagi… Finally i found it – Premium Beautiful. So why kak Mawar pilih Premium Beautiful ni ?

Antaranya ialah :

Superbrands

Apa benda ‘superbrands’ tu ?  Ia adalah anugerah yang diberikan oleh Majlis Superbrands Malaysia untuk satu produk yang tinggi kualiti dan paling laris di pasaran, setelah mendapat keputusan survey dari pengguna dan dinilai oleh ahli juri yang expert. Tak kan ada lebih dari satu brand dalam kategori yang sama yang dapat anugerah ni. It is like.. the one and only.. gitu. So, untuk kategori pakaian dalam wanita ni, dengan bangganya Premium Beautiful telah diiktiraf tinggi kualiti dan terlaris di pasaran. Hence, ia mendapat anugerah ‘Superbrands’.

 

Lifetime Warranty

Ada jaminan dari pihak Syarikat untuk memperbaiki balik kerosakan pada corset you all. Koyak ker, cangkuk tercabut ker… boleh diservis secara percuma. Yay.. best tuu… Kalau ada siapa2 jumpa bra yang ada jaminan seumur hidup ni.. habaq mai. Oppss.. Bukan nak marah…nak tau jer..  Jadi, kenapa pihak syarikat berani mengambil risiko mewar-warkan kepada orang ramai tentang Lifetime Warranty ni ? Sudah tentu kerana kualitinya yang tinggi.. betul tak? Kalau diperbuat dari fabric yang mudah koyak, company pun boleh bankrap asyik dok service jer bra yang berlambak2 dah rosak.. kan…

 

Teknologi Jepun, USA, Jerman.

Teknologi Jepun : Far Infrared Rays (FIR). FIR yang terdapat pada benang-benang halus korset mempunyai kemampuan untuk menembusi semua lapisan tubuh fizikal manusia hingga ke dalam kawasan tisu, otot dan tulang. Oleh sebab itu ia sangat berkesan dalam proses melancarkan peredaran darah, membantu mengawal-atur hormon, mengurangkan radang dan eodema (bengkak), meningkatkan metabolisma, membantu pemyembuhan sel-sel tisu badan dan membantu meningkatkan immunisasi badan.

Teknologi USA : Jahitan stereoscopic.   Jahitan stereoscopic ialah jahitan yang tahan regangan. Corset Premium Beautiful tidak akan meregang seperti getah seluar lama yang sudah hilang elastisitinya walaupun dipakai untuk jangka masa yang lama. Kalau you rasa macam dah longgar, itu tandanya badan you sudah kurus… yay… bukan disebabkan corset yang dah meregang dan hilang sifat-sifat elastisitinya..

Teknologi German : Fabrik Aquatec dan Aquadyne.   Okaayy… ni pun baru first time i dengar.. what bombastik words i found today..

  • Akwatec – Pergerakan elastik multi dimensi. Kuasa regangan 360o. Fabrik ini meregang dengan semulajadi ke semua arah mengikut pergerakan otot dan sendi. Pemakai tidak akan merasa ketat malah sangat selesa jika mendapat ukuran yang tepat. Well, you tidak akan rasa susah nak tunduk ker, susah nak solat ker… wow… ingatkan kalau pakai corset ni akan jadi macam robot… haha..
  • Aquadyne – Fabrik ini membantu pemakainya mengekalkan haba badan dengan mewujudkan satu lapisan udara antara kulit dan fabrik. Dalam kondisi cuaca sejuk, 100% lapisan kelembapan relatif udara lembap wujud antara kulit dan fabrik yang boleh mengawal haba badan. Ia berupaya memerangkap haba semasa melepaskan kelembapan justeru membantu mengekalkan pemakainya berasa panas, kering dan selesa.

 

Pengiktirafan oleh American Chiropractic Association.

Produk ini telah mendapat pengiktirafan oleh 3 badan tulang belakang dunia iaitu:

  • American Chiropractic Association
  • Association Chiropracticiens du Quebec
  • Canada Association Chiropractique

 

Dalam kondisi cuaca panas pula, macam kita kat Malaysia ni, fabrik ini bertindak balas secara elektrostatik.

Kelembapan dan haba yang berlebihan dari badan akan bergerak ke permukaan kain untuk dilepaskan. Lebih banyak si pemakai berpeluh, lebih banyak kelembapan akan dialir keluar melalui proses elektrostatik.

Semakin berkurangnya aktiviti si pemakai, proses penyejatan fabrik ini juga turut berkurangan, meninggalkan satu lapisan penghalang air yang konstan antara fabrik dan kulit si pemakai.

Hmmm… senang cakap, kalau cuaca sejuk, kita rasa hangat… kalau cuaca panas kita akan rasa dingin… gitu…

Dan seperkara lagi yang i perasan ialah bau badan yang busuk masam tu memang hilang 100% semasa pakai korset ni. Best nyerr…

Siapa-siapa yang mengalami sakit-sakit belakang atau slipped disc, well… this excellent product is the one for you..

Bila pakai korset ni, badan jadi tegak, so it helps those yang membongkok tak kira duduk atau berdiri. Posture badan pun akan jadi cantik dan menawan.

Direkabentuk untuk 70% kesihatan dan 30% kecantikan = 100% keyakinan

70% untuk kesihatan 

  • Mengesan, mencegah dan merawat Barah Payudara
  • Membantu melancarkan saluran darah arteri, kapilari dan pembuluh utama
  • Menstabilkan kitaran haid yang sesuai
  • Membetul dan memulihkan sistem saraf
  • Membetul dan memulihkan sistem pernafasan
  • Membantu meningkatkan metabolisme
  • Mengurangkan lemak, bahan kimia,toksin & asid dalam darah
  • Mengeluarkan peluh asid dalam tubuh badan
  • Menggalakkan tumbesaran lebih teratur dan sempurna
  • Mencegah pertumbuhan bakteria
  • Menghilangkan rasa sakit pada tubuh
  • Mencegah kulat dan fungus pada bahagian sulit wanita
  • Menghilangkan bau badan
  • Membersihkan aliran udara terutama pada kawasan sulit
  • Mengawal keputihan
  • Menstabil dan mengekalkan suhu badan yang sesuai
  • Membantu merawat sakit kepala yang teruk (migrain)
  • Mengaktifkan air dalam badan
  • Menstabilkan hormon wanita ditahap yang sesuai
  • Mengukuh & membetulkan kedudukan rahim
  • Melambatkan proses menopaus
  • Melambatkan proses penuaan (awet muda)

 

30% untuk kecantikan 

  • Membentuk saiz payudara yang sesuai dan mempesona
  • Memberi kesan serta-merta apabila memakainya
  • Mencerahkan pigmen puting agar kelihatan segar
  • Memantapkan payudara dan punggung (tidak lanjut atau jatuh)
  • Menghasilkan payudara yang tegang dan gebu
  • Melangsingkan dan membentuk kontur pinggang yang ramping
  • Mengempiskan perut yang buncit serta membentuk susuk tubuh yang menarik
  • Membesarkan serta membentuk dada dan punggung pada saiz yang sesuai (jika terlalu kurus)
  • Membentuk potongan badan yang sesuai dipadankan dengan semua jenis pakaian
  • Memberi lebih keyakinan untuk menghadiri apa jua majlis atau acara

 

Jadi apa lagi yang kak Mawar nak untuk nak dapatkan kesihatan, kecantikan dan keyakinan ?

Supplement pun kak Mawar ambil, korset ni pun kak Mawar pakai… bukan untuk sesiapa tetapi untuk kepuasan dan kebahagiaan diri sendiri… Alhamdulillah..

Kalau korg berminat atau nak tanya2 dulu pun boleh. Contact kak Mawar yer.. In sha Allah kak Mawar sedia membantu.. Wsapp, klik jer kat link bwh ni..

Mobile / WhatsApp : http://mawardusqie.wasap.my/

Back to MY STORY

Back to MENU

 

 

 

DAH MASUK UMUR 40AN..???

Assalamualaikum,

Tahun 2014.. dengan tiada segan silunya kak Mawar nak mengisytiharkan yang umur kak Mawar ni dah genap 40 tahun.. dah masuk ‘Four series’ you alls…  Alhamdulillah…Syukur yang teramat sangat kepada Allah SWT kerana masih bernafas hingga ke hari ni..

kak Mawar hairan lah kenapa sesetengah orang punyalah berahsia ya amat bila sentuh bab umur ni.. Apa nak malu… mengaku jer lah…

Kalau you pandai jaga penampilan, biar umur you 50an pun.. orang tetap akan nampak you vouge gitu… Sesetengah orang berpendapat.. “Alaa.. dah tua buat la cara dah tua… Tak payah la ber’hu ha hu ha’ macam budak-budak muda… meluat aku tengok..”

Well, adakah cara mengaku muda dan ber’hu ha hu ha’ itu membuatkan makcik-makcik macam kak Mawar ni jadi vogue?? Ha ha ha..  I don’t think so!

Kak Mawar sangat percaya yang kita mesti jaga penampilan diri sentiasa.

Penampilan diri tu bukan sahaja dari segi appearance, ia juga melibatkan tutur kata yang sopan, budi bahasa, etc, etc.  

So, my friends, age is just a number. Jangan malu-malu nak mengaku umur kita lepas ni yer… motivasi la sangat.. ahaks..

Of course, bila masuk jer umur 35 tahun, mula lah kak Mawar perasan yang kulit kak Mawar jadi semakin kering, tumit pecah-pecah, the diameter of my ponytail becomes smaller – maksudnya rambut gugur lah tu, badan dah out of shape.

Siapa kat sini yang tak risau dan sedih? Sila angkat tangan.. heheh macam la kak Mawar boleh nampak tangan you alls..

Anyway.. kak Mawar ada terbaca article yang symptom penuaan ni boleh dilengahkan..

So from that day onwards, kak Mawar pun cari supplement-supplement yang kononnya boleh awet muda ni.

Rupa-rupanya supplement-supplement ni berlambak terdapat di pasaran. Daripada hujung rambut sampai hujung kaki. Daripada dalaman hingga ke luaran. You name it, you got it. Mak aihh.. dahh tak tau nak pilih pulak dah..

Kemana-mana kak Mawar pergi, mesti kak Mawar nampak kiosk-kiosk yang menjual ubat-ubat tradisional and supplement ni..

Macam mana diorang ni tak tumbuh bagai cendawan selepas hujan kalau tak ada permintaan tinggi dari pengguna.

Well, one thing yang kak Mawar nampak, orang-orang kita ni suka ambil supplement.

Meaning dah ada kesedaran untuk meningkatkan kualiti kesihatan.. well termasuklah kak Mawar ni… Dan lagi.. supplement zaman sekarang ni sangat menarik hati. Baik dari segi packaging, khasiat mau pun testimoni.

Nak putih, nak flawless, nak cekang, nak ketat, nak gebus-gebas ? Semua boleh… dalam 7 hari, 3 hari, 1 hari… wow ! biar betul..  Macam mana tak tersangkut ? Heee…

Ok.. kak Mawar mengaku ada juga mengambil supplement. Hihi,, Segala kolagen, stem cell, jamu.. kak Mawar dah bedal.

