MIN KAFFE

-- Pesanan dari Syarikat Sahajidah Hai-O Marketing --

AWAS PRODUK TIRUAN!!

BELI HANYA DARI AGENT YANG BERDAFTAR!!

Semua produk yang kak Mawar jual diambil direct dari HQ dan stokis Hai-O berdaftar. Tidak perlu lagi rasa was2 akan ketulenannya.

Penggunaan produk yg original akan memberikan hasil yang optimum dalam masa yang singkat. Tiada kesan sampingan kerana produk original tiada bahan2 terlarang.
Semoga kita semua diberi rezeki kesihatan dan penyembuhan oleh Allah S.W.T.

-Diamond Sales Manager Mawar-

-----------------------------------------------------

MIN KAFFE
Assalamualaikum lovely readers semua. Harap kita semua berada di bawah lindunganNya dan dimurahkan rezeki.

Siapa kat sini penggemar kopi..? Kak Mawar mmg suka sgt minum kopi. Mcm2 dah kopi kak Mawar try. Kalau ada kiosk2 yg jual kopi kat shopping mall tu, mmg kak Mawar mesti pergi cuba. Yg segelas sampai berbelas ringgit pun biasa minum. Kdg2 mcm ridiculous la harganya tu.. haisszz...

 

Ada satu lagi kopi yang rasa dia.. bg kak Mawar.. mmg marvelous lah!! Ni yang kak Mawar nk sharing2 dgn korang ni.

Pernah dengar tak kopi Min Kaffe. Dulu dikenali sebagai Mineral Coffee. Apa yg best sgt pasal kopi ni sehingga ada org dah keluarkan yg tiruan punya..

Okay lah.. utk  nak mudahkan korg cari info pasal kopi kelas antarabangsa ni, kak Mawar dah letak menu seperti di bawah. Korang just klik jer kat menu2 ni yer....

MENU

  1. PENGENALAN
  2. KANDUNGAN
  3. KHASIAT 
  4. CARA BANCUH
  5. MY STORY
  6. TESTIMONI
  7. HARGA DAN CARA ORDER
  8. AGENT / DROPSHIP DIPERLUKAN

 

 

PENGENALAN

Min Kaffe ni diperbuat dari bijian kopi Robusta. Kalau korang tau beza aroma Robusta, Arabica dgn kopi biasa, mesti korang akan terpegun dgn Min Kaffe ni. Aroma Robusta ni mmg high class.

Masa kak Mawar bancuh kopi ni pagi2 kat pantry office, habis satu office tegur... “Wanginyaaa bau kopiiii… siapa bancuh ni haa..?? haha..

Office besar la jugak dgn 50 org staff. Pastu nampak sorg2 masuk bilik pantry tu buat kopi masing2.. ekekeke..

Setiap pagi mesti kak Mawar nak kena minum kopi best ni. Selalu kak Mawar bancuh dalam pukul 9 pg macam tu.

Bancuh dalam mug thermos, minum sikit2 sampai tengahari. Oh.. nikmatnyaaa… Kopi panas, dlm ofis ber’aircon’.. mata yg semakin layu pun jadi terbeliak cergas. Hihi..

Lagi satu kelebihan Min Kaffe ni ialah ia mempunyai kandungan garam buluh organik semulajadi dari pedalaman Korea.

Eh.. korang tau tak garam buluh ni sgt bagus utk kesihatan. Ia membekalkan sumber mineral yg diperlukan oleh tubuh badan. Orang2 Korea mmg minum air garam buluh ni... bukan setakat masak jer..

Satu lagi perkara yang kak Mawar suka pasal kopi ni ialah ianya TANPA GULA dan sangat rendah kafein.

Walaupun rasa dia tawar, tapi sebab ada garam buluh, kopi ni rasa macam lemak2 sesedap rasa lah.. Tak reti nak cerita mcm mana. Korang mmg kena try sendiri.. hihi…

Oleh sebab ia ada cukup garam mineral utk keperluan badan kita, percaya tak, bila minum kopi ni, kita akan rasa kenyang lebih lama?

Kalau pagi2 kak Mawar start minum kopi ni pukul 9 pagi, hirup sikit2 sampai tengahari, bila lunch break jer, masih lagi rasa kenyang.

Ambil nasi pun sejemput jer. That’s why nama jolokan lain bagi kopi ni ialah kopi kurus. Ehh.. korang2 yg nak kuruskan badan, wajib try kopi ni tau..

Bear in mind, kopi kurus ni TIDAK akan membuatkan korang cirit birit seperti kopi kurus diet yang lain. So, don’t worry ya.. Yang membuatkan kita kurus ialah sebab rasa kenyang dan kita tak boleh makan banyak lepas minum kopi ni.

