MARINE ESSENCE BODY SCRUB

-- Pesanan dari Syarikat Sahajidah Hai-O Marketing --

AWAS PRODUK TIRUAN!!

BELI HANYA DARI AGENT YANG BERDAFTAR!!

Semua produk yang kak Mawar jual diambil direct dari HQ dan stokis Hai-O berdaftar. Tidak perlu lagi rasa was2 akan ketulenannya.

Penggunaan produk yg original akan memberikan hasil yang optimum dalam masa yang singkat. Tiada kesan sampingan kerana produk original tiada bahan2 terlarang.
Semoga kita semua diberi rezeki kesihatan dan penyembuhan oleh Allah S.W.T.

-Diamond Sales Manager Mawar-

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Assalamualaikum to lovely readers..

Semoga kita semua sentiasa di bawah lindungan dan rahmat Allah. Istighfarlah selalu kerana ia mampu menambahkan kasih sayang Allah kepada kita.

Ok.. entry kali ni kak Mawar nak share dengan korang Marine Essence Body Scrub yang tengah meletops dan trending sekarang ni. Wowww...

 

Apa yang best sangat pasal body scrub ni..?

Kenapa ia sangat kebaboom sampai berebut2 agent booking kat stokis utk customer2nya..?

Haa.. meh sini kak Mawar nak story the mory.. haha..

Anyway, utk nak mudahkan korg cari info pasal Marine Essence Body Scrub ni, kak Mawar dah letak menu seperti di bawah. Korang just klik jer kat menu2 ni yer....

MENU

PENGENALAN
KANDUNGAN DAN KHASIAT
CARA PENGGUNAAN
KELEBIHAN DARI SCRUB LAIN
TESTIMONI
HARGA DAN CARA ORDER
AGENT DIPERLUKAN SEGERA

 

PENGENALAN

Ok ladies... Pertama sekali.. apakah ciri2 yang korang cari bila nak beli scrub badan..? 

Adakah sebab baunya..?

Adakah sebab khasiatnya..?

Adakah sebab brandingnya..?

Atau adakah main hentam beli jer sebab ada clearance sale yang giler2 punya murah..? 

Sebenarnya kita kena fikir balik, apa tujuan kita guna body scrub..? Yess.. tepat sekali. Tujuan utama ialah untuk menanggalkan sel2 kulit mati dari badan.

Mandi guna sabun biasa memang akan mengilangkan segala kekotoran, tapi sel2 kulit mati tak akan tertanggal. Lama2 ia akan terus menebal lalu mambuat kulit jadi kusam gelap dan kasar. Sekali sekali mesti mau sental jugak kulit kita ni haa... haha..

Jadi ciri2 apakah yang perlu ada untuk satu scrub badan yang baik..? 

Baiklah korang, sebelum kak Mawar bercerita dgn lebih lanjut, kak Mawar nak tunjuk kat korang macam mana rupa Marine Essence Body scrub ni.. k..

Haa.. inilah rupanya bekas Marine Essence Body Scrub ni. Sebesar muka kak Mawar, kauu.. haa.. 

Satu bekas ni isipadu dia adalah 200 ml. Punyalah banyak, korang pakai sampai 5-6 bulan pun tak habis2 haha...

Kalau korang beli body scrub ni, make sure yang plastik luar tu masih elok membalut bekas tu tau. Else, jangan terima. Takut2 kalau dah ada org guna utk testing ker.. kan..

Ok.. scrub tu sendiri rupa dia macam ni.. Warna macam light brown, dan rasa berpasir. Aippp... tapi bukan pasir tau.. haha...

Bau dia... hmmmm... wangiiii... lembut seperti bunga-bungaan.. dan yang bestnya wangi bunga-bungaan ni akan terus melekat kat kulit kita. Bestttt....

Back to MENU

 

KANDUNGAN DAN KHASIAT

Apa yang kak Mawar boleh katakan pasal kandungan body scrub ini ialah ianya 100% natural dan organic. 

Even dia punya pepasir scrub tu pun diperbuat dari kulit kacang wallnut yg dikisar halus. Tak macam kebanyakan scrub yang menggunakan micro-beads sebagai pepasir dlm scrub tu. Haa.. best kannn...