Takut jugak dia punya long term effect. Promoter tu bagi tau.. “ok ni kak.. tak dak bahan kimia.. semua buat dari buah-buahan dan sayur-sayuran.. pas tu ada approval dari KKM pulak..” Pandai dia yakinkan customer.. dah nama pun promoter yer tak..? Heh..

Selepas melahirkan anak yang bongsu sampai sekarang, kak Mawar suka minum kolagen sebab rasa buah-buahan yang sangat sedap.. sedap la compared to manjakani yang pahit berdengung berkekalan hingga seminggu tuu…

Dan kak Mawar suka tukar dari satu brand ke satu brand.. ni lah kelemahan kak Mawar.. mudah terpengaruh… asal promoter tu kata bagus.. hmm.. cuba slaluh…

Harga pulak tak la murah mana Dik Non ooii.. nak kata berkesan sangat tu, kira boleh laa… dah kulit coklat ni, coklat la jugak.. tak der nyer nak putih melepak macam Snow White tu haa…

Cuma muka nampak bersih dan kulit lembab sikit.. Ok la tu.. daripada tak ambil supplement langsung.. kan..

Bila umur makin meningkat, dia punya keberkesanan pun semakin mengurang.. setakat mana lah dia boleh bertahan, yer tak..? tak per lah.. at least kak Mawar dah slowkan process penuaan tu.. tapi still macam tak puas hati…  

Yang mana jatuh-jatuh tu susah nak ‘up’ kan balik.. ko telanlah kolagen sekilo pun.. tak banyak mana pun ‘up’ nya tu…

So, kak Mawar pun cari alternative lain untuk nak firmkan badan kak Mawar.. kak Mawar rasa macam nak try pakai corset la. Boleh ker ni..?

Takut hangat-hangat taik ayam nanti.. tak per.. meh study dengan Mr.Google first… Dekat sebulan kak Mawar cari, baca, study… mana yang best, yer ?  

Macam mana, you alls ? Dah penat baca nukilan kak Mawar ni ? Sebenarnya kak Mawar yang dah penat menaip ni haa.. heheh.. Next entry kak Mawar cerita apa yang kak Mawar jumpa setelah sebulan jadi teman setia Mr.Google.. bye for now..

Mobile / WhatsApp : http://mawardusqie.wasap.my/

Back to MY STORY

Back to MENU

 

 

 

TESTIMONI

Real testimoni..!! Result gempak..!! Satisfaction guaranteed..!!

Jom tengok dan baca testimoni sebenar ni. Klik jer tajuk mana yang berkenan..

  1. PREMIUM BEAUTIFUL - BERIBU TESTIMONI, RESULT GEMPAK, PROVEN SUCCESS !!
  2. RAHSIA PULIHKAN TULANG BELAKANG BENGKOK..!!
  3. KETAHUI BAGAIMANA PENDERITA TULANG BELAKANG BENGKOK BOLEH PULIH SEPENUHNYA
  4. SAY BYE BYE TO HIDEOUS STRETCHMARKS
  5. DAH PAKAI PB TAPI LEMAK KETIAK DAN PUNGGUNG MASIH MENGGELEBER..!!
  6. LUKA OPERATION CEPAT KERING DAN SEMBUH
  7. BUANG ANGIN DARI BADAN - KENTUT, SENDAWA... PUAS.. HAHA
  8. BADAN LEBIH LANGSING DARI ANAK DARA DULU..!!
  9. SELUAR DAH LONGGAR – DARI SIZE 33 KE 29 !!
  10. PEDIH, NGILU LUKA CZER PULIH SELEPAS 3 HARI..!!
  11. PERUT DAH TAK GELEBER... MAKAN PUN TAK HABIS.. 
  12. PERHATIAN UNTUK IBU2 DLM PANTANG
  13. BADAN CEPAT KURUS DI BULAN PUASA
  14. TAMPIL LEBIH KEMAS, SEGAK DAN MENAWAN UTK WANITA BERUNIFORM
  15. PREMIUM BEAUTIFUL – BANYAKKAN SUSU BADAN
  16. PREMIUM BEAUTIFUL – TAK BERGULUNG… TAK GATAL… MALAH SANGAT SELESA…
  17. BAKAR 900 KALORI DENGAN PREMIUM BEAUTIFUL
  18. BERSENAM SAMBIL PAKAI PREMIUM BEAUTIFUL
  19. PREMIUM BEAUTIFUL - BADAN TERBENTUK DALAM 10 MINIT SAHAJA..!!
  20. SELUAR TERLONDEH GARA2 PAKAI PREMIUM BEAUTIFUL
  21. HILANG SAKIT PINGGANG AKIBAT SUNTIKAN EPIDURAL SEMASA BERSALIN
  22. PERUT KEMPIS DENGAN PREMIUM BEAUTIFUL
  23. PINGGANG MENNGECIL 4 INCI DENGAN PREMIUM BEAUTIFUL
  24. BERAT TURUN, SAKIT LUTUT PUN HILANG..!!
  25. BERPANTANG DENGAN PREMIUM BEAUTIFUL

 

PREMIUM BEAUTIFUL - BERIBU TESTIMONI, RESULT GEMPAK, PROVEN SUCCESS !!

EH !! SAYA BENCI SGT TAU TAK !!!!

Saya geramlah kak Mawar!! Geleber kat perut ni tak hilang2 pon!!

Puas dah pakai losyen panas..Puas jugak diet..

Saya ni kalau bab pil2 pelangsing ke apa ke.. saya tak berani nak makan sangat sebab menyusu anak..

Saya nak diet tapi memang selalu ke laut jer.. Nak joging pon tak sempatttt..

Macam mana ni kak Mawar!!

Lengan dah makin besar.. Peha dah makin melebar.. Perut pun semakin buncit… Saya takutlah kak Mawar!!

Ada ker yang alami perasaan yang sama macam ni? Huhu….

Hmm.. Don’t worry dik.. Masalah ni BIASA… jgn sedih dan risau yer.. sbb akak boleh tolong menyelesaikan masalah2 tu.

Lemak2 yg bersepah kita alihkan balik. Lemak2 yg tak diperlukan, kita BAKAR sampai cair.

No more perut buncit.. No more geleber2. No more flabby2.

Badan akan jadi firm dan aset2 lebih montok, pejal dan terangkat. Mencikkk kauuu!!

Kita dah ada beribu testimoni dengan result yang gempak. Dah 25 tahun berada di pasaran dik. Kita ada makmal research and development sendiri. Bukannya produk setahun dua tanpa testimoni sendiri.

Kalau korg sendiri la kan.. korg lebih percaya kpd produk yg proven success ker, atau yg tak der result? Fikir2kanlah..

Ada yg perlukan pertolongan ker?

In sha Allah akak akan bantu korg sedaya upaya utk dapatkan semula badan idaman. Confirm puas hati, dik.

Kalau korg berminat atau nak tanya2 dulu pun boleh. Contact kak Mawar yer.. In sha Allah kak Mawar sedia membantu.. Wsapp, klik jer kat link bwh ni..

Mobile / WhatsApp : http://mawardusqie.wasap.my/

Your Premium Beautiful Expert,

Back to TESTIMONI

Back to MENU

 

 

RAHSIA PULIHKAN TULANG BELAKANG BENGKOK..!!

Aduuuiihhh… Makin berumur makin sakit belakang. Especially lps bersalin anak no 4 dulu.

Bila sakit tu, duduk mcm ni tak kena, duduk mcm tu tak kena. Habih gaya duduk dah… huhu..

Bila bangun pulak, nk start jalan tu dah sebijik mcm king kong jalan. Mengengkang semcm jer.. sbb sakit urat. Kui kui kui…

Kak Mawar tak cakap psl org lain k. Kak Mawar ckp psl diri kak mawar sendiri.

Inilah salah satu sebab kenapa kak Mawar invest utk beli Premium Beautiful ni.

Kak Mawar tau… kak Mawar bukannya semakin muda. Yg mana dulu sakit sikit2, skrg semakin terasa kuat sakitnya.

Kak Mawar pakai Premium Beautiful pun ni bukan utk nak jadi model. Nk bg dadan lawa, langsing, melentik ker apa. Kalau dapat, alhamdulillah… Itu bonus jer..

Yg penting ialah utk nk jaga kesihatan. Sebabnya kak mawar tgk ramai adik2 muda2 lagi kluar masuk hospital. Kalau yg berumur 40an mcm kak mawar ni apatah lg. Lg cpt penyakit hinggap.

Alhamdulillah… dah 3 tahun ikhtiar pakai korset ni, sakit2 belakang mmg beransur hilang. Ehh.. okay la kan.. kalau dibiarkan dari dulu tak jaga, skrg ntah2 kena fisioterapi ker apa…

Apa pun semua rezeki kesihatan ni Allah yg bagi. Korset tu ialah ikhtiar dan usaha kita, asbab utk pulih.

Mobile / WhatsApp : http://mawardusqie.wasap.my/

Your Premium Beautiful Expert,

Back to TESTIMONI

Back to MENU

 

 

KETAHUI BAGAIMANA PENDERITA TULANG BELAKANG BENGKOK BOLEH PULIH SEPENUHNYA

Kerja ofis dah 18 thn. Duduk seharian dpn komputer. Badan bongkok. Tiap2 hari rutin yg sama. Mau taknya tulang belakang ni jem…

Kalau la korg boleh try kan, masa mula2 fitting Premium Beautiful ni, once jer sarung Long Bra, terus korg akan rasa sedap sgt. Especially kat tulang belakang.

Ada 6 cakuk kat belakang. Mmg lebar. Rasa dia grip badan korg tu mcm kena urut. Urat2 belikat seperti dah kena adjust. Duduk balik kat tempat asal. Lenguh2 kat bahu korg pun akan rasa lega sgt.

Ini baru Long Bra. Utk kesan yg optimum, seeloknya korg balut sekali lagi pinggang korg dgn Waist Nipper. Yang mcm bengkung tu.  Ya Allah… yg ni mmg korg akan rasa effect dia dari atas belakang sehingga bawah pinggang.

Yg mana tulang belakang yg mula membengkok tu, in sha Allah boleh diperbetulkan balik. Korg just pakai jer 8 jam sehari. Posture korg akan jadi lebih menegak. Lebih cantik. But unbelievably very very comfortable.

Jgn terkejut pulak kalau korg rasa hangat suam. Ini semua adalah tindakbalas FIR. Ia mampu melancarkan darah korg sebenarnya. In sha Allah tak der lagi rasa kebas2 kat anggota bdn.

Kak Mawar faham, aktiviti2 seharian kita byk menyumbang kpd sakit belakang ni.

Dukung anak. Angkat bakul berisi pakaian utk dijemur. Sental bilik air. Memasak. Mop lantai. Atau berdiri lama di tempat kerja. Angkat kotak. Tolak trolley. Kak Mawar faham sgt.

Actually kak Mawar nak sgt kalau kita dpt kekalkan kesihatan tulang belakang kita walaupun sehingga usia2 emas nanti.

Skrg mmg kita kuat. Mmg kita gagah. Mmg kita lasak. Kononnya “what men can do, women can do it better”. Cewahhh…

Tapi just imagine. Alangkah seronoknya bila tua2 nanti kerja2 ibadah tak terganggu. Masih kuat beraktiviti dgn anak cucu. Tak perlu ambil ubat sakit urat. Bestnyaa…

Anyway, yg sedang cari jln alternative utk berubat sakit belakang, Kak Mawar sedia membantu dan menjawab setiap soalan korg psl korset ni.. k..