Untuk kesan yang lebih optimum, selalunya kami suggest untuk ambil MinKaffe ni together with Nurich Garlic.

Kombinasi dua produk ni bertindak lebih cepat untuk turunkan berat badan dan pembuangan angin dari badan. 

Kopi Min Kaffe dibungkus secara sachet. So korang boleh bancuh kopi anywhere anytime.

Bawa jer satu sachet ke mana2. Ini akan memastikan quality kopi tu sentiasa segar dan tak masuk angin.

Ada 20 sachet dalam satu kotak. Dan setiap kotak tu pulak akan dibungkus dengan plastik.

So, kalau everytime kita beli MinKaffe pastikan bungkusan plastik tu masih elok dan tak terkoyak. Kalau dah terkoyak tu.. hmm.. takut2 masuk lipas ker, atau hilang satu sachet ker… Better pastikan plastik tu tak terkoyak yer.

So pendek kata, ini lah kopi paling sedap dan sihat yg pernah kak Mawar jumpa.

Harganya... haha.. tak lah semahal kopi kat s***b**k tu. Percaya tak… harga secawan hanya RM 1.70 jerr...!! Oh Emm Geee..!!! Haha.. Bak kata orang.. harga warung.. rasa antarabangsa..

Back to MENU

 

KANDUNGAN

Jom kita lihat pula apa kandungan dalam kopi yang terlajak laris ni...

Ramuan utamanya ialah :

1.     Kopi Robusta - Kandungan utama MinKaffe ni of course la kopi. Tapi bukan sembarangan kopi. Ianya diperbuat dari kopi Robusta yang aromanya mmg ketahui ramai, sangat harum dan menyegarkan mata yang mengantuk tu.. haha.

2.     Garam Buluh - Next kandungan utama ialah garam buluh. Garam buluh sangat baik untuk kesihatan. Walaupun ia garam, tapi korang jangan takut masalah darah naik. Ia sebenarnya akan menurun dan menstabilkan tekanan darah. Garam buluh sgt kaya dengan sumber magnesium dan 76 mineral lain yang diperlukan badan. That’s why rasa kopi ni lemak2 masin gitu haa.. tapi sgt sedap…

 

Apa lagi yang kita patut tahu dengan pasal Min Kaffe ni..?

Magnesium

Badan kita memerlukan Magnesium utk membantu dalam proses penyerapan Kalsium. Kita tak nak unsur kalsium tu terbuang atau lebih teruk lagi, membentuk batu karang dalam organ dalaman kita. Sebab itulah kita perlu ambil Magnesium especially warga2 emas.

Lagi kepentingan Magnesium kepada tubuh badan kita :

  • Menstabilkan degupan jantung
  • Mengawal fungsi otot
  • Menyokong sistem immunisasi badan
  • Menguatkan tulang
  • Mengawal paras gula dan kolesterol

 

Caffeine

Sebenarnya kafein terdapat dalam minuman seperti kopi, teh dan koko. 

Min Kaffe mempunyai kandungan kafein paling rendah berbanding dengan kebanyakan kopi di pasaran iaitu dalam 3% sahaja.

Ia tak kan buat kan jantung korang berdegup kencang atau tangan jadi menggeletar spt yg terjadi kpd peminum2 kopi yg tinggi kafein.

Pesakit2 migraine boleh minum Min Kaffe tanpa perlu risau… malah, ada testimoni pasal pesakit migraine yang tidak lagi mengalami sakit kepala sejak mengamalkan Min Kaffe ni.

 

Tanpa gula

Min Kaffe tidak mengandungi gula. Ia menggunakan Aspartame sebagai pemanis.

Aspartame digunakan dengan meluas dalam industri makanan dan minuman sebagai pemanis tiruan.

Banyak kontroversi mengenai kesan Aspartame terhadap kesihatan tubuh badan. Namun sehingga sekarang masih belum dapat disahkan dakwaan tersebut walaupun banyak research telah dibuat.

Don’t worry korang, Aspartame ni telah mendapat kelulusan daripada beberapa pertubuhan kesihatan dunia seperti :

  • FDA (Food and Drug Administration
  • United Nation Food and Agriculture Organization
  •  WHO (World Health Organization)
  • AHA (American Heart Association
  • ADA (American Diebetic Association)

 

AMARAN : TIDAK SESUAI UTK PESAKIT PHENYLKETONURICS

Phenylketonurics adalah satu keadaan di mana sistem badan seseorang pesakit itu tidak mampu untuk mengurai asid amino phenylalanine.