Jom kita tengok apa lagi kandungan dalam Marine Essence Nourishing Body Scrub ni :

 

GARAM BULUH

Kita semua pun tahu garam adalah satu sebatian yang anti bakteria. Dia punya super power melawan kuman mmg sangat2 handal.

Nak2 pulak garam buluh ni yang sangat kaya dengan mineral. Kulit pun susah naik panau ker, kudis ker, fungus ker.. Yang penting, ianya semulajadi dan tak merbahaya, so, tak akan merosakkan kulit kita.

Eh garam tu kita makan kuttt... nak bahaya apa... haha.. betul tak?

 

Pheno-SFE TM (Ekstrak Teh Pu-Erh)

Kalau korg google, sifat utama teh pu-erh ni ialah ianya handal memperbaiki dan menggalakkan pertumbuhan sel2 kulit yang rosak.

Kalau korang ada luka2 jerawat atau parut, haa.. memang sesuai sangatlah korg guna body scrub ni.

Bila sel2 baru kulit tumbuh, kulit korang akan lebih glowing dan korang confirm akan nampak lebih cerah. Waahhh... silau aihh.. haha.. gurau jer...

Esktrak Teh Pu-Erh ni bukan jer menggalakkan pertumbuhan sel2 baru kulit, ia juga bersifat anti oksida.

Sifat anti oksida ni mampu menghapuskan radikal bebas.

Jangan tak tahu korg.. radikal bebas inilah punca kerosakan sel2 kulit. Bila sel2 kulit rosak, haa... mula lahhh.. jeragatlah, bintik2 hitam lah.. mmg kulit nampak mcm org tua2.

Jom hentikannya... jangan sampai tua sebelum waktunya... hihi..

 

Almond Kernel Powder dan Walnut Shell Powder

Haaa... ini adalah salah satu ingredient yang digunakan sebagai pengelupas. Seperti yang kak Mawar bgtau tadi, body scrub ni tidak menggunakan micro beads sebagai pepasir untuk proses pengelupasan kulit.

Almond kernel dan walnut shell powder ni sangat baik untuk kulit dan ia mampu menanggalkan daki dan sel2 kulit mati dengan sangat2 lembut. Korang tak akan rasa pedih atau perit seperti kena sagat dengan kertas pasir. haha..

Lepas korang scrub, korang pasti akan notice yang kulit korang akan jadi lebih licin dan berseri. Bukan tu jer korang, kedut2 dan garis halus turut ketara kurangnya. Wowww... awet muda ni tau korang...

Ok.. kak Mawar nak bgtau kat sini yang body scrub ini sangat lembut, ianya sesuai juga digunakan pada wajah. Guna pencuci muka jer tak cukup, korang. Sekali sekala nak juga disental.. haha..

Apa yg best bila apply kat muka ialah, ianya mampu mengeluarkan whiteheads, blackheads, jerawat nasi, jerawat batu dan segala yang seangkatan dengannya.

Kalau muka korang sunburn, nampak belang putih/hitam sbb pakai tudung, haa.. korang patut scrub kulit muka yang sunburn tu tadi. Tak sampai seminggu pun, kulit muka korang akan jadi cerah balik.

 

SHEA BUTTER

Ok.. dah lepas tanggal sel2 kulit mati tadi, apa pula yang shea butter buat kepada kulit kita..? Haa.. ni yg best ni.. Bila sel2 kulit mati dah tanggal, kandungan Shea Butter dlm scrub ni tak akan biarkan kulit kita jadi kering dan pedih. 

Haa.. nama pun butter kann.. mmg ia sgt2 melembabkan kulit.

Korang ada masalah tumit kaki kasar, tebal dan merekah..? Lepas guna scrub ni kat tumit, korang akan rasa tumit kaki korang akan jadi lebih lembut dan lembab. Best sangat..

 

JOJOBA OIL

Ini lagi satu agent pelembab yang terkenal di seluruh dunia.  Tak der lagi kulit kering macam kulit nenek2.. walaupun seharian duduk dalam ofis yang ber'aircon'.

Ia bukan saja melembab, malah ia seperti memberi makanan kepada kulit supaya kekal sihat. Kulit akan jadi lebih anjal, garis2 halus dan kedutan akan jadi pudar.

 

HONEY EXTRACT

Waahhh.. just imagine kita letak khasiat madu kat kulit. Lagi satu makanan berkhasiat untuk kulit. Kulit akan sentiasa lembab tetapi tidak melekit.