Ok ladies…!!! Kalau korg berminat atau nak tanya2 dulu pun boleh. Contact kak Mawar yer.. In sha Allah kak Mawar sedia membantu.. To Wsapp, klik jer kat link bwh ni..

Mobile / WhatsApp : http://mawardusqie.wasap.my/

Your Premium Beautiful Expert,

Back to TESTIMONI

Back to MENU

 

 

SAY BYE BYE TO HIDEOUS STRETCHMARKS

Assalamualaikum lovelys !! Semoga tabah menjalani ibadah puasa ya..

Jumaat lps kak Mawar pergi fitting client yg dah 2 bulan bersalin.

Sambil2 fitting tu, client tu cerita experience dia bersalin hari tu. Pastu cerita pula masalah2 yg dihadapi slps tu. Biasalaa… masalah2 yg diorg selalu luahkan kat k.Mawar antaranya perut buncit, peha besar, breast jatuh dan selulit.

Hmm… sebenarnya kan, yg korg nampak tu yg luaran jer tau. Yg dalaman tu, kalau korg boleh nampak, silap2 panjang lagi list aduan tu… hahaha…

 Anyway, client ni beranak sulung, muda lagi, so nak fittingkan Premium Beautiful mmg tak der masalah. Sbb lemak2 lps bersalin tu masih lembut dan mudah dibentuk. (Actually this is why PBExpert sgt2 suggest utk pakai korset masa dlm pantang lagi.)

And right after fitting jer, terus dia terjerit kecil “SELESANYAAAA… !!! LEBIH SELESA dari bengkung panjang yg lilit2 masa dia pakai dlm pantang tu !!”

 Pastu tgk pulak kat cermin, terus nampak shape badan yg sebelum ni mengembang dgn jayanya. Haha.. dan yg dia paling suka sekali ialah bagaimana PB ni membentuk dan mengangkat balik aset2 dia yg jatuh tadi.

Alhamdulillah.. Syukur !!

Kalau korg happy, k.Mawar lagilah berlipat ganda kali happy. Seronok sgt tau dpt bantu wanita2 yg mempunyai masalah2 seperti ini.

To those yg nak tanya2 psl korset ni dulu pun boleh, just contact k.Mwr anytime ya.

In sha Allah, k.Mwr akan cuba bantu mana yg boleh.

Yg penting biar korg puas hati.. k..

Ok ladies…!!! Kalau korg berminat atau nak tanya2 dulu pun boleh. Contact kak Mawar yer.. In sha Allah kak Mawar sedia membantu.. To Wsapp, klik jer kat link bwh ni..

Mobile / WhatsApp : http://mawardusqie.wasap.my/

Your Premium Beautiful Expert,

Back to TESTIMONI

Back to MENU

 

 

 

DAH PAKAI PB TAPI LEMAK KETIAK DAN PUNGGUNG MASIH MENGGELEBER..!!

Assalamualaikum readers. Terima kasih singgah ke blog kak Mawar ni ya.

Ehehe… sorry ya.. kak Mawar tergelak dulu dgn kerenah client kak Mawar sorg ni. Ehh.. bukan nak menghina ker apa.. Sbb dia beria2 cerita dgn gaya skali. Actually, kak Mawar pun tak tau nak ckp apa lg dah bila dia dtg bgtau…

“Kak Mawar… pinggang saya dah cantik skrg… dah stay shape cantik tu, walaupun buka Waist Nipper ni..
Tapi… kat area ketiak dan punggung, lemak2 masih menggeleber laa…”

Fyi, client ni beli Waist Nipper jer dulu sbb nak kempiskan perut dia yg buncit.

Masa beli dulu, dia bgtau, dia dah ada korset jenama lain… yg jenis fullset 1 piece tu. Dari bra sampai girdle, 1 piece, mcm jumpsuit tu.

So, dia tak nak ler beli Premium Beautiful 1 set. Dia just nak beli Waist Nipper jer, sbb dia ingat korset jumpsuit dia tu sama fungsi mcm Long Bra dan Long Girdle Premium Beautiful.

Bila dia dah berkeras, Kak Mawar pun yer kan ajer.. setelah explain pjg lebar pasal full set Premium Beautiful.

Dia pakai Waist Nipper kat atas korset jumpsuit dia.  Bila dah 6 bulan pakai Waist Nipper dgn korset jumpsuit tu, dia noticed yg perut dia mmg dah kempis, spare tyre kat pinggang mmg totally gone, malah pinggang dia mmg terbentuk cantik mcm model.

Cuma, yg dia sedih dan terkilan tu, ialah bahagian bawah ketiak, breast dan punggung. Aduhhh… masih menggeleber laa. Lelemak ketiak masih tersembul sampai bahagian belakang badan tu haa.. Breast dan punggung masih jatuh. Peha masih besar dan berselulit.

Kak Mawar diam jer laa… tak der la hentam dia balik sbb dulu masa dia nak beli 1 set Premium Beautiful tu, berkira sgt. Haa… kan dah terkeluar. Hahaha…

Anyway, ini adalah satu contoh terbaik keberkesanan fungsi FIR dlm Premium Beautiful kpd badan wanita. Area yg pakai Premium Beautiful, badan jadi cantik dan tiada lemak. Area yg tak pakai PB, bentuk badan masih mcm tu jugak. Seperti tiada kesan.

Dgn teknologi dari Jepun, US, Taiwan dan Jerman, Premium Beautiful ni mampu mengalihkan lemak2 ke tempat2 yg sepatutnya dan membakar lemak berlebihan.

Hmm… Harap2 dia faham lah kenapa semua PB Expert suggest utk pakai fullset Premium Beautiful masa mula2 beli dulu.

Ok.. sekian sharing2 dari kak Mawar utk kali ni. Kalau uolz berminat dgn Premium Beautiful ni just contact kak Mawar ya. Don’t worry… kalau nak tanya2 dulu pun boleh. Tak der masalah. Kak Mawar nak uolz betul2 puas hati.. k..

Ok ladies…!!! Kalau korg berminat atau nak tanya2 dulu pun boleh. Contact kak Mawar yer.. In sha Allah kak Mawar sedia membantu.. To Wsapp, klik jer kat link bwh ni..

Mobile / WhatsApp : http://mawardusqie.wasap.my/

Your Premium Beautiful Expert,

Back to TESTIMONI

Back to MENU

 

 

 

LUKA OPERATION CEPAT KERING DAN SEMBUH

Assalamualaikum readers. Semoga semuanya berada di bawah rahmat Allah sentiasa ya.

Biasanya la kan, kalau siapa2 yg dah pernah buat operation area abdomen, tak kisah lah kan bersalin c-zer, fibroid, appendiks atau apa2 jer, mesti risaukan perkara2 ni kan…

  1. Berat badan naik mendadak
  2. Perut semakin buncit dan selalu kembung
  3. Lenguh2 badan akibat kesan bius

 

Terima kasih kpd Master Trainer TLC, kak Mawar nak share 5 tips bagaimana nak mula pakai Premium Beautiful bila dah selesai operation.

  • Semasa luka operation masih belum sembuh.
    • Masa ni korg jgn la pakai satu set Premium Beautiful tu. Jgn cari sakit. Memadai dgn meletakkan saja Waist Nipper atas luka jahitan tu. Tak pakai pun tau. Lipat2 pastu letak jer atas luka tadi. In sha Allah.. fungsi FIR ni dpt mempercepatkan proses penyembuhan dan pengeringan luka.

 

  • Utk badan yg lenguh2 akibat kesan bius.
    • Masa tidur tu, lapik jer Waist Nipper bawah pinggang. Mmg akan rasa hangat jer.. spt org bertungku. Selagi luka belum sembuh, korg jgn pakai dulu korset ni ya..

 

  • Bila luka dah kering.
    • Korg bolehlah try pakai Waist Nipper dulu. Just wrap longgar2 kat area perut tu. Jgn buh cangkuk lagi. Agak2 dah tak sakit, bolehlah cuba pasang cangkuk yg paling luar.
    • Ada sesetengah org mmg akan keluar byk angin melalui sendawa atau kentut.
    • Kalau tak tahan sakit, buka balik cepat2. Ye lah.. sbb badan kita jd terkejut dgn perubahan yg serta merta ni. Bagi masa pada badan.

 

  • Bila dah pakai Waist Nipper utk seminggu, bolehlah start pakai Long Girdle dan Long Bra.
    • Yg ni pun kena start off pelan2. Kalau sakit atau rasa tak selesa, jgn teruskan.
    • Setiap org mungkin tak sama luka operationnya. So, mungkin dia perlukan lebih masa utk lukanya betul2 kering.

 

  • Bila korg dah boleh pakai satu set, mmg kami suggest utk pakai selama 8 jam sehari.
    • Minum air panas suam utk proses detox dan juga utk menghalang perut kembung dan buncit.
    • Perut pun akan kempis dgn cepat.  Actually, korg dah boleh notice dlm masa sebulan dah boleh turun beberapa kilo dan dapat shape badan yg diidamkan.

 

In sha Allah, niat kak Mawar mmg nak bantu wanita2 yg alami masalah2 ni, supaya dpt kembali badan yg cantik dan tahap kecergasan yg optimum.

Harap sgt 5 tips ni berguna ya! Jgn segan2 utk share supaya boleh sebarkan kepada kawan2 yg dh mmg lama pakai PB or baru pakai PB so mereka boleh take note about this too!

Ok ladies…!!! Kalau korg berminat atau nak tanya2 dulu pun boleh. Contact kak Mawar yer.. In sha Allah kak Mawar sedia membantu.. To Wsapp, klik jer kat link bwh ni..

Mobile / WhatsApp : http://mawardusqie.wasap.my/

Your Premium Beautiful Expert,

Back to TESTIMONI

Back to MENU

 

 

 

BUANG ANGIN DARI BADAN - KENTUT, SENDAWA... PUAS.. HAHA

Assalamualaikum semua.. Hari ni dah hari keempat kita berpuasa ya. So far so good ker korg ? Harap2 mcm tu lah ya.. hihi..

Utk customer2 PB kak Mawar, ada apa2 masalah tak sepanjang 4 hari berpuasa sambil pakai PB ni ?

Bg kak Mawar sendiri la kan, yg paling best skali berpuasa sambil pakai PB ni ialah bila angin keluar dari badan. Bila sendawa tu, rasa legaaa sangattt !!. Perut tak sebu atau kembung.

Kak Mawar juga perasan la kan, bila angin keluar, rasa lapar tadi hilang terus. Hahaha… Agaknya yg selama ni yg membuatkan kita rasa lapar tu, adalah angin yg mula terkumpul dlm perut kosong tu kut noo.. Bila angin ni keluar, in sha Allah.. tak der masalah perut kembung bagai.

Eh.. actually kan, mmg bagus tau kalau angin keluar mcm ni.

Korg pernah rasa tak, bila badan berangin, angin tu naik sampai ke kepala. Pastu sakit kepala. Bila urut, angin keluar, sakit pun lega.