Bila mereka mengambil terlalu banyak makanan yang mengandungi phenylalanine, kandungan asid phenylpyruvic yang tinggi akan terhasil dalam darah mereka.

Jika tidak dirawat, ia akan mengakibatkan kerosakan saraf dan kerencatan mental. Namun ia adalah kes yang sangat jarang berlaku iaitu dalam nisbah 1 : 10000.

Disebabkan Phenylketonurics ini adalah penyakit keturunan, maka bayi yang baru lahir akan menjalani ujian saringan untuk mengenalpasti samada mereka menghidapi penyakit ini atau tidak.

Back to MENU

 

KHASIAT

 Ok... jom kita tgk.. apa lagi kelebihan kopi Min Kaffe ini.. 

TANPA GULA

Yaaa... kalau kopi 3 in 1 biasa mmg dilarang keras utk org2 diabetes sbb kandungan gula yg sgt tinggi. Tapi Min Kaffe ni tidak mengandungi gula.

So pesakit diabetes yg hantu kopi mmg boleh minum Min Kaffe ni tanpa risau.

Tapi korang jgn pula hentam pegi letak gula pula tau... hahaha...

Rasa kopi Min Kaffe ni walaupun tawar tapi sgt sedap sbb dia ada rasa lemak2 gitu. 

 

BERSIFAT ALKALI

Kandungan mineralnya yg tinggi mmg akan membuatkan kopi ini bersifat alkali.

Kenapa alkali ni baik utk badan..?

Korang tau tak.. badan yg byk asid tu menjemput pelbagai jenis penyakit mcm magnet. Haa? Yer ker..?

Penyakit2 spt kanser, diabetes, letih melampau, arteriosclerosis dan byk lagi, senang jer nak hinggap kat badan yg penuh asid.

Jadi Min Kaffe ni ialah sumber alkali yg paling sedap especially utk hantu2 kopi di luar sana. Wowww..

 

KURANG KAFEIN

Kafein still ada dlm Min Kaffe ni.. tapi ia sgt sedikit. About 3% berbanding dgn kopi lain di pasaran.

Ia tak kan buat kan jantung berdegup kencang atau tangan jadi menggeletar spt yg terjadi kpd peminum2 kopi yg tinggi kafein.

Jadi.. Min Kaffe ni sgt sesuai utk penderita migrain or even pelajar2 yg nak stay up study.

Daripada korang minum kopi yg ntah apa2... lebih baik minum Min Kaffe ni... badan lebih cergas sbb kaya kandungan mineral.. So.. boleh stay up dan study secara sihat.


KHASIAT GARAM BULUH DLM MIN KAFFE:

  • Detox - buang segala toksin dari badan... especially kat usus dan hati.
  • Bersifat anti oksida - mampu melawan sel2 kanser
  • Seimbangkan pH badan yg berasid
  • Tingkatkan daya tahan badan terhadap penyakit.
  • Seimbangkan tekanan darah
  • Mencegah dan memulihkan gastrik
  • Mencegah osteoporosis
  • Memulih masalah asthma
  • Mencegah sakit kepala - migrain

 

Haaa... ni salah satu desert yg menggunakan Min Kaffe. PANNA COTTA. Kelass kau Jah... Mcm desert kat hotel2 mewah tuu...



Ada 2 - 3 resepi desert lagi yg menggunakan Min Kaffe ni. Best2 pulak tu.. Nnt kak Mawar sharing2 in my next entry.. k.., in shaa Allah.

Jom bertukar kpd kopi sihat Min Kaffe hari ni. Dah la sedap... sihat pulak tu... best gilerr baq hang...

Back to MENU

 

CARA BANCUH

Nak minum kopi ni anytime pun boleh. Pagi, petang, malam.. boleh jer..

Nak minum panas pun sedap, sejuk lagi menyegarkan.

Cara nak bancuh pun senang jer..

Bancuh 1 sachet Min Kaffe ke dalam 200 ml air panas.

Kacau dan sedia diminum.

Back to MENU

 

MY STORY

Kak Mawar sebenarnya ada macam2 cerita pasal kebaikan kopi terlajak laris ni. Berikut ada sebahagian cerita2 best tu.

In sha Allah.. Kalau ada kelapangan, kak Mawar akan update utk sharing2 dengan you all.

 

MIN KAFFE SEBAGAI MILK BOOSTER

Actually ramai yang bertanya kak Mawar.. kalau breastfeeding, boleh minum Min Kaffe tak..?

How about preggy mommies..?

Boleh ker minum? Bukan kopi ni tak elok minum masa pregnant dan breastfeed ker..?