Yang paling best sekali, ianya mampu melindungi kulit kita dari bahaya sinaran matahari. Haa.. tak der laa pigment2 hitam tu berani tumbuh.. haha.. 

Kesan terkena sinaran matahari juga boleh menyebabkan kedutan pramatang. Tapi dengan khasiat madu ni, ia seperti perisai menghalang kedutan pramatang tadi. Woww.. best ker sgt best..? 

Korg tahu tak khasiat madu kepada kulit ialah ia menstabilkan penghasilan sebum2 minyak. So, korg yang bermasalah kulit berminyak tu mmg kak Mawar highly recommend scrub ni.

 

VITAMIN E

Vitamin E adalah seperti doktor yang handal merawat kulit rosak. Kalau ada luka2 bekas picit jerawat atau luka2 akibat garu, sekejap jer luka tu akan kering dan sembuh kalau kita letak vitamin E.

Kalau kulit korang sensitif dan sering naik gatal2, pas tu korg garu sehingga berparut, haa.. memang patut la korg sental dengan scrub ni. Bukan saja parut2 lama tu hilang, luka2 baru pun akan cepat kering dan sembuh.

Sama juga kalau korang ada masalah tumit keras dan merekah. Yess.. Kadang2 boleh sampai luka berdarah.

Don't worry ladies, lepas buang sel2 kulit mati, vitamin E dalam scrub ni akan bertindak utk kekalkan kelembapan kulit dan merawat luka2 tadi.

Haa.. tak lama jer, korg akan dapat tumit cantik umpama telur rebus dikupas kulit. Perrghhhh... haha.

Why not korang try dulu scrub ni... tapi... not my fault kalau korg terus jatuh cinta nanti tau.. haha..

 

LICORICE EXTRACT

Tentu korang selalu dengar pasal kandungan licorice extract dalam kosmetik kan. Well, kalau korg nak tahu, Licorice ni sangat2 terkenal sebagai agent pencerah kulit yang handal.

Jeragat, bintik2 hitam, parut, stretch mark, sun burn, etc... haa..serahkan jer kpd Licorice ni. Kulit akan putih berseri tanpa cela secara semulajadi.

 

MULBERRY EXTRACT

Mulberry extract juga mempunya khasiat yang sama seperti Licorice iaitu agen pencerah kulit yang handal.

Tapi bukan setakat tu jer yer korg. Mulberry extract ni sangat handal melindungi kulit dari sinaran UV yang merbahaya kepada kulit.

Kalau kita terdedah kpd matahari, Mulberry extract ni bertindak sebagai perisai dan menghalang penghasilan bintik2 hitam akibat terkena sinaran UV tadi.

So, korg tak perlu risau lagi kalau terpaksa berjemur di luar rumah. Cuaca Malaysia ni kan panas sepanjang tahun. huhu..

 

LAVENDER OIL

Siapa tak kenal lavender dengan sifatnya yg sangat wangi, harum memikat..? Dalam scrub ni kami gunakan minyak lavender tau.. bukan air lavender. Kalau minyak, memang wangian tu tahan lebih lama ler korang..!!

Lagi satu khasiat Lavender ni ialah ianya sangat memelihara kulit, especially kulit yang sensitif. Kulit sensitif ni kalau nyamuk gigit pun gatal dah merebak satu badan. Minyak lavender ni mampu mengurangkan kegatalan melampau utk kulit sensitif.

Lavender oil ni juga mampu mengeluarkan toksin di permukaan kulit akibat pencemaran udara.

Habuk, asap kenderaan, kalau kita berpeluh, memang akan melekat kat kulit kita. Lavender oil ni bertindak sebagai satu lapisan yang menghalang kemasukan unsur2 pencemaran tadi masuk kedalam liang2 roma. Yess... terbayang perisai Captain Amerika tu.. hahaha..

 

EUCALYPTUS OIL

Selain dari sifatnya yang sangat harum menusuk jiwa, Eucalyptus Oil ini juga sangat handal melawan kulat dan fungus yang tumbuh di kulit manusia. Contoh2 jangkitan kulat ialah seperti panau, kurap, celah jari kaki yg berair, hong kong foot, athele's foot.. etc..