Bukan setakat sakit kepala jer. Mcm2 sakit lagi org experience bila badan berangin ni. Sengal urat la.. sengkak dada la… pedih ulu hati la…

Kalau sakit tu mmg sakit sgt.. rasa badan low battery habis.. satu kerja pun tak larat nak buat. Betul tak.. heheh.. (bukan nak mengelak makk !! )

So, mcm mn Premium Beautiful ni boleh keluarkan angin dari badan?

Ok, first of all, dia punya grip lah. Siapa2 yg pakai PB ni, mesti automatic terpacul dari mulutnya “Sedapnya dia grip pinggang/badan !!” / “Selesanyaaa.. “.

Haa.. bila badan kita dipegang kemas oleh PB ni, perut kita mmg tak longgar. Angin luar mmg tak akan masuk. Tapi angin dari dlm badan yg keluar.

Sebenarnya, angin yg dlm perut tu ialah gas yg terhasil dari pencernaan makanan. Sbb tu, kdg2 kita dengar sesetengah org tak boleh mkn cempedak /  ubi kayu / pulut / etc.. “Berangin badan” katanya.

Proses pencernaan dlm bdn dia mungkin menghasilkan gas terhadap mknn2 ni. Dgn pemakaian PB, in sha Allah, gas2 nilah yg akan dikeluarkan melalui proses sendawa atau kentut.

Logik tak.. kalau perut longgar, gas2 tadi mcm susah nak keluar. Logik kan ? Haa… that’s why, bidan yg mengurut kak Mawar bersalin dulu pernah pesan, jgn pakai seluar longgar2. Angin susah nak keluar. Kalau boleh, pakailah bengkung atau girdle atau apa2 jer lah yg boleh membuatkan perut terikat kejap.

Satu lagi feature Premium Beautiful ni ialah fungsi Far Infrared Rays (FIR) dia lah. Mmg susah org nak faham dan percaya sebab FIR ni benda yg tak nampak. Tapi org akan terkejut dgn hasil atau kesan FIR ni kpd badan mereka.

Kalau bab angin ni, ada customer kak Mawar tu, sebaik sarung jer PB ni, dia sendawa dan kentut tak berhenti2. Malu dia.. hehe.. Tapi kak Mawar kata, bagus la mcm tu. Itu satu petanda yg FIR ni mmg berkesan ke atas badan dia.

Sebenarnya, mana saluran2 yg selama ni tersumbat, akan di’clear’kan oleh FIR ni. Lambat atau cepat, mmg berbeza utk setiap customer.

Tapi mostly, mmg instantly nampak perubahan atau kesan FIR tu.  Bukan kesan buruk ya… kesan ke arah penyembuhan dan kebaikan badan la yer…

So, sbg kesimpulannya, apa yg kak Mawar boleh katakan, pemakaian Premium Beautiful ni bukan sekadar utk nak kurus atau nak cantikkan badan semata2 ya.. 70% adalah utk kesihatan dalaman wanita.

Nak nampak cantik luaran mmg nak kena rawat dulu organ2 dalaman kita tu. Bila kesihatan dalaman kita dah tip top, automatically, terserlah kecantikan pada luaran.

Ok ladies, kalau dah rasa tak sedap badan, atau badan dah tak fit.. perut rasa geleber dan longgar jer, korg boleh jer contact kak Mawar yer..

Don’t worry lah.. Nak tanya2 dulu pun boleh.. No problem.. k..

Kalau korg berminat atau nak tanya2 dulu pun boleh. Contact kak Mawar yer.. In sha Allah kak Mawar sedia membantu.. To Wsapp, klik jer kat link bwh ni..

Mobile / WhatsApp : http://mawardusqie.wasap.my/

Your Premium Beautiful Expert,

Back to TESTIMONI

Back to MENU

 

 

 

BADAN LEBIH LANGSING DARI ANAK DARA DULU..!!

“..Hmm.. dah ler sakit belakang hilang, bdn pulak jadi lebih langsing dari anak dara dulu…”

Wowww.. awesome la customer ni explain dgn sepenuh hati. Mmg dia happy sgt2.

Dpt bdn lebih langsing dari anak dara dulu tu bila tau… bila dah lahirkan anak kedua..!!

Sbb konsisten pakai PB. Daaah settle satu problem.. problem bdn naik bagai dipam2 slps beranak. huhu..

Kebanyakan wanita mmg takut sgt lah masalah ni. Kak Mawar sendiri pun mmg naik berat badan lps bersalin ni. Tapi dah nasib jumpa Premium Beautiful ni lewat. Kak Mawar start pakai korset ni bila anak ke 4 dah berumur 7 tahun. Tapi alhamdulillah… masih boleh dapat balik bentuk badan ideal.

So kalau korang yg baru bersalin anak pertama tu, mmg lagi2 cepat la dpt balik bentuk badan idaman dgn pemakaian korset Premium Beautiful ni.

Sbb tu mmg kami PB Expert, suggest pakai Premium Beautiful ni dari awal2 lagi. Lagi awal lagi bagus. Jangan tunggu bila badan besar baru nak start pakai.

Magicnya tu terletak di FIR dlm setiap helaian fabrik Premium Beautiful ni. Eh dik.. Di setiap helai benang tu yer.. bukan yg jenis biji2 yg digam atau ditampal pada kain tu. So, ini mmg lebih efektif lah.. sbb semua permukaan kulit kita terkena FIR tu.

Ada client kak Mawar tu, dlm masa seminggu dah boleh rasa perubahan dah. Mula2 tu pakai cakuk pertama tu mmg siksa lah. Tapi lepas 7 hari dah boleh pakai cakuk ketiga. Mmg ketara sungguh lah.. Nak2 lagi ibu2 yg baru lepas bersalin tu. Lemak2 badan tu masih lembut dan mudah dibakar atau dibentuk.

Selain dari pembakaran lemak, FIR pada long girdle juga menolong memperbaiki kesihatan rahim selepas proses bersalin.

Luka2 dalaman dan luaran cepat sembuh dan kering. Saki baki darah nifas pun semua keluar habis. Mmg bersihlah sistem peranakan kita tu.

Oh yes… yg paling best, bau miss V yg kurang enak slps bersalin tu, mmg hilang terus. Ini petanda miss V dan sistem peranakan berada dlm proses penyembuhan yang cepat.

Dan yang paling best sekali result dia laa… Percaya tak.. Nnt bila anak2 dah besar, badan pun masih melentik lagi. Sampai org pun naik confuse, ni adik bradik ker..?? (dlm hati… yahuuuuuu… ekekeke…)

Kalau customer sendiri yg bgtau mmg berbaloi pakai Premium Beautiful ni, kak Mawar just angguk dan senyum jerr…

Kalau korg berminat atau nak tanya2 dulu pun boleh. Contact kak Mawar yer.. In sha Allah kak Mawar sedia membantu.. To Wsapp, klik jer kat link bwh ni..

Mobile / WhatsApp : http://mawardusqie.wasap.my/

Your Premium Beautiful Expert,

Back to TESTIMONI

Back to MENU

 

 

 

SELUAR DAH LONGGAR – DARI SIZE 33 KE 29 !!

Assalamualaikum readers semua, Semoga hari ini lebih baik dari semalam ya..

Ada org cakap korset ni panas laa… tak selesa laa.. semput laa dan macam2 lagi.

Well ladies, korang jangan risau semua tu sebab pengalaman kak Mawar sendiri la kan.. banding dgn korset lain di luar sana, Premium Beautiful lah yg paling selesa yg pernah kak Mawar cuba.

Of course ler beb… harga eksklusif, mesti produk dia berkualiti… setimpal dgn harga tu.. betul tak. Nak betul2 pakai, why not pakai yg the best terus.. kan…

Ini jaminan dari Premium Beautiful ya..

  •  Selesa..!!
  •  Tak panas..!!
  •  Tak bergulung..!!

 

Apa yg penting, korang rasa SELESA. Selebihnya tu, korg biarkan ajer korser ajaib ni melakukan tugas2nya – mengalih dan membakar lemak yg berlipat2 tu.

Pakai jer mcm kita pakai pakaian dalam yg lain. Tau2 jer… seluar dah longgar… baju dah menggelebeh.. posture badan lebih cantik… Semua ni berlaku tanpa sedar. WAHH.. Best ker best gilerr mcm ni .?? kann…

Di bawah ni cerita seorg client yg baru 2 minggu pakai Premium Beautiful. Hasilnya…. haa.. tgk ajerlah feedback dia yg sgt berpuas hati ni.. Seluar semua dah longgar. Dah habih butang dah… Yg last pun longgar…

Haha… Nak buat mcm mana beb.. Premium Beautiful ni mmg dah kerjakan kau sampai jadi mcm ni…!!! Hahaha… Sila alter seluar kau atau beli jer yg baru k.. heheh.

Ok ladies…!!! Kalau korg berminat atau nak tanya2 dulu pun boleh. Contact kak Mawar yer.. In sha Allah kak Mawar sedia membantu.. To Wsapp, klik jer kat link bwh ni..

Mobile / WhatsApp : http://mawardusqie.wasap.my/

Your Premium Beautiful Expert,

Back to TESTIMONI

Back to MENU

 

 

 

PEDIH, NGILU LUKA CZER PULIH SELEPAS 3 HARI..!!

Rata2 org yg bersalin czer ni takut sgt nk berbengkung dan bertungku. Sbb kalau luka terbuka balik mmg sakit, pedih dan ngilu.

Kalau nk urut pun urut kat kaki dan area belakang badan. Nak urut perut kena tunggu luka luar dan dalam betul2 sembuh. Ada setengah tu kena tunggu lebih dari sebulan.

Bengkung pun sama. Nk ikat2 tu boleh la gagah, tapi bila berpeluh tu yg tak tahan tu. Luka duk lembab dan tak kering. Mmg lambat sembuh la mcm ni.

Ada client sorg ni.. dia start pakai Premium Beautiful slps smggu bersalin. Hasilnya mmg AWESOME SGT…!!! Dengar cerita ni pun rasa takut dan seriau. Hahaha…

Actually tak der pa per pun. Ok… meh kita tgk apasal org czer boleh berbengkung dgn Premium Beautiful ni..

Luka czer akan cepat kering dan sembuh. Pulakk… Haha.. Ya.. Sebenarnya fabrik Premium Beautiful ni ada sifat pengudaraan yg baik. Kulit tak akan jd basah lembab.

Kalau berpeluh pun, fabrik ni akan serap peluh dgn baik dan kulit badan akan sentiasa kering. No more gatal2 sbb kulit lembab ya… That’s why luka czer cpt kering..!!

Rasa sakit, pedih dan ngilu cepat pulih seawal 3 hari. Actually, FIR technology dlm setiap sulaman fabrik Premium Beautiful dpt menyerap jauh ke dlm kulit. So, luka dalaman juga akan cepat sembuh.

Client akan rasa hangat di bahagian abdomen kesan penyerapan FIR tadi. Dah jd spt tungku pulak.. walaupun tak panas mcm batu tungku tu… tapi boleh laaa… drpd x der apa langsung.. kan..

Bestkan kesan BENGKUNG dan TUNGKU oleh Premium Beautiful ni. Haa.. And another ‘BONUS’ yg client ni dapat – badan dia cepat jd slim balik.. perut pun kempis spt sblm kahwin dulu… WOWWW…!! Terbaiklahhh…!!