Ok ladies, kat sini kak Mawar nak make clear, kenapa Min Kaffe ni boleh diminum pada masa2 tersebut.

Apa yang special sgt pasal Min Kaffe ni yer…

First of all, Min Kaffe ni SANGAT RENDAH KAFEIN dan TANPA GULA.

Ia sarat dgn khasiat mineral dari garam buluh yang amat diperlukan badan seharian.

Memanglah terlalu banyak kafein tak elok utk bayi dlm kandungan atau yg sedang menyusu. Tapi ingat, badan kita tetap memerlukan kafein.. tapi dalam kuantiti yang sedikit.

Actually sama jer kalau korg minum Milo ker, teh ker.. tetap ada kafein. That’s why korg patut bertukar kepada Min Kaffe.

So jawapannya adalah “YES!!”. Mommies.. korg tak perlu risau lagi. Mmg boleh minum. Dijamin OK.!!

Lagi khasiat Min Kaffe utk preggy and breastfeeding mommies..

Bagi IBU MENGANDUNG, MIN KAFFE dapat:

  • Mengatasi masalah bacaan tekanan darah rendah.
  • Menstabilkan gula dalam darah untuk mengelakkan GDM (gestational diabetes mellitus) atau kencing manis ketika mengandung.
  • Menstabilkan tekanan darah yg tinggi atau sangat rendah.
  • Memberi tenaga serta mengenyangkan di kala si ibu yg mengalami 'morning sickness', tidak lalu makan atau kerap muntah pada awal kehamilan.
  • Si ibu lebih bertenaga & tidak mudah penat sepanjang kehamilan.
  • Merawat masalah 'cramps' dan sembelit di kalangan ibu hamil.

 

Bagi IBU MENYUSU, MIN KAFFE boleh membantu bagi:

  • Khasiat Magnesium dalam Mineral Coffee akan membantu memudahkan penyerapan kalsium yang sangat penting bagi kesihatan tulang & gigi ibu menyusu.
  • Min kaffe dpt meredakan stress para ibu akibat masalah kesihatan/ kesakitan selepas bersalin dll.
  • Ingat punca utama KEGAGALAN penyusuan eksklusif ibu adalah STRESS selain amalan pemakanan yg tidak betul.
  • Membanyakkan / memekatkan susu badan.
  • Ibu menyusu pasti boleh kekal langsing dengan MENYUSU BAYI bersama Min kaffe. Ini kerana selepas bersalin pasti sembelit & mengalami kesukaran untuk membuang air... So bila minum Min Kaffe ia melawaskan perut kita.

 

Okay... untuk pengetahuan ibu2 semua... 

JAWAPANNYA ADALAH "YES", BOLEH MINUM, DIJAMIN OK..

Selain kandungan KAFEIN yang sangat rendah, khasiat mineral-mineral dalam Garam Buluhnya amat diperlukan oleh tubuh badan. 

Back to MY STORY

Back to MENU

 

PAGI-PAGI DAH LESU?

Pagi2 dah lesu ker korang? Masuk jam 11 jer, mata dah mula kuyu.. nak2 lagi lepas pekena nasi lemak masa tea break tadi. Hehhh..

Apa kata korang try minum secawan Min Kaffe panas.

Mana yg duk menguap tak berhenti2 tu, confirm mata cergas terbuka. Haha..

Oh yes.. Actually, korang boleh tambah susu kegemaran korg dlm Min Kaffe ni tau.

Kak Mawar sendiri mmg tambah susu tepung 2 sudu besar utk satu mug besar tu.

Rasa?

PERGGHHH.... Lemak berkrim.. Macam Latte Coffee kat Stabaq tuuu... haha..

Weyyy... Rasa international... harga warung jaaa... kiki..

Mai la rasa secawan.

Back to MY STORY

Back to MENU

 

JUST MIN KAFFE - IT WILL SPOIL YOUR MEAL

Actually, ramai yang bertanya kak Mawar, macam mana minum Min Kaffe ni boleh turun berat badan? Ada unsur2 yang membuatkan seseorang tu jadi cirit birit ker?

Haha.. don't worry ladies. Min Kaffe ni tiada bahan2 terlarang seperti julap ker.. yang membuatkan perut memulas sakit dan cirit birit. 

Kalau ada pun rasa nak pergi toilet tu adalah normal.. secara semulajadi.. bukan dipaksa2..

Yang membuatkan seseorang tu boleh turun berat badan bila minum Min Kaffe ini ialah, perut akan rasa kenyang untuk nak makan nasi atau lain2 makanan. 

Kandungan garam buluh dalam Min Kaffe ni membekalkan mineral yang mencukupi kepada tubuh badan. That's why kita rasa kenyang jer..