Eucalyptus Oil ini juga adalah antiseptik yg sangat kuat melawan kuman. Kalau korang ada luka2 seperti luka terkena benda tajam, calar, luka melecet atau luka terbakar, korang memang patut sapu eucalyptus oil ini.

Selain menyembuhkan luka dengan cepat, ia juga membunuh kuman seterusnya mengelakkan luka tadi merebak dan menjadi lebih teruk.

Haruman Eucalyptus oil ini juga dikatakan mampu meredakan stress dan membantu meningkatkan peredaran darah ke otak.

Kalau korang rasa mabuk2 bila naik kereta atau kapal, haa, mmg minyak ni tepat sekali utk korg sebab ianya mampu menghilangkan mabuk2 tadi.

 

FRAKINCENSE OIL

Apa yang paling best pasal frakincense oil ni ialah ianya ANTI-AGING and WRINKLE-FIGHTER.

Dengan sifatnya yang sitophylactic, minyak frakincense ni menggalakkan pertumbuhan sel2 kulit baru dan memastikan sel2 dan tisu kulit yang sedia ada akan kekal sihat.

Kalau korang perasan, ada garis2 halus baru nak terbentuk di sekeliling mata, guna scrub ni cepat2. Kulit akan menjadi lebih anjal dan nampak lebih sihat dan glowing tanpa sebarang cela.

 

Haa.. korang amacam..? Ingredient dlm scrub ni mmg pilihan pakar2 kosmetik, pakar2 spa dan pakar2 kulit. Sebenarnya bukan murah tau setiap bahan2 ni. So, kalau korg dpt 200 ml hanya dengan RM47 mmg sangat2 berbaloi. Quality memang macam international spa. Spa yang hi-end jer yang guna bahan2 berkualiti mcm ni. Haaa.. mana nak dapat koranggg...

Back to MENU

 

CARA PENGGUNAAN

Ok ladies... siapa di sini yang dah biasa guna scrub sebelum ni..? Atau yang dah pernah pergi ke spa untuk mandi lulur..? Cara penggunaan Marine Essence Scrub ni lebih kurang sama jer.

Utk yang belum pernah guna scrub atau pergi ke spa, pastikan korang tahu cara yang betul penggunaan Marine Essence Scrub ni yer.

Korang boleh guna Marine Essence Scrub ni pada waktu mandi pagi atau petang. Kalau kak Mawar, memang prefer petang / malamlah sebab pagi2 ni kelam kabut nak pergi kerja.. haha.. 

Lagi pun, bila scrub waktu mandi petang / malam, nak masuk tidur pun rasa bersihh jerr.. wangiiii jerr.. seperti aromaterapi. Rasa release habis stress dgn masalah di tempat kerja yang menyerabutkan kepala tu. Tidur pun nyenyak dan selesa. hihi..

Namun begitu, korang tak perlulah sental hari2 yer. Bagilah peluang untuk sel2 baru tumbuh dulu. 

Untuk kulit normal ke berminyak, seminggu 2 kali pun cukup.

Untuk kulit kombinasi, seminggu sekali jer.

Untuk kulit kering dan sensitif,  2 minggu sekali. Anyway, kalau kulit korang rasa macam boleh terima scrub ni, nak guna seminggu sekali pun boleh jer..

Kalau dapat seminggu sekali tu memang cantiklah.. sebab nak tunggu 2 minggu tu rasa mcm lama sangat kulit kita terdedah dengan pencemaran udara ni.

 

Cara penggunaan Marine Essence Scrub untuk badan :

Ok.. first of all, korg mesti sentiasa kena ingat ni yer. Sebelum korg guna scrub ni, pastikan badan kita bersih terlebih dahulu.

  1. Mandi dan sabun dulu seperti biasa. 
  2. Dah habis mandi, lap seperti biasa.
  3. Semasa badan korang masih lembab tu, ambil Marine Essence Body Scrub dan sapu pada badan. Kalau badan terasa kering, percikkan air sedikit. Urut perlahan dengan hujung jari atau tapak tangan di seluruh badan. 
  4. Fokus dan lebihkan urutan pada bahagian badan yang tebal dengan sel2 kulit mati seperti di leher, tengkuk, ketiak, pelipat2, celah peha, siku, lutut, kaki, tumit kaki.
  5. Kalau ada luka, cuba elakkan dari menyental teruk kawasan tu.
  6. Teruskan mengurut sehingga scrub tersebut terasa semakin mengering.
  7. Bilas dengan air sehingga bersih. Korang tak perlu cuci dengan sabun dah semasa bilas ni.
  8. Lap badan seperti biasa

 

Cara penggunaan Marine Essence Scrub untuk wajah :

Ok.. sama juga macam penggunaan di badan tadi, wajah korang mesti dibersihkan terlebih dahulu. Kalau ada mekap, tanggalkan mekap tu dulu. 