Ada yg nk melegakan sakit czer dgn kaedah ini boleh contact kak Mawar utk info selanjutnya ya..\Ok ladies…!!! Kalau korg berminat atau nak tanya2 dulu pun boleh. Contact kak Mawar yer.. In sha Allah kak Mawar sedia membantu.. To Wsapp, klik jer kat link bwh ni..

Mobile / WhatsApp : http://mawardusqie.wasap.my/

Your Premium Beautiful Expert,

Back to TESTIMONI

Back to MENU

 

 

 

PERUT DAH TAK GELEBER... MAKAN PUN TAK HABIS.. 

Assalamualaikum readers semua. Kak Mawar doakan semoga bertambah2 lg rezeki kita ya.. in sha Allah.

Imagine yer..  sebuah SUV mewah warna putih tiba2 berhenti depan gerai laksa yg korg tgh mkn tu. Korg pun ternampak kelibat seorg wanita sedang betulkan tudung.

Beberapa  saat kemudian pintu kereta pun dibuka. Terhulur dulu kaki dgn kasut berjenama sebelum tuan dia keluar dgn handbag berjenama juga.

Dlm hati korg… “Tu diaaa… siapa dia pulak nii…?” Sekali dia berjalan, korg mengata pula dlm hati “Alamak aihhh… bergegar2 la pulakk… bersembul lemak bertingkek-tingkek!!!” Hahahaha….

Sebenarnya itulah yg terjadi kpd sorg customer kak Mawar ni. Agaknya belum jumpa lagi pakaian dalam yg sesuai kut.

Tapi skrg bukan main happy lagi diaaa… Dia ckp badan rasa lebih fit, firm dan kejap semenjak pakai Premium Beautiful ni. Yang penting sekali tak der dah aset gegar2 vaganza niii. Hihihi….

Haa.. Kan best tuu…

Ok ladies…!!! Kalau korg berminat atau nak tanya2 dulu pun boleh. Contact kak Mawar yer.. In sha Allah kak Mawar sedia membantu.. To Wsapp, klik jer kat link bwh ni..

Mobile / WhatsApp : http://mawardusqie.wasap.my/

Your Premium Beautiful Expert,

Back to TESTIMONI

Back to MENU

 

 

 

PERHATIAN UNTUK IBU2 DLM PANTANG

Assalamualaikum lovely readers semua. Kak Mawar doakan yang terbaik utk anda semua. Be positive dan ceria selalu k..

Kali ni kak Mawar nak list down kebaikan Premium Beautiful untuk ibu2 yg dlm pantang lps bersalin. This is why ramai ibu2 dlm pantang mencari korset ni.

Premium Beautiful boleh membantu anda utk:

  • Mengeluarkan angin dlm badan
  • Mengecut dan memperkemaskan semula rahim yg mengembang semasa mengandung
  • Menarik dan MERAPATKAN semula TULANG PINGGUL yg mengembang semasa proses bersalin
  • MENYEGARKAN bdn yg letih dan lesu akibat proses melahirkan bayi
  • Mengeluarkan darah nifas yg BEKU dan BERKETUL-KETUL dgn lancar
  • MENGELUARKAN segala SISA KOTORAN dan AIR BISA dari rahim (menggantikan proses bertangas)
  • MENYOKONG dan menyengkak rahim dr jatuh
  • Menyihatkan rahim dan memberi persediaan utk proses persenyawaan seterusnya
  • Menyeimbangkan semula hormon estrogen dan progestron
  • MENGHILANGKAN STRETCH MARK semasa mengandung atau menggaru perut kerana kegatalan (tanda2 hitam)
  • Menghangatkan DALAMAN BADAN dan tidak perlu menggunakan bhn2 spt param, tapel dan pilis
  • Melancarkan proses PEMBUANGAN AIR BESAR (SEMBELIT) yg mungkin terjadi akibat kurang minum air atau memakan jamu
  • MEMBANYAKKAN SUSU BADAN dan mengelakkan bayi dr cirit birit akibat memakan jamu
  • MERAWAT LUKA di  dlm rahim mahupun di luar
  • MENINGKATKAN METABOLISMA bdn dan membantu mengurangkan berat bdn dgn cepat
  • MEMBENTUK semula PAYUDARA, PINGGUL dan POSTURE BADAN yg menarik
  • Wanita yg bersalin  secara cesarean (tidak boleh bertungku) paling digalakkan memakai PREMIUM BEAUTIFUL CORSET
  • tk menyihatkan semula rahim dan mengelakkan buncit di bhgn bwh perut

 

 

Utk ibu2 lps bersalin yg berminat nk pakai Premium Beautiful ni, kak Mawar syorkan utk mula mengambil ukuran badan selepas 2 minggu bersalin.

Masa tu berat badan dah surut sikit dan agak stabil. Jangan bimbang sbb kak Mawar sendiri yg akan ambil ukuran nanti, k..

Ok ladies…!!! Kalau korg berminat atau nak tanya2 dulu pun boleh. Contact kak Mawar yer.. In sha Allah kak Mawar sedia membantu.. To Wsapp, klik jer kat link bwh ni..

Mobile / WhatsApp : http://mawardusqie.wasap.my/

Your Premium Beautiful Expert,

Back to TESTIMONI

Back to MENU

 

 

 

BADAN CEPAT KURUS DI BULAN PUASA

Assalamualaikum readers semua.. Kak Mawar doakan yg terbaik untuk semua. Semoga melimpah2 lagi kasih sayang dan rahmat Allah buat kita semua. Aminn..

Sekejap jer kita dah di bulan April 2016.. Tak lama lagi dah nak mula puasa (bulan Jun 2016).

Puasa sambil pakai Premium Beautiful ni mmg SGT BEST..!! Pengalaman kak Mawar sendiri la kan.. bila pakai Premium Beautiful ni semasa puasa,…

  • Kak Mawar tak rasa lapar sbb korset ni grip perut dgn kemas.
  • Bila buka puasa, makan sikit jer dah kenyang.
  • Kak Mawar berjaya turunkan 4 kilo sbb PB ni membakar sehingga 900 kalori sehari.
  • Masa raya dah dpt bentuk badan idaman.

 

Dan korang tak perlu risau lagi yer… korang memang tak dapat nak melantak banyak kat jamuan2 raya sebab perut korang dah mengecil… so, boleh maintain… yahuuu…

Puasa tahun ni kak Mawar nak try solat terawih dengan berPremium Beautiful. Pastu ready air mineral sebotol kat tepi. Kita exercise yer… haha..  Biar sihat dan cergas..!!

Kalau tak pakai Premium Beautiful pun berpeluh2 sampai lencun.. Ini kan pula pakai.. fuhh.. tak dapat kak Mawar nak imagine… Uuuuu… best.. best… Rasa mcm nak tambah koleksi telekung.. sbb mesti nak kena basuh dan tukar hari2..  haha..

Ok ladies…!!! Kalau korg berminat atau nak tanya2 dulu pun boleh. Contact kak Mawar yer.. In sha Allah kak Mawar sedia membantu.. To Wsapp, klik jer kat link bwh ni..

Mobile / WhatsApp : http://mawardusqie.wasap.my/

Your Premium Beautiful Expert,

Back to TESTIMONI

Back to MENU

 

 

 

TAMPIL LEBIH KEMAS, SEGAK DAN MENAWAN UTK WANITA BERUNIFORM

Assalamualaikum readers semua.. Kak Mawar doakan yg terbaik untuk semua. Semoga melimpah2 lagi kasih sayang dan rahmat Allah buat kita semua. Aminn..

Terima kasih untuk customer2 yg disayangi kerana support bisnes kak Mawar ni. Kak Mawar pun mmg nak beri service yang terbaik ya..

Just nk bg tau, wanita2 berkerjaya dan beruniform mmg ramai sangat yg cari Premium Beautiful ni. Tak kisahlah.. polis ker, misi ker, kastam ker, imigresen ker…

Oleh sebab baju uniform ni ada cutting sikit kat pinggang, so diorg ni mmg puas hati sgt bila pakai Premium Beautiful di dalam. Penampilan diorang nampak lebih kemas, segak dan sangat menawan. Bak orang kata, dalam ketegasan ada kelembutan. Chewah..!

Tak nampak dah perut buncit, tak der dah isi2 geleber kat ketiak, tak der dah punggung jatuh dan aset2 semua di’up’ dan terletak elok.. pendek kata, dah tak nampak dah lemau atau layu mcm dulu…  haa… kan best tuu…

Kalau yang bertugas tu kena berdiri sepanjang hari, In Shaa Allah, korset Premium Beautiful ni dapat menyokong tulang belakang dan pinggang supaya tak sakit atau lenguh2. Sedar tak sedar tau2 jer kena tukar size uniform tu ke lebih kecil… Wow.. makin kurus laa… yezzaaaa…

Siapa2 lagi yang nak badan cantik, boleh contact kak Mawar ya.. biar kak Mawar service balik badan korang bg dpt balik bentuk badan idaman… ok..

Ok ladies…!!! Kalau korg berminat atau nak tanya2 dulu pun boleh. Contact kak Mawar yer.. In sha Allah kak Mawar sedia membantu.. To Wsapp, klik jer kat link bwh ni..

Mobile / WhatsApp : http://mawardusqie.wasap.my/

Your Premium Beautiful Expert,

Back to TESTIMONI

Back to MENU

 

 

 

PREMIUM BEAUTIFUL – BANYAKKAN SUSU BADAN

Assalamualaikum readers semua.. Kak Mawar doakan semuanya di bawah limpahan kasih sayang dan rahmat Allah. Sentiasa ceria dan positif ya..

Ok.. hari ni kak Mawar nak cerita pasal seorang pengguna Premium Beautiful ni.

Actually dia pakai Premium Beautiful ni since anak dara lagi. Sekarang anak dia dah dua orang. Still pakai sehingga sekarang. Pendek kata mmg pengguna tegar lah..

Apa yang kak Mawar nak cerita kat sini ialah pengalaman beliau memakai Premium Beautiful ni semasa pantang.

Korang tau.. dalam 2 – 3 hari bersalin, terus dia sarung Premium Beautiful ni.. Mak bidan pun tak datang urut lagi..

Actually Premium Beautiful ni mmg membantu support rahim, mengeluarkan saki baki darah nifas, dan memperbanyakkan susu badan.

Pakai lah dulu sementara tunggu mak bidan datang mengurut.. ye tak.. At least tak der lah badan masuk angin ke aper..

Mak bidan sekarang pun bukan main lagi busy nyer.. siap kena buat appointment sebulan lebih awal.. hehehe…

Haa..Ni lah fungsi utama FIR dalam setiap helaian fabrik Premium Beautiful ni. Hebat kan..?

Lepas berurut dan naikkan rahim bagai, lagi banyak susu badan keluar. Ni yang bidan2 selalu bg tau tu.. kalau rahim terletak cantik di posisi asal, susu badan akan keluar dengan lancar.

Bila bercakap pasal Premium Beautiful ni dpt memperbanyakkan susu badan, mmg salah satu kelebihan Premium Beautiful ni ialah cup bra dia telah direka khas seperti bentuk piramid supaya payudara kita terletak elok tanpa stress.

Payudara akan disokong dengan baik.. Walaupun berat dengan air susu, tapi tak der pulak rasa sakit sebab tertarik ke bawah. Design cup bra spt piramid ni juga memastikan nipple kita tidak tertekan ke dalam.. tapi tak pula nampak tajam semacam jer.. heheh.. just nice jer..