Untuk kesan penurunan berat badan yang lebih efektif, berikut adalah masa yang disarankan untuk minum Min Kaffe.

So ladies.. there you are.. Rahsia nak elak mkn nasi tengahari berlebihan.. senang jer…

Minum jer MinKaffe 1 jam sebelum lunch.

Perut boroi pun akan mula mengempis.

Best gilerrr !

Back to MY STORY

Back to MENU

 

PERUT RASA SELESA SGT.. PUAS MEMBUANG.. DGN LANCARNYA.. 

Dulu2 seminggu, 2 kali jer buang air besar. Nak buat mcm mn.. dia tak nak kluar. Perut rasa sebu, berangin. Kepala pun sakit berdenyut. Pendek kata, satu badan rasa tak sihat lahh.

Sejak minum Min Kaffe ni, mmg tiap2 pagi mesti pergi toilet membuang.. tak pernah miss!! Betul2 dia cuci usus nih… Apa pun, skrg tak der lg dah perut sebu, sakit kepala bagai. Alhamdulillah..

Ramai customer Min Kaffe bagi feedback positif pasal lawas ni. Eh.. Korg jgn duduk lama2 dlm tandas tu tau kalau sembelit. Minum Min Kaffe jerr.. 

Kalau nk try, just lemmi know.. k..

Back to MY STORY

Back to MENU

 

TESTIMONI

Testimoni 1 - Badan rasa ringan

Alhamdulillah. Baru beberapa hari customer ni minum Min Kaffe, badan rasa semakin ringan. Kalau tidak, dulu cepat letih, tak bermaya dan malas nak buat kerja.

 

Testimoni 2 - Bertenaga, buang angin dan lawas

Dah la sedap, badan rasa lebih bertenaga. Handal membuang angin dari badan.. baru lapang dada dan tak sengal2 ulu hati dah. Pergi toilet pun dapat membuang dengan puas.

 

Testimoni 3 - Sakit pada jari-jari berkurangan

Alhamdulillah. Asbab minum Min Kaffe ni, penyakit Arthritis customer ni dah semakin pulih. Kandungan alkali yang tinggi dalam mineral garam buluh mampu meneutralkan asid dalam badan.. terutamanya penyakit2 seperti arthritis dan gout. Memang ketara sangat perubahannya.

 

Testimoni 4 - Sedap badan dan perut lawas

Customer ni minum secawan Min Kaffe pagi dan malam. Alhamdulillah.. dulu susah nak membuang air besar. Sekarang senang dan lawas.

 

Testimoni 5 - Memberi tenaga, buang angin dan badan rasa ringan.

Alhamdulillah. Garam buluh dalam Min Kaffe membekalkan sumber mineral yang mencukupi untuk badan supaya kekal cergas dan bertenaga. 

 

Testimoni 6 - Sakit kepala / migrain berkurangan

Customer ni selalu diserang sakit kepala dan migrain dah lebih 6 bulan. Alhamdulillah. Baru minum 2 sachet, sakit kepalanya hilang terus. 

 

Testimoni 7 - Paras gula turun

Alhamdulillah. Selepas minum Min Kaffe, ibu customer ni mendapati paras gula dalam darahnya menurun.

 

Testimoni 8 - Perut lawas dan tahan lapar

Alhamdulillah. Customer ni senang membuang air besar lepas minum Min Kaffe. Tak sampai 5 minit minum, rasa nak pergi toilet. Walaupun lawas, tapi perut masih rasa kenyang sehingga tengahari.

 Back to MENU

 

HARGA DAN CARA ORDER

Harga sekotak :  RM33  RM 30

Free postage utk semenanjung Malaysia.

Wsapp jer kak mawar di link ni yer..

http://mawardusqie.wasap.my/

 

 Terima kasih byk2 yer korang.. :)

Back to MENU

 

AGENT / DROPSHIP DIPERLUKAN

Agent / dropship diperlukan. Kak Mawar sekarang sedang mencari agent di seluruh Malaysia atau negara2 jiran.

Boleh jer kalau korang nak jadi dropship, part time atau full time. Team kak Mawar akan bimbing dan ajar dari A sampai Z. 

In sha Allah... pengisian bab2 ruhaniah amat dititik beratkan sebab yang bagi rezeki ni tidak lain dan tidak bukan, hanyalah Allah.

Bila betul jalannya, in sha Allah, rezeki memang datang dari sumber yang tak disangka2.

Berminat nak jadi agent ? Wsapp jer kak Mawar di:    http://mawardusqie.wasap.my/ 

Back to MENU