  1. Cuci muka dengan pencuci muka korang seperti biasa. Kalau kak Mawar, mmg Kak Mawar suggest guna sabun Marine Essence (sabun hijau) sebab sabun ni dapat menghilangkan kekotoran sekaligus membunuh kuman2 dan bakteria especially kalau ada jerawat atau kulit muka berminyak.
  2. Bilas muka dan lap.
  3. Semasa kulit wajah masih lembab, ambil Marine Essence Scrub tadi dan urut pada wajah korang. Kalau terasa kering, percikkan air di muka.
  4. Urutan adalah menghala ke atas. Mula dari dagu, naik ke tulang pipi, kemudian dahi. Urut lembut dengan pergerakan memutar. Fokus juga kepada area T-zone (atas kening, hidung dan dagu) di mana kawasan ni yang paling mudah berminyak. 
  5. Urut sehingga scrub tadi terasa kering.
  6. Bilas dengan air sehingga bersih. Korang tak perlu guna sabun dah semasa bilas ni.
  7. Lap sehingga kering.

Ok.. lepas lap muka, korang bolehlah menggunakan skin care korang seperti biasa.

 

Back to MENU

 

KELEBIHAN SCRUB MARINE ESSENCE INI DARI SCRUB2 YANG LAIN

Sebenarnya apa yang membuatkan Scrub Marine Essence ni sangat special berbanding dengan scrub2 lain di luar sana..?

Ok.. meh kak Mawar cerita..

  1. Soap free - first sekali ianya tiada kandungan sabun. Korang takkan rasa berbuih semasa menggunakan scrub ni. Setengah orang rasa macam tak puas basuh kalau tak der sabun kan. Haa.. sebenarnya, kalau korang nak tahu, kandungan sabunlah yang membuatkan kulit kita rasa kering. Lagi banyak sabun, lagi banyak berbuih, lagi kering kulit kita. Sebab tu lah Scrub Marine Essence ni tiada kandungan sabun.
  2. Paraben free - Paraben sangat popular dalam produk kecantikan sebagai bahan pengawet dan menghalang pertumbuhan bakteria. Memanglah ia akan membuatkan produk tersebut tahan lama. Tapi apakah kesan paraben kepada kita..? Paraben ni mengganggu sistem hormon kita terutamanya estrogen. Ianya selalu dikaitkan dengan kanser payudara sebab kebanyakan tumor payudara yang dikaji selnya, terdapat unsur2 paraben.
  3. Anti bakteria - Untuk membunuh bakteria, garam buluh telah digunakan sebab ianya selamat dan kuasa membunuh bakterianya sangat tinggi. Orang dulu2 pun mmg menggunakan garam utk tujuan perubatan seperti membasuh luka dan untuk tujuan kecantikan. Siapa pernah pergi ke Laut Mati di Jordan..? haha.. cuba search kenapa orang suka pergi ke sana..
  4. Tiada pewangi tiruan - Sesetengah org memang alergik dengan pewangi tiruan ni. Bukan sebab bau dia.. tapi sebab kulit dia tak tahan apabila terkena pewangi tiruan ni. Boleh jadi pedih, gatal2 dan naik ruam. Dalam Scrub Marine Essence ni, yang korang bau wangi tu adalah 100% natural dari ekstrak bunga2an. Best kan...
  5. SLES free - It is a short form of Sodium Laureth Esther Sulfate. Cuba korg check produk toiletries korg. Ada tak SLES ni..? SLES ni juga sangat berkait rapat dgn kanser. Ia akan meresap terus ke dalam salur darah dan akan tersimpan di otak, hati dan jantung selama 4 - 5 hari sebelum ditapis keluar. Ewww...
  6. Mineral Oil free - Kenapa mineral oil tak bagus untuk kulit yer..? Hmm.. Mcm ni.. Produk2 kosmetik yang mengandungi bahan asas petroleum ni sebenarnya akan menyebabkan pori2 kulit tersumbat. Toksin tak boleh keluar dan semakin berkumpul. Ia juga akan menghalang kulit dari mendapat khasiat dari sumber luar.
  7. 100% Natural Exfoliator - Scrub Marine Essence ni hanya menggunakan agent pengelupas semulajadi jer tau. Tak der langsung pepasir yang diperbuat dari micro beads seperti yg terdapat pada produk2 scrub yang lain. Kami menggunakan serbuk kulit kacang badam dan walnut yang terbukti sangat berkhasiat kepada kulit.