Korang nak tahu berapa banyak susu keluar..?? Haa.. just imagine semasa sis ni menyusukan anak sebelah kanan, dia terpaksa tadah sebelah breast lagi dengan botol susu. Habis menyusu jer, penuh botol yang ditadah tu..!!

Anak dia mmg sentiasa kekenyangan minum susu… Tak der pun topup2 dgn susu tin. Dalam sebulan jer berat baby dah mencapai hampir 6 kilo… Uuuuiiii… bambam nyerrr… pastu sihat dan kuat daya melawan penyakit pula tu… mmg dpt susu ibu yg berkualiti..!!

Untuk wanita2 di luar sana, mmg kak Mawar rekomen sangat lah pakai Premium Beautiful ni. Ia dapat menjaga kesihatan wanita secara keseluruhan tau. Memang sangat berbaloi lah ada satu set Premium Beautiful ni.. !!!

Ok ladies…!!! Kalau korg berminat atau nak tanya2 dulu pun boleh. Contact kak Mawar yer.. In sha Allah kak Mawar sedia membantu.. To Wsapp, klik jer kat link bwh ni..

Mobile / WhatsApp : http://mawardusqie.wasap.my/

Your Premium Beautiful Expert,

Back to TESTIMONI

Back to MENU

 

 

 

PREMIUM BEAUTIFUL – TAK BERGULUNG… TAK GATAL… MALAH SANGAT SELESA…

Assalamualaikum readers semua.. Semoga semuanya berada di bawah rahmat dan kasih sayang Allah. Ceria dan positif sentiasa ya…

Ok.. siapa kat sini yang suka pakai girdle..? Bagi kak Mawar sendiri, kak Mawar start pakai girdle ni bila perut semakin membuncit… especially selepas bersalin..

Bayangkan macam mana perut tu expand masa kita tengah sarat tu… Bila baby keluar, agak2 perut kita tu boleh ker flat dan firm macam dulu..?

Pengalaman kak Mawar sendiri la.. memang sgt susah… Orang kata masa dlm pantang jgn minum banyak air, kena rajin bertungku, kena rajin berbengkung. Hmmm… apa lagi yang kak Mawar tak buat..? Semua ikut… semua buat… tapi aduiiihh.. bahagian badan yg lain semua kurus… mai tang perut jer.. toinnggg.. Macam budak2 Afrika yg kurus tp buncit kecacingan tu.. haizzsss….

Bab senaman mmg kak Mawar mengaku… hangat2 taik ayam.. Dah beli dah pun alat2 senaman utk nak exercise konon… Last2 jadi tempat sangkut sejadah laa, sangkut tuala laa.. ehehehe…

Pastu kak Mawar try cari girdle.. Berlambak jenis girdle ada kat luar sana.. dan berlambak juga lah kak Mawar beli… hehe.. Yang jenis getah laa… yg jenis berbiji2 FIR laa.. yg jenis 1 piece baju dan seluar laa.. Yg jenis zip zap kat perut mcm bengkung la…

Macam2 dah kak Mawar try.. Ada yg murah.. ada yg mahal.. Bila pakai tu ada yang bergulung laa.. ada yang gatal laa… ada yg susah masa ke toilet laa..

Yang frust nyer, perut ni tak jugak slim2… Kak Mawar mmg pernah baca pasal korset Premium Beautiful ni… tapi disebabkan harganya yg eksklusif, kak Mawar biar dulu…

Finally bila bersalin anak yang last ni, bukan saja perut buncit tak boleh flat balik… dia tambah pula lagi dengan sakit belakang dan bahu..

Aduiiihhh.. ni tak boleh jadi ni.. kak Mawar baca berkali2 testimoni2 Premium Beautiful kat Google tu haa…

Baca sampai puas hati dan tak nak jadi macam nasib girdle yg dulu2 tu.. Yer laa.. ribu riban punya barang kutt… dan kebetulan kawan ofis kak Mawar dulu jadi ajen Premium Beautiful.. terus kak Mawar contact dia.. Tanya itu ini.. study lagi… kira budget lagi… heheh… last2 kak Mawar pejam mata dan beli jer satu set..

WOW..!! Ini lah pakaian dalam yang paling mahal pernah kak Mawar beli dan pakai… Tapi once kak Mawar sarung jer kat badan, memang rasa eksklusif sangat dari segi fabrik dia.. keselesaan dia… dan perubahan serta merta body shape kita…

Mana tak nyer.. Premium Beautiful ni ada tetulang2 lembut yang support breast dan punggung yang semakin mengendur ni… So semua jadi ‘up’ balik..

Bila pakai baju,mmg terletak elok jer baju tu kat badan.. Cantik sangat… Perut pun flat… dan sakit2 belakang tu sekarang dah hilang..!! macam magik jer kan…

Ok lovelys… Siapa2 yg berminat dengan Premium Beautiful ni, sila dapatkan daripada agent Premium Beautiful yang aktif ya.
You all jangan risau, kalau sekadar nak bertanya pun, In shaa Allah, kak Mawar akan terangkan sebaik mungkin pasal Premium Beautiful ni… Ok..

Ok ladies…!!! Kalau korg berminat atau nak tanya2 dulu pun boleh. Contact kak Mawar yer.. In sha Allah kak Mawar sedia membantu.. To Wsapp, klik jer kat link bwh ni..

Mobile / WhatsApp : http://mawardusqie.wasap.my/

Your Premium Beautiful Expert,

Back to TESTIMONI

Back to MENU

 

 

 

BAKAR 900 KALORI DENGAN PREMIUM BEAUTIFUL

Assalamualaikum lovely readers semua,Kak Mawar doakan yang terbaik untuk you all. Semoga ceria dan positif selalu..

Salah satu ciri istimewa korset Premium Beautiful ni ialah terdapatnya unsur Far Infrared Rays (FIR) dalam setiap helaian fabriknya.

So, apa kelebihan FIR ni.. actually, ia banyak manfaat kepada badan manusia. Dan untuk entry kali ni, kak Mawar nak sharing apa yang dah berlaku kepada customer tegar Premium Beautiful ni… haaa… termasuk ler kak Mawar sendiri.

Tahu tak korang dengan pemakaian korset Premium Beautiful ni selama 8 jam sehari, ia sebenarnya boleh membakar sehingga 900 kalori..??

WOWW..!! Banyak tu… Yes ladies.. infact, you all tak perlu buat apa2 senaman atau diet sampai rasa macam nak pengsan pun.

But of course, kalau senaman, lebih la lagi bab bakar kalori tu. That’s why ada custormer kak Mawar yang buat senaman sambil pakai Premium Beautiful ni, lagi cepat turun berat badan..Yer lahh… bakar kalori 2 kali ganda… memang berpeluh sampai lencun baju.. Memang terasa sangat badan jadi ringan selepas tu.. Best sangat..!!

Sama juga dengan pengambilan makanan. Yes.. memang betul korset Premium Beautiful boleh membakar sehingga 900 kalori setiap hari.

Tapi kalau you all melantak sehingga 2000 kalori pun tak der gunanyer… Pemakanan kita pun kena jaga juga… Well… sekali sekala tu tak per laa.. dah teringin… nak buat mcm mana kannn…

But cuba try ambil byk fiber dan makanan yang kurang kalori… kenyang serupa tu jugak… tapi lebih sihat… After 3 months, confirm you all akan lihat perubahannya.. In shaa Allah…

So, apa yang berlaku kepada customer2 tegar Premium Beautiful kak Mawar ni ialah, diorang ni mmg disiplin pakai korset ni selama 8 jam sehari.

Senaman..? Tak juga… tapi kalau berjalan setiap hari dari tempat parking ke office tu, dikira senaman juga la tu… bakar juga kalori di situ..

Diorang ni tak makan ker..? Makan juga… tapi bila diorang pakai korset ni, nak tambah nasi mcm zaman melantak tak hengat dunia dulu dah macam tak boleh dah.. Makan sikit pun dah rasa kenyang..

All thanks to Waist Nipper yang dah jadi macam perisai supaya tak terlebih makan… Haa.. kan best tu… Just imagine kalau pergi makan dengan pakai baju longgar2… spt baju kelawar tu… haa… tambah nasi 3 pinggan pun tak rasa kenyang lagi…

Ada di antara diorang ni yang bagi tau Waist Nipper dah longgar laa… pastu tanya boleh alter bagi kecik ker…

Ada juga yg bagi tau, baju lama semua dah longgar… terpaksa sedekah kat saudara mara… sekarang boleh share baju dengan anak2.. Woo hoooo… Bestnyer dengar kann… tapi itulah hakikat nya… Siapa yang dah pakai korset Premium Beautiful ni saja yang tahu keajaiban baju dalam istimewa ni…

Ok ladies…!!! Kalau korg berminat atau nak tanya2 dulu pun boleh. Contact kak Mawar yer.. In sha Allah kak Mawar sedia membantu.. To Wsapp, klik jer kat link bwh ni..

Mobile / WhatsApp : http://mawardusqie.wasap.my/

Your Premium Beautiful Expert,

Back to TESTIMONI

Back to MENU

 

 

 

BERSENAM SAMBIL PAKAI PREMIUM BEAUTIFUL

Assalamualaikum lovely readers semua, Kak Mawar doakan semoga kita semua berada dibawah limpahan rahmat dan kasih sayang dari Allah s.w.t.. Sentiasalah ceria dan positif ya.. tak kira di mana saja..

Baru2 ni ada seorang kawan bertanya.. Boleh ker exercise sambil pakai Premium Beautiful ni..? Tak semput ker? Boleh bergerak dgn lancar ker?…  Ya Allah…!! Apa pasal tak boleh pulak..? Bolehhh… malah lagi bagus… Kenapa bagus..? haa.. meh sini nak story…

Premium Beautiful ni kan ada FIR (Far Infrared Rays).. FIR tu di sulam di setiap helaian fabrik Premium Beautiful ni… FIR ni mampu tembus kulit kita sehingga sedalam 5 cm.

Ia akan mengeluarkan resonans yang sama dgn molekul air.. Adoiii.. apa plak niii…? Ok senang cerita mcm ni laa…FIR ni mampu membuatkan molekul air dalam badan kita bergetar.. Bila molekul air dalam badan bergetar, ia akan menghasilkan haba… haba ini akan membakar lemak…

Apa akan terjadi semasa kita bersenam dgn memakai Premium Beautiful ni..? Well, senaman meningkatkan kadar metabolisme dan membakar kalori…

Bila kita pakai Premium Beautiful sambil senaman, sebenarnya kita membakar lemak2 dalam badan ni 2 kali ganda lebih banyak… Berpeluh sampai lencun… youu..!!!

Siapa2 yg dah ada korset Premium Beautiful ni, haa.. cuba korang try… Memang lepas tu rasa haus sgt.. Kena minum air secukupnya yer.. Korang akan rasa badan lebih ringan, cergas dan bertenaga. Tak mudah rasa letih dan mengantuk. Wahhh… terbaikklahhh…!!!

Adios..!!

Ok ladies…!!! Kalau korg berminat atau nak tanya2 dulu pun boleh. Contact kak Mawar yer.. In sha Allah kak Mawar sedia membantu.. To Wsapp, klik jer kat link bwh ni..

Mobile / WhatsApp : http://mawardusqie.wasap.my/

Your Premium Beautiful Expert,

Back to TESTIMONI

Back to MENU

 

 

 

PREMIUM BEAUTIFUL - BADAN TERBENTUK DALAM 10 MINIT SAHAJA..!!

Assalamualaikum readers semua,Semoga semuanya berada dalam lindungan Allah.

Entry kali ni kak Mawar nak share bagaimana korset Premium Beautiful ni boleh mengubah bentuk badan seseorang sebaik sahaja sarung… tak sampai 10 minit pun.

Ok.. Actually utk first timer yg sarung korset ni, ia memakan masa lebih kurang 10 minit utk siap pakai semuanya. Semuanya tu meaning dah siap alih2 lemak dan adjust2 korset tu bagi pemakaian yg selesa.

Korg confirm akan terkejut punyalah.. tak percaya bila lemak2 geleber korg tu akan dialih balik ke tempat2 sepatutnya dan lock ia di situ. Bila lelemaks tu dah x der, apa yg tinggal hanyalah shape hour glass korg yg cantik tu jer..

Ni baru 10 minit selepas sarung korset Premium Beautiful. Memang ketara betul perubahan akak dlm gambar kat atas tu kan.. Nampak lebih kemas dah fit. Tak der lagi lemak2 terbonjol sana sini..

So kalau baru 10 minit pakai korset dah boleh dapat bentuk badan kemas macam ni, imagine yer kalau uollz pakai untuk seminggu, sebulan, setahun… Memang korset ni mampu mengalih lemak daripada berterabur kembali ke tempat sepatutnya tau..

Kalau orang perempuan ni, yang paling bermasalah ialah lemak bahagian lengan dan bawah lengan.. Sekali tengok macam mengepak besar jer.. Sebenarnyer itu lah dia lemak payudara yang dah beralih ke belakang. Macam mana ia boleh teralih ke belakang? Well one thing for sure ialah bila pakai bra yang tak support, yang salah size, yang tak cover keseluruhan payudara dan cara pemakaian.

That’s why bila first timer yang nak pakai korset ni, kami akan ajar bagaimana nak pakai, apa yang perlu dibuat semasa pakai, nak adjust apa, nak adjust setara mana.. Pakai biar selesa yer uollz. Bukan ketat.. Longgar apatah lagi..

So, tak hairan lah semua pelanggan2 yang kak Mawar fittingkan, akan tersenyum lebar dan gembira dengan first and fast result yg diorang nampak.

Dan, yang mana dah pakai 5 – 6  tahun, mesti nak beli set kedua, ketiga… Well, hanya orang yang dah biasa pakai jer tahu apa kelebihan korset ini.

Yg mana tiba2 ada yg nak kena kecikkan saiz baju, haaa… sebab instant shaping ni laa..

Paling kerap kes ni berlaku ialah kpd bakal2 pengantin. Sebulan sebelum kenduri mmg dah adjust bagi cun2 dah baju kahwin tu. Tau2 seminggu sebelum majlis, customer ni pakai PB, baju kahwin dah jadi menggelebeh. Haa.. baru kelam kabut tokey butik tu dibuatnya. Haha.. huru hara habis… haha

Ladies, especially yg tinggal area utara ni, kalau ada yg try free fitting, boleh contact kak Mawar ya… Bukan apa, just nak rasa2 dulu fabrik dia.. nak confirm selesa ke tak… ok…

Ok ladies…!!! Kalau korg berminat atau nak tanya2 dulu pun boleh. Contact kak Mawar yer.. In sha Allah kak Mawar sedia membantu.. To Wsapp, klik jer kat link bwh ni..

Mobile / WhatsApp : http://mawardusqie.wasap.my/

Your Premium Beautiful Expert,

Back to TESTIMONI

Back to MENU

 

 

 

SELUAR TERLONDEH GARA2 PAKAI PREMIUM BEAUTIFUL

Assalamualaikum lovelys, Semoga semuanya di bawah limpahan rahmat dan kasih sayang Allah. Minta juga semoga dijauhi dari segala perkara yang tak diingini.

Ada seorang customer Premium Beautiful kak Mawar ni. Dia dah pakai PB hampir setahun. Badan dia memang nampak perbezaan betul.. compared to mula2 dia pakai dulu. Dah kurus.. dengan bentuk badan ala2 hour glass tu.. fuhh…

Baru2 ni dia cerita kat kak Mawar. Masa duk sibuk2 daftar anak sekolah dua minggu lepas (awal January), dia tak sedar pun seluar track yang dia pakai dalam jubah dah terlondeh sampai paras lutut.

Tau2 jer dah rasa macam ada benda sangkut kat lutut masa berjalan. Hahaha… Alamakkk… nak buat macam mana nii.. Of course la ibu bapa ramai masa tu… maklumlah time pendaftaran sekolah..

Last2 dia tarik jer slow2 sambil control ayu giteww haa.. Kiri sikit… pastu tu kanan sikit.. Kiri sikit… pastu tu kanan sikit.. haa… Pandai2lah.. supaya org tak perasan..  Masa tu punya la malu tak tau nak habaqq…

Sementara nak habis sessi pendaftaran tu, tak senang duduk dibuatnya. Kejap2 pegang dan rasa.. mana tau.. kut dah turun ke peha.. hahaha.. 

Next time jgn pakai seluar longgar lagi yer.. tak pun, uollz pergi ler letak getah baru ker aper…Tu terlondeh paras lutut… kalau dibuatnyer paras buku lali… haa.. macam mana..? Mau lali dan pengsan guru besar sekolah tu… hahahaha…Lawak la customer I sorang ni…

Ok ladies…!!! Kalau korg berminat atau nak tanya2 dulu pun boleh. Contact kak Mawar yer.. In sha Allah kak Mawar sedia membantu.. To Wsapp, klik jer kat link bwh ni..

Mobile / WhatsApp : http://mawardusqie.wasap.my/

Your Premium Beautiful Expert,

Back to TESTIMONI

Back to MENU

 

 

 

HILANG SAKIT PINGGANG AKIBAT SUNTIKAN EPIDURAL SEMASA BERSALIN

Assalamualaikum lovely readers semua.. Semoga kita berada dalam kasih sayang dan rahmat Yang Maha Esa sentiasa.
Hari ni kak Mawar nak share experience pergi fitting customer yang ada problem perut buncit selepas bersalin.

OMG.. masalah ni dah macam sinonim dengan wanita lps bersalin kan… Tak dapat dah nak elak.. Ye lah.. masa tengah sarat cuba you all tengok berapa besar perut mengembang… Bila baby dah keluar, boleh tengok macam mana kulit perut tu menggeleber. Kalau tak jaga masa pantang, lagi la susah nak kempiskan balik.

So customer kak Mawar sorang ni bersalin secara ceaser. Kena bius kat area2 tulang belakang. Dia ada dua masalah kat sini. Satu.. bila dah operate ni, tak berapa boleh nak bertungku sangat, nak berurut.. so perut akan stay that shape… eewww.. ngeri kan…  Nampak macam 6 bulan mengandung padahal tak der apa2 pun…

And then, yang kedua, kesan ubat bius tu rasa sampai ke hari ni. Umur anak dia dah 10 tahun tau. Selalu sakit belakang… berdiri lama sikit sakit.. buat kerja sikit sakit.. angkat barang2 pun rasa sakit..

Pergi jumpa doktor, doktor bagi pain killer jer… bila dah bertahun2 ambil pain killer, doktor dah tak bagi ambil pain killer lagi… dia just bagi ubat sapu yang panas berangin jer… Kesian customer kak Mawar ni.. tiap2 hari balik kerja mesti kena baring… sbb tak tahan sakit..

Finally dia decide nak pakai Premium Beautiful. Tapi sebab utama ialah nak kempiskan perut buncit.

Once kak Mawar sarungkan korset ni kat dia, terus on the spot dia kata dah tak rasa sakit belakang lagi. Pastu, terus happy senyum sampai ke telinga sebab nampak shape pinggang kat cermin yg dulunya spt impossible nak nampak… terus dia ambil dan pakai gown untuk ke company dinner bulan 12 ni. Dan WALLAAA… immediate effect…!! Macam tak percaya.. badan firm dan up.. perut dah tak buncit.. Yahuuu…

To all the ladies out there.. siapa2 lagi nak badan cantik, boleh contact kak Mawar. Biar kak Mawar service badan you all bagi dapat balik bentuk badan yang menawan. Kita kempiskan balik perut yang buncit tu tau..

Premium Beautiful : 70% kesihatan + 30% kecantikan = 100% keyakinan.

Ok ladies…!!! Kalau korg berminat atau nak tanya2 dulu pun boleh. Contact kak Mawar yer.. In sha Allah kak Mawar sedia membantu.. To Wsapp, klik jer kat link bwh ni..

Mobile / WhatsApp : http://mawardusqie.wasap.my/

Your Premium Beautiful Expert,

Back to TESTIMONI

Back to MENU

 

 

 

PERUT KEMPIS DENGAN PREMIUM BEAUTIFUL

Assalamualaikum readers semua, Hopefully you all berada dalam keadaan sihat, ceria dan positif sentiasa.

WOW!!.. Cuba uollz tengok ni.. Hasil dari pemakaian korset Premium Beautiful selama 8 jam sehari. 2 bulan jer dah boleh nampak kesan. Amacam best tak?

Perut dan lemak2 geli bawah lengan dan ketiak tu hampir tak kelihatan langsung. Badan jadi kemas terus. Aset2 pun habis terangkat. Badan yang seksa dulu dah jadi seksi sekarang… TANPA DIET, TANPA SENAMAN….

Maunya tak kurus.. FIR dalam korset Premium Beautiful ni mampu membakar sehingga 900 kalori sehari.. Makan macam biasa.. Haa.. kan best tuuu… Encik Suami pun laju jer nak letak tangan dia kat pinggang kita kannn… ni la yg selalu orang panggil korset ABANG SAYANG nihhh !!!

Siapa2 lg nk bdn cantik… boleh contact I… biar I service bdn you all bg dpt balik bentuk badan yg menawan..

Premium Beautiful – 70% kesihatan, 30% kecantikan = 100% keyakinan.

Ok ladies…!!! Kalau korg berminat atau nak tanya2 dulu pun boleh. Contact kak Mawar yer.. In sha Allah kak Mawar sedia membantu.. To Wsapp, klik jer kat link bwh ni..

Mobile / WhatsApp : http://mawardusqie.wasap.my/

Your Premium Beautiful Expert,

Back to TESTIMONI

Back to MENU

 

 

 

PINGGANG MENNGECIL 4 INCI DENGAN PREMIUM BEAUTIFUL

Asslamualaikum readers semua..Harap semua berada dalam lindungan Allah SWT dan positif sentiasa.

Hari ni kak Mawar nak share pasal seorang customer yang sangat happy dengan result setelah 2 bulan pakai korset Premium Beautiful ni.

Ingat lagi masa mula2 nak pergi ambil ukuran dia dulu, berat dia hampir mencecah 80kg. Lemak2 bawah lengan tu bersepah sampai ke belakang.