 

Apa lagi yang best tentang Scrub Marine Essence ni..? Jom kita tengok...

  • Sesuai bagi mereka yang mempunyai kulit sensitif.
  • Masalah jeragat pada kulit dapat dikurangkan.
  • Masalah jerawat dan parut jerawat pun dapat dihilangkan.
  • Dengan penggunaan yang konsisten, tona kulit akan jadi lebih sekata.
  • Memudarkan parut kudis dan kesan stretch marks pada perut atau peha.
  • Mencerahkan bahagian badan yang gelap disebabkan daki atau sel2 kulit mati terkumpul.
  • Melembabkan kulit yang kering.
  • Mengurangkan masalah kulit berminyak.
  • Dapat merawat dan mencerahkan semula kulit yang sunburn.
  • Melembab dan melembutkan masalah tumit kaki yang kering merekah.
  • Meremajakan kulit sebab scrub ini penuh khasiat.
  • Hilang garis2 halus dan kedutan pada kulit.
  • Mengurangkan masalah blackheads dan whiteheads.
  • Menyerikan wajah yang kusam.

 

Back to MENU

 

TESTIMONI

1. Kulit kering, gatal2 dan menggerutu hilang malah kulit menjadi semakin lembut dan berseri.

 

2. Kulit menjadi lebih mulus dan cerah. Tiada lagi kulit kering dan kusam.

 

3. Kulit gelap yang terkena sunburn jadi cerah dan lembut.

 

4. Kulit kasar pada kaki jadi lembut dan cantik.

 

5. Kulit kering, kusam jadi lembut, cerah dan awet muda.

 

 

6. Kulit muka dan badan jadi lembut dan lembab

 

7. Daki hitam hilang pada leher, kaki dan celah2 pelipat.

 

8. Pori2 mengecil, jerawat kecut, kurang masalah gatal2, blackhead mudah tanggal.

 

9. Kulit semakin cerah, halus dan lembut, masalah bau badan hilang, parut melecur pudar.

 

10. Whitehead hilang, muka jadi licin.

 

11. Hilang masalah kulit gatal2 dan merah.

 

12. Kulit semakin sihat, lembab dan tona sekata.

 

13. Kulit gelap sunburn jadi semakin cerah

 

14. Kesan selulit dan parut semasa mengandung hilang.

 

15. Whitehead, blackhead kurang / kulit kurang berminyak / bau wangi / eczema semakin sembuh

 

 

Back to MENU

 

HARGA DAN CARA ORDER

Ok ladies. Harga untuk satu jar Marine Essence Scrub ni adalah seperti berikut :

Satu jar (200 ml) : RM47 RM40 (free postage)

 

Cara nak order, bolehlah terus wsapp kepada kak Mawar di wsapp link ini : 

http://mawardusqie.wasap.my/

 

Atau korang boleh juga beli di website e-commerce kami. Klik jer link ni :-

http://bit.ly/Bizumer_MawarDusqie_BodyScrub

 

Terima kasih byk2 yer korang.. :) 

Back to MENU

 

 

AGENT DIPERLUKAN SEGERA

Agent diperlukan. Kak Mawar sekarang sedang mencari agent di seluruh Malaysia atau negara2 jiran.

Boleh jer kalau korang nak jadi dropship, part time atau full time. Team kak Mawar akan bimbing dan ajar dari A sampai Z. 

In sha Allah... pengisian bab2 ruhaniah amat dititik beratkan sebab yang bagi rezeki ni tidak lain dan tidak bukan, hanyalah Allah.

Bila betul jalannya, in sha Allah, rezeki memang datang dari sumber yang tak disangka2.

Berminat nak jadi agent ? Wsapp jer kak Mawar di:    http://mawardusqie.wasap.my/ 

Back to MENU