Tapi dia nak sangat kuruskan badan dia. Sambil2 ambil ukuran tu dia ada cerita pasal anak2 dia… Semua 5 orang. Ada sepasang kembar. Hrmmm… kalau mengandung kembar, you all boleh imagine tak perut tu expand sampai besar mana? Dan bukan senang untuk nak kempis dan flat balik tau…

Lepas beberapa hari kak Mawar pergi ambil set dia kat stokis, terus pergi fitting. Hrmmm… berpeluh2 jugak la kak Mawar nak tarik girdle dan pasang cangkuk bra dan waist nipper.

Jenuh kak Mawar urut2 lelemak bersepah tu masuk balik dalam cup bra. Kena urut dan tarik lemak tu dari belakang badan, bawah lengan dan seterusnya biar ia settle dlm cup bra.

Breast dia yg dulu sagging, sekarang dah up dan jadi full.. dulu pakai cup C.. sekarang naik jadi cup F… fuhhh… hihi..

Dua bulan lepas tu, kak Mawar dapat WhatsApp dari customer ni. Dia tanya “Mawar… Waist Nipper ni boleh alter bagi kecik tak?”. 

Aikk.. Dulu bukan main berpeluh lagi nak pasang semua cangkuk kat Long Bra dan Waist Nipper dia.

Kak Mawar betul2 terkejut sebab cepat sangat kurusnyerr..  Tapi memang berat badan dia dah turun dan pinggang dia dah mengecil 4 inci. Mak aihh.. biar betul.

Dia kata dia buat senaman sambil pakai PB. Ini yang menolong dia kurus dengan cepat ni. Good job dear!

Kalau nak cepat turun berat badan memang kena buat work out sikit. At least berjalan pun ok. Bila pergi kerja tu, cuba park kereta jauh sikit. Jalan kaki pagi2 memang menyihatkan.

Well ladies, apa2 pun, Waist Nipper tu tak boleh di ‘alter’ bagi kecik yer… Kalau terkoyak atau tetulang patah atau kancing tercabut ker.. yess.. memang boleh repair… for FREE.. Berapa kali boleh repair? Seumur hidup, dear!… Ini lah dia lifetime warranty. 

So untuk customer kak Mawar tadi, Waist Nipper dia kak Mawar adjust sikit tali tu bagi ketat sikit mengikut keselesaan dia. So, no worries kalau cepat longgar sbb kita boleh ketatkan dgn tali yang bercangkuk tu ya..

Ok ladies…!!! Kalau korg berminat atau nak tanya2 dulu pun boleh. Contact kak Mawar yer.. In sha Allah kak Mawar sedia membantu.. To Wsapp, klik jer kat link bwh ni..

Mobile / WhatsApp : http://mawardusqie.wasap.my/

Your Premium Beautiful Expert,

Back to TESTIMONI

Back to MENU

 

 

 

BERAT TURUN, SAKIT LUTUT PUN HILANG..!!

Assalamualaikum, First of all, kak Mawar nak ucapkan terima kasih yang tak terhingga kepada customer2 kesayangan kak Mawar yang telah membeli set pakaian dalam eksklusif Premium Beautiful ni. Sememangnya pilihan korang adalah sangat tepat.

Alhamdulillah.. mereka semua telah memberikan feedback yang positif. Sangat berpuas hati dengan kesan pemakaian Premium Beautiful walaupun seawal 2 minggu.

Antara feedback yang paling top ialah berat badan yang menurun dengan ketara.

Seorang customer kak Mawar baru pakai korset Premium Beautiful ni baru 6 bulan dan dia dah turun 6 kg. Tak der pun buat senaman atau pun diet.

Well, memang sesuailah dengan sesiapa yang malas bersenam macam kak Mawar nih.. haha.. Dia sendiri pun macam tak percaya.

Minggu ketiga dah boleh pakai cangkuk ketiga Long Bra dan Waist Nipper. Baju kurung 2 tahun lepas pun boleh muat balik. Kalau tidak, kain tu tak boleh nak zip langsung!

Sekarang ni kalau tengok, badan dia dah ada hour glass shape. Wahh.. bukan main suker lagi bila kawan2 ramai yang tegur. ” Ko ni dah kurus la sekarang.. dah lawa.. dah cantik.. dah jelita… nampak muda… bla bla bla…” Best kan ?

Lagi sorang customer kak Mawar bagi tahu, dulu bila badan gempal, buat kerja apa pun cepat letih. Nak naik tangga ofis yang setingkat tu pun.. huk hap huk hap.. semput. Lutut pun rasa sengal semacam jer. Padahal umur baru 30an.

After dah menjadi pengguna tegar korset Premium Beautiful ni, berat badan makin menurun. Alhamdulillah.. badan semakin cergas, mood semakin ceria.. dan yang paling bersyukur sekali, sakit dan sengal lutut pun dah hilang. Yer laa.. muda lagi kut nak dapat sakit lutut!!

You all yang berbadan gempal di luar sana, jaga2 yer.. lutut cepat haus tau kalau badan berat.

Kak Mawar sememangnya rasa happy sangat bila dapat menolong kaum wanita mengatasi masalah terutama masalah berat badan.

Bila terima pujian yang positif, kak Mawar rasa lebih bersemangat untuk nak memperkenalkan lagi korset Premium Beautiful ni kepada lebih ramai wanita di luar sana yang mungkin tak tahu wujudnya pakaian dalam yang hebat ini.

Nasihat kak Mawar kepada customer2 kak Mawar ialah supaya teruskan pemakaian korset ‘ajaib’ ini sebab lebih lama korang pakai, lebih puas hati korang melihat kesannya. Kesan jangka masa panjang yang hebat dari segi kesihatan dalaman dan kecantikan luaran.

Kepada you all yang berminat, why not kita jumpa. Selain penerangan secara percuma, korang juga boleh tengok dan try sample tau. Best!! Wsapp jer kak Mawar kat link wsapp kat bawah ni..

Mobile / WhatsApp : http://mawardusqie.wasap.my/

Your Premium Beautiful Expert,

Back to TESTIMONI

Back to MENU

 

 

 

BERPANTANG DENGAN PREMIUM BEAUTIFUL

Assalamualaikum…

Hari ni kak Mawar nak share dengan you all semua testimoni-testimoni ibu-ibu yang menggunakan korset Premium Beautiful ni semasa berpantang.

Kak Mawar ambil dari blog mentor kak Mawar yang dah banyak pengalaman menolong ibu-ibu baru lepas bersalin untuk mendapatkan bentuk badan yang ideal kembali.

Testimoni 1 – Bersalin secara cesarean (pembedahan)

Ibu ini bersalin secara pembedahan untuk anak pertama dan kedua. Doktor nasihatkan supaya jangan memakai bengkung untuk selama sebulan.

Selama sebulan tu lah dia menahan rasa sakit. Selepas sebulan, ibu ini menggunakan Waist Nipper dan tidak lagi rasa pedih dan berdenyut pada kawasan pembedahan. Parut pembedahan pun lebih cepat kering berbanding anak pertama dulu.

 

Testimoni 2 – Premium Beautiful menjadi pilihan

Ibu ini menggunakan set Premium Beautiful sebaik selepas bersalin. Ianya sangat selesa kerana diperbuat dari fabrik yang berkualiti tinggi.

Kandungan Far Infrared Rays (FIR) dalam korset ini mampu menolong menghangatkan si pemakai justeru membuang angin dari dalam badan. Antara kebaikan lain korset ini adalah :

  • Rahim terletak kembali pada tempat asal
  • Rahim cepat mengecut
  • Luka jahitan cepat kering
  • Perut buncit mengempis
  • Tiada bengkak susu
  • Susu badan yang banyak
  • Tiada sakit pinggang
  • Mengeluarkan darah nifas dengan lebih lancar
  • Membuang angin dari dalam badan
  • Mengembalikan bentuk badan asal dengan lebih cepat

 

Testimoni 3 – Dapat bentuk badan asal dalam masa 22 hari

Baru 22 hari bersalin dah dapat bentuk badan asal dengan pemakaian korset Premium Beautiful secara konsistan. Sangat menakjubkan.

Satisfaction guaranteed tau korang!!. Jimat tenaga dan masa untuk proses berpantang dengan cara yang mudah dan berkesan. Utk nak book sesi free fitting, klik kat wsapp link ni.. k..

Mobile / WhatsApp : http://mawardusqie.wasap.my/

Your Premium Beautiful Expert,

Back to TESTIMONI

Back to MENU

 

 

 

HARGA DAN CARA ORDER

MACAM MANA NAK BELI PREMIUM BEAUTIFUL NI YER..?

“Akak mmg berkenan la Premium Beautiful ni.. tapi mcm mana nak beli ni ya…? Akak size L .. “

Terima kasih yer kak sudi contact saya. Servis saya bermula dari skrg sehingga akak selesa sarung Premium Beautiful ni di badan yer. Don’t worry, I’ll handle you with care.

Sebelum tu, saya just nk bgtau yg korset ni tidak dtg dlm size S/M/L yer.. Kita mmg kena ambil ukuran badan yg tepat sbb tak semua wanita ada bentuk badan yang sama… k..

Baik.. Mula2 saya akan pergi ambil ukuran badan akak. Then, baru boleh tentukan saiz. Dah dapat saiz yg tepat, kita akan beli dan ambil korset ni kat stokis berdasarkan saiz tadi.

Next, saya akan pergi fitting akak dan ajar cara2 nak pakai Premium Beautiful ni. Biar akak betul2 selesa, tak lemas, tak semput, tak sakit bagai…

Akhir sekali, saya akan ajarkan juga cara2 penjagaan korset ni supaya ianya tahan lama dan tidak cepat rosak.

Tapi in future, kalaulah ada apa2 kerosakan, akak boleh jer contact saya semula ya. Saya akan bawa pergi repair set akak tu. Free of charge..!

Harap akak berpuas hati dan gembira dgn result slps pakai Premium Beautiful ni nanti ya..!! Tak sabar nak tgk perubahan akak ni tau…!!

"Harga dia macam mana pula..?"

Ok kak.. harga satu set Premium Beautiful ni bermula dari RM 2200 hingga RM 3500.

Kalau akak nak beli secara berasingan pun boleh. Tak der masalah..

Ok ladies…!!! Kalau korg berminat atau nak tanya2 dulu pun boleh. Contact kak Mawar yer.. In sha Allah kak Mawar sedia membantu.. To Wsapp, klik jer kat link bwh ni..

Mobile / WhatsApp : http://mawardusqie.wasap.my/

Your Premium Beautiful Expert,

Back to MENU

 

 

AGENT DIPERLUKAN

Agent diperlukan. Kak Mawar sekarang sedang mencari agent di seluruh Malaysia atau negara2 jiran.

Boleh jer kalau korang nak jadi dropship, part time atau full time. Team kak Mawar akan bimbing dan ajar dari A sampai Z. 

In sha Allah... pengisian bab2 ruhaniah amat dititik beratkan sebab yang bagi rezeki ni tidak lain dan tidak bukan, hanyalah Allah.

Bila betul jalannya, in sha Allah, rezeki memang datang dari sumber yang tak disangka2.

Berminat nak jadi agent ? Wsapp jer kak Mawar di:    

Mobile / WhatsApp : http://mawardusqie.wasap.my/

Your Premium Beautiful Expert,

Back to MENU